Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Што подразбираш под далечен крај, глупо мое?
Поразличен од подалечни крај - во контекст на генетски поразличен.
Повеќе пати кажано, али не си ти крив што толку разбираш..[DOUBLEPOST=1509299004][/DOUBLEPOST]
Не знам зошто спрдња за девојчево, уствари има многу убави црти. Дај ми ја на неколку саата и има да ја направам топ модел, според „вашите“ стандарди кои некој ви ги диктира.
Абе со кого се обидуваш да се разбереш...

@Daedalus , @Ставрогин , Од пусто немање што да кажете се закачивте за една недокажана теза и сега кај ќе ви е крајот:mad:.
Ме подсеќате на еден наш бивши пратеник, покасно градоначалник . На една дебата на локалната телевизија противкандидат му беше екс фудбалер на Вардар и .....
Првиов лопов со тапија, го фати на прашање колку села има во општината и толку, победи и на соочувањето и на изборите. Нема веза што е лопов и што и он не знае колку се!
Така и вие, доста сте далеку од вистината ама важно и он не е во право.

Поразличен од подалечни крај - во контекст на генетски поразличен.
Повеќе пати кажано, али не си ти крив што толку разбираш..[DOUBLEPOST=1509299004][/DOUBLEPOST]
Абе со кого се обидуваш да се разбереш...
Зошто го ставаш далечниот крај како релевантен фактор во реченицата, глупо мое, ако тоа што си сакал да кажеш, е дека тоа што е релевантно, е само генетскиот диверзитет?
Или сеа те бутнаа у ќош пошто увиде дека си истресол глупост, па пробуваш дилетантски да се извлечеш? Впрочем, уште не ми одговори, како демаркираш мешан брак од немешан брак? Знам дека ти се тешки прашањава, ама пробај да ги одговориш.
Така и вие, доста сте далеку од вистината ама важно и он не е во право.
Можеш да цитираш кој дел од мојата аргументација е далеку од вистината, на темава? Или и на тебе ти е тешко да одговараш на конкретни прашања?[DOUBLEPOST=1509300518][/DOUBLEPOST]
Не знам зошто спрдња за девојчево, уствари има многу убави црти. Дај ми ја на неколку саата и има да ја направам топ модел, според „вашите“ стандарди кои некој ви ги диктира.
Реков ли ја дека е грда? Чуму ме обвинуваш за таков ерес? Па гледаш дека на @Ставрогин му ја местам, а Ставро ми е ко брат. За него, секогаш го одбирам крем де ла кремот!

Последно уредено од модератор:

Зошто бе не кажуваш дека работиш како пластичен хирург во Шведска?

!

Јас сум од постарата генерација , кога пола македонското градежништво работеше надвор.
Ете така настанаа и тие врски .
Како им е? Трошење живци со жена не ти бега, било таа македонка или не;). Вака бар си викаш, до културните разлики е:D. И си живееш среќен така до моментот кога треба да купиш авионска карта за до кај баба ти( мој случај) или да возиш 3000 километри во еден правец(случај на колегата):cenzura:. Уште па кога они ќе ти дојдат на гости на месец така( да се исплати трошокот за карта :pos:), уживанции. Башка и јазична бариера

,,,,, i ke ja pratime na eurovision kako pretstavnichka od Makedonija,,,e togash kurc ima da shizne,,,:shok2:))))

Зошто го ставаш далечниот крај како релевантен фактор во реченицата, глупо мое, ако тоа што си сакал да кажеш, е дека тоа што е релевантно, е само генетскиот диверзитет?
Или сеа те бутнаа у ќош пошто увиде дека си истресол глупост, па пробуваш дилетантски да се извлечеш? Впрочем, уште не ми одговори, како демаркираш мешан брак од немешан брак? Знам дека ти се тешки прашањава, ама пробај да ги одговориш.

Можеш да цитираш кој дел од мојата аргументација е далеку од вистината, на темава? Или и на тебе ти е тешко да одговараш на конкретни прашања?[DOUBLEPOST=1509300518][/DOUBLEPOST]
Реков ли ја дека е грда? Чуму ме обвинуваш за таков ерес? Па гледаш дека на @Ставрогин му ја местам, а Ставро ми е ко брат. За него, секогаш го одбирам крем де ла кремот!
Ај добро барем свати дека никој не зборува за "раси". Ќе си препрочиташ се, денес утре кај и да е и ти ќе разбереш за што се зборува.

Ај добро барем свати дека никој не зборува за "раси". Ќе си препрочиташ се, денес утре кај и да е и ти ќе разбереш за што се зборува.
Сега се испосра и најверојатно нема да одговараш на конкретни прашања, туку ќе пробуваш да изиграваш ноншалантен трол.
За почеток описмени се. Луѓе не сваќаат ствари, туку сфаќаат ствари, глупсоне неписмен.

Прво пиша како генетски диверзитетни родители (све тоа супер и точно) од далечен крај се битни за потомството. Па виде дека тоа со далечниот крај ти е глупо и сеа глумиш дека никогаш тоа не си го спомињал, не ти била намерата тоа. После почна да паламудиш за мешани бракови и супериорноста на таквата генетика. Мешани бракови се синоним за бракови помеѓу религиозно/културолошко диверзитетни родители или родители од различни „раси“. Религиозниот и културолошкиот диверзитет се сасим друг муабет кој врска нема со квалитетна генетика, ако го подразбираше тоа, ондак си дебил. Со тоа што ја пушти студијава, потврди дека под мешани бракови, подразбираш бракови помеѓу различни „раси“ бидејќи студијата ја обработува токму таа проблематика!
Откако ти посочив дека расите се социјална конструкција и ти објаснив дека некој од друга „раса“ може да има посличен генотип со тебе од комшијата, после ретерираше и на таа тема. Почна да тврдиш дека ти никогаш не си зборувал за „раси“, а ипак тешко ти е да одговориш што подразбираш под „мешани бракови“ и зошто си пишал од „подалечно место“.
Ко што гледам, тресеш од глупост до глупост и после кога ќе видиш дека си усрал, глумиш фраер. Олабави, не се овие теми за сечиј капацитет, а ко што те читам по други теми, ја би ти препорачал и дефектолог. Палтото (пошто е ладно стварно надвор), патот под нозе и у Чаршија, на „Апсинт Бар“ му е задњи ден денес, испоштувај ко човек. Можеш и Ла Кања , а ако си богат хипстер, па и Менада.
Глупо мое. <3

Олабави, не се овие теми за сечиј капацитет, а ко што те читам по други теми, ја би ти препорачал дефектолог. Палтото (пошто е ладно стварно надвор), патот под нозе и у Чаршија, на „Апсинт Бар“ му е задњи ден денес, испоштувај ко човек. Можеш и Ла Кања или 50/60, ако си богат хипстер, па и Менада.

:lolzz:

Сега се испосра и најверојатно нема да одговараш на конкретни прашања, туку ќе пробуваш да изиграваш ноншалантен трол.
За почеток описмени се. Луѓе не сваќаат ствари, туку сфаќаат ствари, глупсоне неписмен.
офф кај неписмен, кај не ни прочитал за што се пени, кај нема еден аргумент, се фати на единственото нешто што може да се фати: не било литературно напишано ахахха колку треба да бидеш очаен ја незнам лол :)

Прво пиша како генетски диверзитетни родители
цело време само за тоа зборуваме, сите цитати се на таа тема, неколку пати повторив дека за тоа станува збор.
ти си едниствен што не разбира уште за што зборуваме и се буни.
далечниот крај
во контекст на генетски поразлични. и тоа е кажано.
мешани бракови и супериорноста на таквата генетика.
глупане, зборуваме за поголем генетски диверзитет, од мешани “различни“ родители. за исто се зборува нон стоп. ваљда не си до толку глуп да се буниш?
Мешани бракови се синоним за бракови помеѓу религиозно/културолошко
ниут јас ниту другите мои соговорници еднаш не спомнаа религиозни и/или културни разлики. Земи пак прочитај за што се збори глуупердо.
ниту некој зборува за “раси“, ниту повеќе човечки “раси“ постојат глупердо. Впрочем веќе е кажано, но очигледно ниту читаш ниту разбираш нешто..
Откако ти посочив дека расите се социјална конструкција
идиоту откога ти посочив дека никој не зборува за раси, и дека идиот си ако зборуваш за повеќе од едн човечка “раса“ уште со овие глупости?

Мислам ја се обидов, еве искрено неколку пати, али не можам да правам чуда, колку сваќаш толку. ќе си легнеш утре одморен пак ке прочиташ може повеќе ќе сфатиш.

Последно уредено:
Олабави, не се овие теми за сечиј капацитет, а ко што те читам по други теми, ја би ти препорачал и дефектолог. Палтото (пошто е ладно стварно надвор), патот под нозе и у Чаршија, на „Апсинт Бар“ му е задњи ден денес, испоштувај ко човек. Можеш и Ла Кања , а ако си богат хипстер, па и Менада.
еј па ја го мислам од свирипичино некаде ми зборува за раси, тој да ти знаел за местава...[DOUBLEPOST=1509305432][/DOUBLEPOST]
Па скупи им се јадењата. :(
тоа би било еден индикатор зошто си исфрустриран па имаш потреба тука да се вентилираш

Само да ти кажам дека у Саудијска сега нов владар има кој најави раскрстување со таа форма на Ислам.

Ќе се вратиме кон она какви што бевме - умерен ислам, отворен за светот и за сите религии.“

Па скупи им се јадењата. :(
Па ти идеш да ручаш у Менада или на пијачка и мезе? Богат хипстер :lolzz:
Хипстер по дифолт е богат...тоа е дел од дефиницијата.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom