коцка
Curiouser and curiouser!
- Член од
- 12 јули 2005
- Мислења
- 7.177
- Поени од реакции
- 13.798
кјуар кодотКој код го скенираше баш тој за CommonPass што е за креирање или друг?
Sent from my iPhone using Tapatalk
кјуар кодотКој код го скенираше баш тој за CommonPass што е за креирање или друг?
Претпоставувам ова е од матичен што го зеле сертификатот а со тој мислам не може да се патувакјуар кодот
Само што ги запреа летовите за милано така да…Претпоставувам ова е од матичен што го зеле сертификатот а со тој мислам не може да се патува
на вакцинација.мк можеш три да симнеш со кјуар код
За Turkish Airlines мене никогаш не ми направиле проблем досега со куфер, рачен багаш плус ранец во кој претежно носам електроника, така да би требало да си океј.Ај и јас да прашам во врска со авио компани и багаж. Ме интересира дали смеам да носам дополнително ранец со лаптоп, покрај рачниот багаж, конкретно барам за Turkish Arilines и Singapore Airlines.
Во Wizz Air и Croatia Airlines не ми правеа проблем, ама со овие никогаш не сум летал и не разбирам дали строго се држат само до мало куферче 7кг и димензиите пишани таму, или може и ранец/рачна торба кај жени.
Утрово се обидувам да ги добијам на телефон (на сите 3 броеви) за да ми потврдат, плус имав некои дополнителни прашања, ама не крева никој. Им пратив и mail, кој знае кога ќе врататЗа Turkish Airlines мене никогаш не ми направиле проблем досега со куфер, рачен багаш плус ранец во кој претежно носам електроника, така да би требало да си океј.
Да се уште имаат канцеларија и работат до 17 часот и канцеларијата им е на таа адресаУтрово се обидувам да ги добијам на телефон (на сите 3 броеви) за да ми потврдат, плус имав некои дополнителни прашања, ама не крева никој. Им пратив и mail, кој знае кога ќе вратат
Дали сеуште имаат локално канцеларии, или со кризата им се затворени? Не сум приметил кога минувам по Климент Охридски дали сеуште работат, на официјална сеуште ги дава во контакти.
Прегледај го приврзокот 318416
Да се уште имаат канцеларија и работат до 17 часот и канцеларијата им е на таа адресаУтрово се обидувам да ги добијам на телефон (на сите 3 броеви) за да ми потврдат, плус имав некои дополнителни прашања, ама не крева никој. Им пратив и mail, кој знае кога ќе вратат
Дали сеуште имаат локално канцеларии, или со кризата им се затворени? Не сум приметил кога минувам по Климент Охридски дали сеуште работат, на официјална сеуште ги дава во контакти.
Прегледај го приврзокот 318416
Не ,забрането е само автошколите имаат право да имаат камера и да снимаатДали е законски во Македонија да се стави деш-камера (dash camera) во кола како во Русија и Србија на пример и да снима сè во сообраќајот?
Фала. Според мене треба да биде законски, мислам зошто да не?Не ,забрането е само автошколите имаат право да имаат камера и да снимаат
Треба да биде.. Колата е во твоја сопственост а камерата е внатре и ти можеш да снимаш што сакаш.Фала. Според мене треба да биде законски, мислам зошто да не?
Потполно се согласувам. 400 евра? Ма немоој, божее. Еве во Србија и БИХ е законски, и кај нас треба да биде - добро е и за доказ при не дај боже сообраќајка или ако некој го нарушува сообраќајот, тогаш кола може да го сними. Така ќе се подобри сообраќајот, особено кај нас. Македонија моментално, за жал, е назад во врска со сообраќај. Да направиме петиција да стане законско. Кој е за?Треба да биде.. Колата е во твоја сопственост а камерата е внатре и ти можеш да снимаш што сакаш.
Не е нарушување на приватност ако некого снимаш на улица. Улицата е јавно место, не е приватна спална соба, ама тоа се законите во МКД и мислам секаде во ЕУ.
Не е ова Америка или Русија.
400 евра казна за незаконско снимање од автомобил
Освен парична казна, „снимателот“ ќе заработи и кривична пријава за незаконско снимање поднесена од секој поединец, чиј идентитет ќе биде утврден во снимениот материјал, а е прибавен со било каков вид камера инсталирана во автомобил, а возилото не е на МВР. Ова дело е казниво според Законот за...porta.mk
За жал
Северен ВукојебистанСкокаат пред возило и глумат повредени за да изнудат пари - Слободен печат
Полицијата има информација дека во Скопје има т.н. сообраќајни измамници, но засега не успеале на дело да ги фатат сторителите. Неофицијално, досега се регистрирани тројца мажи на возраст од 35 до 55 години во Скопје и во Струмица како „оперираат“ на терен, но засега законот не им може ништо. Не...www.slobodenpecat.mk
Скоро во Драчево некое албанче скокнало пред кола на некој стар ама среќа очевидци имало достаТреба да биде.. Колата е во твоја сопственост а камерата е внатре и ти можеш да снимаш што сакаш.
Не е нарушување на приватност ако некого снимаш на улица. Улицата е јавно место, не е приватна спална соба, ама тоа се законите во МКД и мислам секаде во ЕУ.
Не е ова Америка или Русија.
400 евра казна за незаконско снимање од автомобил
Освен парична казна, „снимателот“ ќе заработи и кривична пријава за незаконско снимање поднесена од секој поединец, чиј идентитет ќе биде утврден во снимениот материјал, а е прибавен со било каков вид камера инсталирана во автомобил, а возилото не е на МВР. Ова дело е казниво според Законот за...porta.mk
За жал
Северен ВукојебистанСкокаат пред возило и глумат повредени за да изнудат пари - Слободен печат
Полицијата има информација дека во Скопје има т.н. сообраќајни измамници, но засега не успеале на дело да ги фатат сторителите. Неофицијално, досега се регистрирани тројца мажи на возраст од 35 до 55 години во Скопје и во Струмица како „оперираат“ на терен, но засега законот не им може ништо. Не...www.slobodenpecat.mk
Бараа 300% поскапување а им дозволија 15%. Самата регулаторна комисија рече дека некој ќе треба да им ја надомести разликата. Е сега додека се најде тој некој да исплати пари ...Шо се дешава со парново у Скопје? Ова е некоја моментална ситуација што почнаа да пуштат минимално парно?