Сателитски интернет?

Член од
31 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Кај може да се купи кај нас во македонија т.е да се стави за да се користи. Ме интересира за безжична мрежа на пример да фаќа околу 10км воздушно и каква лиценца ми треба да работам со интернет дали некој занае нешто за ова ?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Обрати се во агенција за електронски комуникации

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Кај може да се купи кај нас во македонија т.е да се стави за да се користи. Ме интересира за безжична мрежа на пример да фаќа околу 10км воздушно и каква лиценца ми треба да работам со интернет дали некој занае нешто за ова ?
Нешто вакво те интересира? Ова добар интернет ако живееш во градовите коде што го има интернетот и можеш да провериш за цена, опрема и слично, мислам дека друга слична компанија нема барем јас не сум запознаен.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
За 10 км, мало морген, но сепак провери.
А обичен wireless интернет не би ти завршил работа?

Член од
1 септември 2009
Мислења
166
Поени од реакции
56
Ова со сателитскиов интернет е бааги застарена технологија која има една мана - иако download е супер брз, за upload мораш да имаш некаква земјена врска од типот на АДСЛ или сл. Бидејќи ти неможеш да имаш директен пристап до сателитот за уплоад, освен ако не си сопственик на истиот.

Иако не знам за тшо точно ти треба, сега има каде каде подобри решениа за интернет, од типот на WIMAX безжичен интернет, па дури и мобилниот 3G интернет ти е добра варијанта. Но, како што реков зависи за што ти треба, а било која од овие опции кошта соодветно на услугата така да во секој случај спреми си пари :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom