Сатанизам

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не туку уште имам верба во човекот/штвото,за разлика од многу.
И така со твојата смрт завршува се, што се секираш за патот по кој оди човекот/штвото?..........или пак не е така.....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти што мислиш?
Можам да мислам многу работи, кажи теза и ќе ти ја докажам на сто различни начини. До ултимативната вистина не се доаѓа со мислење.

B

Black Guard

Гостин
. До ултимативната вистина не се доаѓа со мислење.
Зарем постои??

И како бе без мислење??

Без индукција и дедукција..без моделирање и експериментирање ништо не може-значи мора мислење или?

Еве мене нешто не ми е јасно конкретно за сатаната ако бил десна рака господова зарем не би требало да биде како да се изразам поличен(нешто налик гаврил ил михаил) а не со козји лик ебаго м?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Зарем постои??

И како бе без мислење??

Без индукција и дедукција..без моделирање и експериментирање ништо не може-значи мора мислење или?

Еве мене нешто не ми е јасно конкретно за сатаната ако бил десна рака господова зарем не би требало да биде како да се изразам поличен(нешто налик гаврил ил михаил) а не со козји лик ебаго м?
Прашај ги сатанистите за козјиот лик. Демек се вклопувал во петокраката свртена наопаку. Можеби одговорот лежи во истражувањата на првиот 007. До сега не сум пројавил особен интерес по оваа работа за да би знаел.
А за ултимативната вистина.....да, постои. Само што е надвор од матрицава(māyā), надвор од простор-времето.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Gleate li deka sve e isti kurac u razlicno pakuvanje, izvadete gi simbolite estetikata ikonografijata terminologijata i site zborat za edna te ista stvar!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Taa e nasekade i vo sekoj izam (islamizam,budizam,satanizam,komunizam.anarhizam.....) ima vistina vo sekoe spoznanie, koja kako vo mozaik se vklopuva vo celosnata predstava za vistinata. Slicnostite se tolku mnogu sto razlikite najveke se sveduvaat na egzoterijata to est na veke spomenatite simboli, rituali, ikonografija, estetika....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Според мене сатанизмот е реакција против религијата посебно христијанската, елиминирај го господ и сатаната исчезнува сам од себе, бидејки и не постои како и самиот господ, со други зборови сатаната е само сенка од измислениот лик господ кој е персонифициран и создаден од стравот и фантазијата на човекот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Taa e nasekade i vo sekoj izam (islamizam,budizam,satanizam,komunizam.anarhizam.....) ima vistina vo sekoe spoznanie, koja kako vo mozaik se vklopuva vo celosnata predstava za vistinata. Slicnostite se tolku mnogu sto razlikite najveke se sveduvaat na egzoterijata to est na veke spomenatite simboli, rituali, ikonografija, estetika....
Интересно е како тоа по целава земјина топка се врти една иста приказна(наречена мит негде, негде религија).

Член од
5 април 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Значи гледам дека забегавте малце со темава.. Јас сум СПИРТУАЛЕН САТАНИСТ, тоа е сосема различно од Сатанистичката црква на ЛаВеј. Ве монлам прашајте ме се што ве интересира. значи спиртуалниот сатананизам е вистинскиот сатанизам и мнооогу постар од сатанизмот на ЛаВеј.. прашајте слободно се што ве интересира.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Значи гледам дека забегавте малце со темава.. Јас сум СПИРТУАЛЕН САТАНИСТ, тоа е сосема различно од Сатанистичката црква на ЛаВеј. Ве монлам прашајте ме се што ве интересира. значи спиртуалниот сатананизам е вистинскиот сатанизам и мнооогу постар од сатанизмот на ЛаВеј.. прашајте слободно се што ве интересира.
Во што веруваш? На кого му се поклонуваш? Ако правиш ритуали , на кој начин ги изведуваш?
Која е твојата цел во животот?

С

Само Човек

Гостин
обожавател на ѓаволот ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
значи спиртуалниот сатананизам е вистинскиот сатанизам и мнооогу постар од сатанизмот на ЛаВеј.. прашајте слободно се што ве интересира.
Под називот "Сатанизам" прва официјална регистрирана организација е - "Црквата на Сатаната" основана од Антон Лавеј, на 30 април 1966 година во Санфранциско. Сите останати ограноци кој носат назив "Сатанизам", се појавуваат после 1966 година.

Член од
5 април 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Во што веруваш? На кого му се поклонуваш? Ако правиш ритуали , на кој начин ги изведуваш?
Која е твојата цел во животот?
Значи Спиртуалниот Сатанизам е како "традиционален" Сатанизам и многу се разликува од сатанизамот на ЛаВејн.
Ние го обожаваме Луцифер/Сатаната како наш Бог Креатор. Ритуали има многу и не се како што вие ги замислувате (жртвувањето е забрането) и не сме како шо не замислувате (као некои мрачни, злобни, крволочни луѓе и као да го посакуваме крајот на светот и слични глупости) ние сме сосема обични просечни луѓе.
Целта на Спиртуалниот Сатанизам е со примена на нашето спиртуално знаење да ги возвишеме нашата душа, нашиот карактер да станат безсмртни (не сваќајте буквало).
Под називот "Сатанизам" прва официјална регистрирана организација е - "Црквата на Сатаната" основана од Антон Лавеј, на 30 април 1966 година во Санфранциско. Сите останати ограноци кој носат назив "Сатанизам", се појавуваат после 1966 година.
Да точно е дека таа е првата ОФИЦИЈАЛНА Сатанистичка група. Спиртуалниот Сатанизам ги црпи своите корени монгу одамна пред Сатанистичката Црква..

Kajgana Shop

На врв Bottom