Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
72
tie-breaking criteria

1. number of points obtained in the matches among the teams in question
2.goal difference in the matches among the teams in question
3.number of goals scored in the matches among the teams in question (if more than two teams finish equal on points)
4.goal difference in all the group matches
5.number of goals scored in all the group matches
6. drawing of lots

Словенија -Полска 25: 24
Полска -Србија 24:23
Словенија-Србија ?

Словенија +1 , Полска 0 , Србија -1

Ако победи Србија со два разлика тогаш е прва , доколку победи со еден разлика тогаш станува заплеткано. Сите ќе имаат разлика 0. Следно е вкупна гол разлика во мечевите на тимовите .
Полска има 48 гола
Словенија има 25(меч помалку)
Србија 23(меч помалку)

Ако Србија победи со 26:25 тогаш Словенија има 50, Србија 49, Полска 48. Секоја победа под овој резултат (со еден гол разлика) ја сместува Србија на трето место. Ова е случај за секој резултат над овој (разлика еден гол)

Ако резултатот биде 23:22 за Србија тогаш Полска има 48, Словенија 47, Србија 46. Полска е прво место. Ова е случај за секој резултат под овој (разлика од еден гол)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Марко Вујин = Наумче Мојсовски, права шупелка. :D

По овие четии кола, од мое лаичко видување:
Хрватска и Данска се класа над сите други. Можеш да ги победиш само при лош ден (како ние утре... :sneaky:).
Хрвативе ми се апла фаворити, каква игра. :drk:
Сосема поинаква од Хрватска на Балиќ и Вори, која јас ја паметам. :)

Зад нив стандардните Франција, Шпанија и Германија, кои се „попобедливи“ особено третава. Србиве се влечат на Станиќ, Унгарија некако нема сила да издржи цели натпревари против фаворити. Словенија ми се фаворити од сенка и мислам дека ќе бидат изненадување. (y)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Марко Вујин = Наумче Мојсовски, права шупелка. :D

По овие четии кола, од мое лаичко видување:
Хрватска и Данска се класа над сите други. Можеш да ги победиш само при лош ден (како ние утре... :sneaky:).
Хрвативе ми се апла фаворити, каква игра. :drk:
Сосема поинаква од Хрватска на Балиќ и Вори, која јас ја паметам. :)

Зад нив стандардните Франција, Шпанија и Германија, кои се „попобедливи“ особено третава. Србиве се влечат на Станиќ, Унгарија некако нема сила да издржи цели натпревари против фаворити. Словенија ми се фаворити од сенка и мислам дека ќе бидат изненадување. (y)
Хрватска за сега наликува како онаа на олимпијадата...кога налетаа на Омејер :icon_mrgr:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Штета за Србите..
Имаа добра игра во првите 20 ина минути..
Малце ги заеба селекторот на Полска со смената на одбраната,од класична 6-0 зона,при водство на Србија од 12-7,ја смена во 5-1..
Оттогаш Србите се изгубија,отсечен беше Илиќ,и Ненадиќ не се снајде најдобро...па немаа повеќе можност за добри шутеви....
Речеси сите голови во второ ги дадоа од десната страна...
Продановиќ звер,каков играч Вардар си испушти...:D
Шешум ме разочара,камен,не е ни налик на онај играч од Некар Ловен,како изгубен е....
Имаат добра репрезентација Србите,само им треба уште малку штеловања за да бидат врвна екипа...
Баш кога требаше застанаа,им снема брзина,го прифатија бавниот стил на игра на Полска...
За Полска шо да кажам...
Чиста среќа шо го имаа Бартош Јурецки,дечкото изигра зверски....каков ќотек изеде,даде најмногу голови...алал нека му е....
За џабе ги имаат тие стаповите од бекови....побавни се од фичо....
Имаат добра репка,само им фали брзина,со ваква игра немаат шанса со Хрватска или Шпанија(нормално во случај да завршат трети во група)...
Словенците пријатно ме изненадија,и лани на ЕП беа добри,сега се посилни за еден Кавтичник....иако е во сенка на Јуре Доленец..Доленец е класа десен бек,еден од најдобрите на првенството,каква само финта со тело има детево...:)ретко кој десен бек го има ова...
И јас мислам дека далеку ќе дотуркаат....сепак и тие се нестабилни како нас,имаат големи дупки....знаат да имаат празни минути како нас,а знаат да изиграат перфектно....
Унгарците разочаруваат...
Како да немаат сила да изиграат цел меч...несфатливо,имаат класа играчи од рангот на Часар,Наџ,Лекај...
Фали Часар,дечкото е непропезнатлив на ова СП,со Хрватска беше затворен,денес тотално се изгуби...Штербик го уби во поим.....
Единествена светла точка денес беше Наџ...класа играч....
Шпанија денес не блескаше,но сепак победи со 6 разлика,можеби и превисока разлика....
Ги уништија на контри...само десните крила Томас и Рокас имаа цели 11 гола,неверојатно....
И јас го делам мислењето дека Шпанците се префаворизирани.....
Им фалат играчи,не блескаат,посебно не на левата бековска линија,па и на десната...Мачеда едноставно оди на сила...против една одбрана како Француската а пред се Хрватската има да изедат невиден ќотек...
Единствено на ниво е Дани Сармиенто,еден од најдобрите плејмекери дефинитивно на првенството...
Сепак мора да се спомени дека Шпанците го имаат своето тајно оружје,Штербик...тој ако се разбрани имаат шанса со сите...
За мене засега топ фаворити за медал ми се Хрватска и Данска...
За Хрватска и нејзините вистински можности ќе видиме на мечот со Шпанија,за Данска засега резултатите говорат....
Никогаш не сум ги сакал Данците,но пред фактите нема шо да се коментира...
Имаат своја препознатлива игра,не попуштаат.имаат менталитет,според мене се најстибилна на психички план репрезентација....
Сепак се ќе зависи од Хансен,доколку го одржат Хансен свеж ќе имаат шанса за финале....
Хрватска доколку ја задржат концентрацијата ќе бидат конкурентни со сите....
Имаат како никогаш досега долга клупа,нешто шо отсекогаш им било хендикеп,млади полетни играчи,.сега е дојдено времето конечно да освојат злато...по 10 години од таа златна генерација од Португалија....
Сега следува разврската,дали ќе тактизираат екипите,да се избегнат некои шеми за патот до финале,или ќе играат без калкулации....
Како и да е,првиот круг беше само загевање,вистинската сила на фаворитите ќе ја видиме во нокаут фазата...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.608
Поени од реакции
11.596
Заебете вие Словенија, Србија и не знам кој. Хрватска и Данска се класа. Франција последниве години го владее ракометот така да никој не смее да ги отпиши предвреме. Шпанија јесте да е малку исфорсирана ама ипак се домаќини. Ене србите лани со домашна публика истераа до финале. Само хрвативе ме плашат стално ќе се иссилат вака и ништо на крајот. Одамна немаат освоено злато. Колку се сторија, 9 години?? Се надевам дека сега конечно ќе им се посреќи и ќе го лапнат златото. Доста ми е од Франција

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.078
Русија-Чиле 34-23 на некоја минута пред крај со што си го потврдија второто место Русите.
Следниов меч навиваме за Катар па со Данска да си го ладиме :P
Иначе Тунис останале без најдобриот стрелец Банур поради повреда, и веќе го замениле за друг играч.
Моментално Аргентина-Тунис 11-11.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ќе има пренос од некоја утакмица на сител3 од овие шо се играт сега во 6?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.608
Поени од реакции
11.596
Ќе има пренос од некоја утакмица на сител3 од овие шо се играт сега во 6?
Ваљда на спорт 1 германската ќе ја даат Германија. Сношти Полска- Србија имаше па после тоа Хрватска беше

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Штета што Тунис загуби од Бразил инаку со победава ќе беше втор!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom