anabela525
Оптимист
- Член од
- 9 септември 2013
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
А некој да ми каже кога се тестирањата Англиски за билингвална англиска? И некој збор, така, за наставниците и за самото школо...
И јас сакам да се запишам билингвална англиски во орце...Е сеа имам уште 1 година до сега сум со 5.00 секоја година и англиски сум топ граматика...ама немам дипломи и такви ствари..е сеа ако зашишам курс 1 година и ако освојам некоја награда + општ успех 5.00 имам шанси да влезам или?? За приемниот слушам лесен и како што реков ми фаќа главава англиски, па ??
Во последниве 2 години дојдоа неколку нови професори во билингвална, не знам какви се, ама старите се супер. Учење со разбирање, нема некој професор да си лечи комплекси врз учениците, каде-каде е подобро од обичните паралелки. За деца има секакви, сигурно ќе си најдеш некој со слични интереси како тебе.Ок фала зашто слушам за билингвална мора да си мамин татин син за да влезеш.
Инаку вака школово што деца се ,мислам да праиш асален муабет да не се се' бубалици или багабонти,друго професори што како,уклопување во нова ситуација како иде, збор два ако може?
Здраво, јас оваа година ќе се запишувам во Орце и никаде неможам да најдам информација за отприлика што имало на приемниот.Ако ти текнува нешто please помогни ми....Хелоу дечки јас официјално се решив за орце англиска е сега знам дека уште е рано ама малце ако може информации околу приемниот и плус ако има уште некој на форумот сигурен за во билингвална нека ми пише ЛП да се запознаеме зашто тотално сам и изгубен ќе бидам таму
позз
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Првиот да, вториот не...Живи ли се уште легендите Миле Бомба и Џеј Зи?