СУГС Јосип Броз -Тито

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Ај вака. Брани го колку сакаш, демократија е ова нели :smir: . Не сакам овде да му ги пишувам статусите од Фејсбук, некои се превулгарни, некои патетични. Сосема е во право човекот дека професионално си ја вршеше задачата, тоа е така. Ама кажувам само дека треба малку да се има обзир, сепак не е некое тинејџерче, туку е просветен работник, возрасен човек, и дури да се фали дека го имало на насловна за да привлече внимание можеби, е тоа секако не е во ред. Јас да имам дете од 15 години кое е прва, нема да му дозволам да се приближува до таков човек. Можеби мене и тебе не може да не изманипулира, но помалите секако може. И не е ок мајтапот што го прават со човекот на Фејсбук. Некако не ми е ок. И он си има мака, можеби ѕвер е за компјутери, ама тоа, не е единствен што е ѕвер па да нема алтернатива за него. И можеби е претерано да се даде отказ. Една суспензија од 2-3 месеци е сосема доволно за да се запраша каде тргнал и да си се опрај.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај вака. Брани го колку сакаш, демократија е ова нели :smir: . Не сакам овде да му ги пишувам статусите од Фејсбук, некои се превулгарни, некои патетични. Сосема е во право човекот дека професионално си ја вршеше задачата, тоа е така. Ама кажувам само дека треба малку да се има обзир, сепак не е некое тинејџерче, туку е просветен работник, возрасен човек. Јас да имам дете од 15 години кое е прва, нема да му дозволам да се приближува до таков човек. Можеби мене и тебе не може да не изманипулира, но помалите секако може. И не е ок мајтапот што го прават со човекот на Фејсбук. Некако не ми е ок. И он си има мака, можеби ѕвер е за компјутери, ама тоа, не е единствен што е ѕвер па да нема алтернатива за него.
Со самото тоа што не би сакала да му е професор на твоето дете човек што се глупира на ФЕЈСБУК, гледам до каде е во денешнава младина навлезено влијанието на социјалните мрежи. Затоа и не мора да го читам понатамошниот твој пост. Поздрав.

--- надополнето ---

П.С. Само кажи ми, би сакала ли на детето твое да му предава професорка што јавно кажува дека мрзи албанци, турци, муслимани, торбеши? Или тоа го нема на Фејсбук ок е?

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Нормално дека не би сакал такви некои да му предаваат на моето дете. Јас немам Фејсбук, туку со еден другар ги читавме. И не, социјалните мрежи немаат никакво влијание барем врз мене. Ама човекот тврди дека тој самиот ги пишувал постовите. Јебига, зошто тогаш сите ќутеле за таа професорка, ако нема Фејсбук, раскажи мајку му. И да исто како и зборувањето, така и пишувањето на еден човек е отсликување на неговата психа, неговиот став, она што го мисли.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нормално дека не би сакал такви некои да му предаваат на моето дете. Јас немам Фејсбук, туку со еден другар ги читавме. И не, социјалните мрежи немаат никакво влијание барем врз мене. Ама човекот тврди дека тој самиот ги пишувал постовите. Јебига, зошто тогаш сите ќутеле за таа професорка, ако нема Фејсбук, раскажи мајку му. И да исто како и зборувањето, така и пишувањето на еден човек е отсликување на неговата психа, неговиот став, она што го мисли.
Пак ќе кажам, на Фејсбук пишувал човеков. Што и да пише, забавен сајт е, социјална мрежа а ни ние не сме Северна Кореја. Ниту повикувал на самоубиство ко прво на ФБ, а ниту па на часови зборел вакви работи. Барем да го слушавте тие што ви предавал што зборел....Ти да слушнеш мојата класна какви мислења има за некои работи на гз ќе паднеш, ќе мислиш оваа отидена е скроз, ама капа доле за жената, може има поинакви верувања ама пообразована и поморална жена што ја сака работата од неа, тешко. Ехх што ќутеле за професоркава, па заштитена е она, професоров не е по партиите и такви работи и нормално дека ќе го јаде. И не е само оваа, какви гомна има во тоа школо, канализација права. Професоров и уште 6-7 дали вредат.

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Се согласувам со тебе. Ама искрено на часови ни носеше снимани видеа и на ливче го пишувавме тоа што го збореше во видеата :toe: . Не одеше по програма, па еве сега поради тоа треба малце потсетување за матура, иако е интерно сепак сериозно ја сфаќам и треба да надокнадам за оној дел што сум го пропуштил во прва. :)
Јас лично си кажав што мислам и дека се е вистина, но сепак не треба да бидат монгу строги кон него, како што реков, една краткотрајна пауза добро ќе му дојде и на него но и на идните генерации.
И сосема се согласувам со тебе дека на прсти се бројат оние народски кажано „асални“ професори во гимназијава. Секакви ги има, кој од кој, ама да се надеваме идниве генерации ќе имаат нешто подобро и повредно.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се согласувам со тебе. Ама искрено на часови ни носеше снимани видеа и на ливче го пишувавме тоа што го збореше во видеата :toe: . Не одеше по програма, па еве сега поради тоа треба малце потсетување за матура, иако е интерно сепак сериозно ја сфаќам и треба да надокнадам за оној дел што сум го пропуштил во прва. :)
Јас лично си кажав што мислам и дека се е вистина, но сепак не треба да бидат монгу строги кон него, како што реков, една краткотрајна пауза добро ќе му дојде и на него но и на идните генерации.
Ич да не се секираш, јас полагав информатика, оди кај Анкица ќе ви даде пример прашања и пример вежби за практичниот дел, прашањата се од типот:
Што е Интернет Експлорер?
1. Прелистувач
2. Пребарубач
3. Оперативен систем
Која е кратенката за бришење (шифт+дел) и такви некои секојдневни работи, воопшто не е тешко, плус зависи кој ќе ве чува на практичниот дел ама ќе можете да си шепкате :)

А дека Анкица знае нешто за компјутери повеќе - :pos: Стискај Ентер работава :)

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Сигурно дека е лесно, ама ете сепак :wink:
Знам дека ќе ја биде целата работа со матури и тие чуда, не дека е нешто сложено, туку повеќе како факт го наведов тоа пропуштеното, онака во пракса се подразбира дека го знаеме тоа, ама повеќе во контекст на теоретски гледано, гледано од точка на министерство или па не знам што, родител, човек. Ај појасен да бидам - ќе си каже некој таму во министерство дека децава испуштиле па не ги научиле основните работи, во тој стил го напишав, не дека и секој копач не знае што е IE итн. , туку кога би стоело на хартија. пошто нели нашево образование треба експерт од сите области да не направи, ама излезе дека во пракса поголем дел од школиве излагаат неписмена багра. Тоа е тоа, многу глупав образовен концепт имаме во државичкава и треба веќе еднаш да се смени. Поздрав.

П

Паган-др

Гостин
Дај бе тргнете го тоа "Трачеви" на страната. Ретардирано е.

За другото ќе прокоментирам кога ќе ја завршите страната. Само ова Трачеви ми боде очи.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
За весников... Мој предлог е да не се ориентирате само на случки во ЈБТ... Поинтересно ќе биде да има и други малии статиички посветени на остатокот на светот:)

Ние кога планиравме весник на времето (ама не ни го овозможија), со професорката дојдовме до заклучок дека школскиот весник треба да биде еден вид на информатор како за активностите на гимназијата, случки во неа, интервјуа на одредени теми и анкети помеѓу учениците, така и за секоја друга можна област (филм, музика, театар, концерти и секаков друг вид на културни манифестации):)

И со лесно нека оди работата на весникот:)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Тоа за трачеви јас сум 200% против ама иди докажи им на 20 девојчиња од 1ва дека не сме Свет или Крема или што ти ја знам кое трач списание.
На тоа собирот од 10 текстови 9 се трачеви и 8 се многу ретардирани од типот девојче имало сексуален однос со контролор од ЈСП.
Е сеа за тоа што се случува во школо собираме информации,следевме неколку натпревари што ги игра школото,па сеа се премаме нешто повеќе да направиме за пред патронат и слично.Анкета имаме сеа во петок треба сите да ги донесат резултатите па кај и да е набрзо ќе биде.
П.С.Што мислите кој е најомразен професор во втора???а кој најомилен?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Планирам да се запишам во ЈБТ. Има некој што е 4та или пак што ги знае професорите што ќе ми предаваат?:) Викаат дека само биологија била мрдната, колку и да учиш од учебник ќе ти даде прашања без врска

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Планирам да се запишам во ЈБТ. Има некој што е 4та или пак што ги знае професорите што ќе ми предаваат?:) Викаат дека само биологија била мрдната, колку и да учиш од учебник ќе ти даде прашања без врска
Тоа кој ќе ти предава не се знае зашто нема везе на која година предаваат,а од тие што се класни во 4та може некој класен да ти падне :)
Иначе биологија ако мислиш на Ачковска,треба само да учиш редовно(што ретко кој го прави)и нема да имаш проблеми.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Тоа кој ќе ти предава не се знае зашто нема везе на која година предаваат,а од тие што се класни во 4та може некој класен да ти падне :)
Иначе биологија ако мислиш на Ачковска,треба само да учиш редовно(што ретко кој го прави)и нема да имаш проблеми.
:pos2:Незнам како се вика. Ама слушам дека биологија била мрдната. А физичко Маја, само опрема требало да носиш и имаш 5ка.
Според тебе лесно е во ЈБТ?

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
:pos2:Незнам како се вика. Ама слушам дека биологија била мрдната. А физичко Маја, само опрема требало да носиш и имаш 5ка.
ти па за физичко се фати тоа како сакаш сврти го 5ка имаш:pos2:
иначе зависи какви ти се амбициите.Ако сакаш секоја година да поминуваш скроз одличен тогаш ќе мора да се потрудиш малце,ако си задоволен со мн добар ондак лесно ти е :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Сеа ќе ти опишам се како ќе ти биде ако се запишеш во ЈБТ.Едина работа што ти вреди е екскурзиите.Језда ќе бидеш бајаги ограбен ипак не се лоши екскурзиите.Откако ќе почне година ќе си мислиш ова е основно и без учење ќе вадиш петка ќе се заебеш со останатите 99% од децата од гимназијата.Одлични на крај во прва година завршуваат само тие што учеле константно во основно а тие се ретки.На крај ќе завршиш може одличен али скроз тееешкоооо.И така прво тромесечие ќе завршиш со просек 2.50 и ќе си речеш дека е тешко а уствари книга нема да фатиш и одма ќе се буните многу имаме за учење и одма ќе се каеш зошто не си запишал во друга гимназија(обично кај нас се каеа зошто во Карев не се запишале зошто ваљда полесно било а мислам си нема благе везе) и така ќе вика пола гимназија дека ќе префрли и ќе нема да се префрли.Во клас ќе има се на се 50+ кецови.После ќе ви дојде памет ќе научите и ќе попраите колку толку.Али да и многу значи какви професори ќе имаш и која ќе ти е класна.Мене Ачкоска ми е(таа мрдната што ја викаш).Сите викаат е најлоша али и сите викаат најдобра класна.Дефинитивно да најдобра е како класна ама ко професор не толку колку што викаат.Џабе ти набиваат комплекси.Заебани професори се биологија,физика,математика,хемија.Моиве да ги имате во прва просек по дете ќе ви е 3 кеца на тромесечие.Отприлика вака ти е во прва година и ако се запишеш и го прочиташ откако го завршиш ќе видиш колку било се точно.Али сеа нема да веруваш пошто си основно и не можеш да сфатиш како е кец да дбоиеш.Ќе се навикнеш во средно не се секирај.Ама ова во случај ако во основно без учење добиваш петки.И да не е ова само во ЈБТ сегде е вака.

Него гледам екскурзија во Белград.3 дена 6500.Што е најтрагично е истата програма од лани.И како очекуваат да идат деца не ми е јасно.И оваа година се решило дефинитивно дека ќе има настава за тие што нема да идат.Ем секоја година така викаат за тоа и секад викаат лани попуштавме оваа година нема шанси.Тие лажги на нас не.

Kajgana Shop

На врв Bottom