СМС порака со содржина: „Добитник сте на 2 милиони долари!“

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

You've won a cash grant of 2 million US Dollars.You are to immediately contact Mrs J. Buntham on this email: ocdor@msn.com for details and claim.Thanks.
Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
На татко ми еднаш му стаса порака на германски дека добил Мерцедес e220..
и к*р доби :)
Барем германски беше к*рот?

----
И на мене ми стигна, чисти скам..

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
И јас добив ваква слична порака ( секако дека не контактирав ) од некој си Адам :tapp:
П.С : Цената беше околу 450.000 долари :pos:
--- надополнето: 9 август 2012 во 18:10 ---
П.П.С : Праќач некој си demo

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
И јас добив ваква слична порака ( секако дека не контактирав ) од некој си Адам :tapp:
П.С : Цената беше околу 450.000 фунти :pos:
--- надополнето: 9 август 2012 во 18:10 ---
П.П.С : Праќач некој си demo
Хах...ти си пи*кин дим бе.....јас сум поскап за поткупување,глеаш дури 2 милиона.:icon_lol:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас што све немам добиено до сеа :D

H

-HRO

Гостин
Мене еднаш ми стигна порака дека добив 5 милиони денари.
Се зачудив, бев изненаден, незнаев што да правам. Решив да исконтактирам и да си ги подигнам парите. Еве сега сум милионер, имам куќа на 3 ката, возам Нисан ГТ-Р и се сончам на Хаваи наместо во Охрид. :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Мене еднаш ми стигна порака дека добив 5 милиони денари.
Се зачудив, бев изненаден, незнаев што да правам. Решив да исконтактирам и да си ги подигнам парите. Еве сега сум милионер, имам куќа на 3 ката, возам Нисан ГТ-Р и се сончам на Хаваи наместо во Охрид. :D
Да сум на твое место , одма тие 5 мил. ги ставам на една сигурна утакмица од 2 коефициент и ги дуплирам бе братче :D

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Многу малку, не се залажувај за тие пари. Провери тука да видиш на брат ми колку ќе му пуштеше еден, само претходно требеше да плати 2800 евра и ќе средевме работа. Голема штета што во моментот немав толку пари :D

L

.Lost Angel.

Гостин
Незнам како добивате јас ниедна не сум добил до сега :( барем да добиев ќе ги зафркавав другариве/ки :D дека сум добитник ама никако да стигне порака :confused:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!
Може некој те претркал и ти ги земал. :D Сеа лупај глава. :D :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom