Самострели

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали поседувате и дали сте стрелале со самострел?
Дали знаете места каде што може да се стрела со самострел?

Јас поседувам Самострел марка: "Cheetah 150 lbs", со оптички снајпер, и ефективен (убивствен) дострел од 60 метри, и максимален од 200 метри.

Доколку сте за размена на информации и искуства повелете.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Хммм каде се купува ова?
Која цена се движат?
Некоја дозвола треба да се има, што-како иде со ова?

S

Shellshock nam67

Гостин
sum videl i sum pukal so samostrel ama doma nemam :)), licno preferiram ogneno oruzje po moznost hekler i koh automat :))

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хммм каде се купува ова?
Која цена се движат?
Јас овој на сликата го земав за 25 000 денари, инаку потребна е дозвола, но процедурата за добивање е далеку поедноставна одколу за огнено оружје.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Јас овој на сликата го земав за 25 000 денари, инаку потребна е дозвола, но процедурата за добивање е далеку поедноставна одколу за огнено оружје.
А што е со стрелите? Колку стрели добиваш со самострелот и дали можеш, ако ги загубиш, да ги купиш посебно. Ако можеш, колку пари се? Тешко на верниците, ako ги начекаш на улица случајно :sneaky:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А што е со стрелите? Колку стрели добиваш со самострелот и дали можеш, ако ги загубиш, да ги купиш посебно. Ако можеш, колку пари се? Тешко на верниците, ako ги начекаш на улица случајно :sneaky:
Со самострелот одат 4 стрели, но можеш да си купиш колку што сакаш, не е тоа проблем. Мислам дека беа 100 денари една....но не сум сигурен.

Ме интересира дали некој знае каде има дополнителна опрема....како справи за оптегнување на тетивата, ласерчиња за нагодување на снајперот и слично.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
имав рачно изработен самострел со лак од федер платно од приколка, беше многу јак, ама многу тежок за носење и тежок за репетирање. Мислам дека уште ми стои на подкровје, само рѓосан е целиот и нефункционален. Тоа ми е инвент од пред 10 години, сега да се запнам да направам еден ке го направам ептем добар, зашто имам работилница со алат и машини што тогаш ги немав или тато не ми ги даваше :)
Иначе многу имам мерак на таков вид оружје.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Хммм каде се купува ова?
Која цена се движат?
Се продаваат во Микеи продавницата за оружје, се наоѓа позади полициската станица Беко

Член од
11 октомври 2011
Мислења
89
Поени од реакции
107
Под која категорија на оружје спаѓа самострелот и дали има некакви курсеви за обука со самострел?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Под која категорија на оружје спаѓа самострелот и дали има некакви курсеви за обука со самострел?
Категорија Д.
Инаку задолжителна обука како кај огнено оружје нема.

V

Vollstandig

Гостин
Што би рекла баба ми “Очите ќе си ги истерате со тие играчки“.
Имав порано рачно изработен прецизен колку толку и се заебававме низ некое планиско место онака од забава, центрирање во мета гаѓање каначки, се додека еден другар не настрада в нога.
Од тогаш си играме со заоблени играчки, такозвани ТОПКА:))

Иначе, како љубител на ладни оружја ова ми е едно од поинтересните. Чисто за забава.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
По колку пари се движат самострелите,каде можам да ги најдам?Под иста категорија со воздушната пушка спаѓаат?Колкав дострел имаат дали можат да се користат за лов?

Kajgana Shop

На врв Bottom