СДСМ - Политичка партија

Дали ви се допаѓаат пратеничките листи со кои ќе настапува партијата на следниве избори?

• Да.

Гласови: 7 11,1%
  • Не.

Гласови: 42 66,7%
  • Можеле да стават и многу подобри кандидати.

Гласови: 14 22,2%

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Заев, Димитров, Малески... тоа е тоа диво месо за што пишуваше Горан Стефановски. Прочитајте ја книгата, или изгледајте ја преставата, ја има на Јутјуб, се ќе ви се разјасни.

СДС треба под итно да се распадне, да не постои, рак рана во Македонија
Васил Тупурковски
Светомир Шкариќ
Љубомир Фрчковски
Владо Поповски
Тито Беличанец
Ѕинго
Денко Малевски
Владо Камбовски
Драган Павловиќ Латас
Бранко Геровски

Ова е таа истурена интелектуална каста која ја заеба независна Македонија.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.702
Оваа партија треба да се забрани со устав.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да сме народ како што треба и на тоа груперката никој купон уште еднаш да не и купи, на апликацијата сите масовно uninstall па и од Гугл да ја кикнат па да се слика после. Ебати циганката.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.865
Поени од реакции
67.400
За ова не го сакаат у партија, што сите табли во Куманово уште се со Република Македонија и секаде пишува Македонија. Иако лично имам огромна материјална штета од негов инает за дозвола на градба, да се бориш против сопствена партија, премиер и држава, сепак требаат тестиси и карактер. Настрана што сега сите финансии ке му ги стопира Оцко и пак ке си трпи општината.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Дали уште некој има некои сомнежи дека СДС во агендата има бугаризација на Македонија?Мене најчудни ми се Ју -носталгучарите,најголемите подржувачи на оваа партија.Абе како еднаш не се осмелија да гукнат.Ај овие шо чекаат работа во администрација ми се јасни зошто молчат.Ама ликови шо рмбаат по 10 сати за минималец и пак ја премолчуваат бугаризацијава е нив стварно не можам да ги сватам!

Последно уредено:
Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Сфаќам дека тука е тренди да се кења против СДСМ „све у шеснаест“
Што значи тоа тука и тренди?
Форумов е барем едно од малкуте места на нашиов мизерен интернет простор (посебно мизерна е таа штапска експанзија на Твитер, пониско од тоа тешко дека може да се отиде) каде што гравитираат понормални луѓе и истите тие дискутирале и плукале по кого требало (и треба) да се плука.
Тоа што има партиски лижачи и дежурни плакатолепачи што во одредени моменти се шлепаат во тие дискусии и ја буткаат нивната патетична пропаганда (некогаш посуптилно, ама најчесто апла штапски и навредливо за интелигенцијата на нормален човек) не значи ништо, тие барем тука биднуваат маргинализирани и нивните ставови не можат да бидат понерелевантни (за разлика од социјалните мрежи, каде што истите тие се ставани на измислени пиедестали и воспевани како прогресивна авангарда или патриоти секогаш во првите борбени редови, во зависност од тоа кој дрес го носат).

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Што значи тоа тука и тренди?
Форумов е барем едно од малкуте места на нашиов мизерен интернет простор (посебно мизерна е таа штапска експанзија на Твитер, пониско од тоа тешко дека може да се отиде) каде што гравитираат понормални луѓе и истите тие дискутирале и плукале по кого требало (и треба) да се плука.
Тоа што има партиски лижачи и дежурни плакатолепачи што во одредени моменти се шлепаат во тие дискусии и ја буткаат нивната патетична пропаганда (некогаш посуптилно, ама најчесто апла штапски и навредливо за интелигенцијата на нормален човек) не значи ништо, тие барем тука биднуваат маргинализирани и нивните ставови не можат да бидат понерелевантни (за разлика од социјалните мрежи, каде што истите тие се ставани на измислени пиедестали и воспевани како прогресивна авангарда или патриоти секогаш во првите борбени редови, во зависност од тоа кој дрес го носат).
Ништо конкретно не значи, на Твитер не сум ни активна и не ги знам тамошните прилики/пишуванки, а тука имам приметено дека некои ликови постојано имаат тенденција еднострано и пристрасно да ја плукаат само едната наша политичка/партиска опција, а да ја воспеваат другата, па основано ми подзамирисуваат на платеници подмачкани со дебела сума на шушки.

Јас лично сум за тоа да се подберат сите засегнати партиски странки, беспоштедно, но во исто време и реално и заслужено.

За Горан Стефановски изреагирав бурно, бидејќи го познавав и приватно, беше вонредна човечка големина и драмски деец, критично настроен кон сите серковци во политичкава ситуација подеднакво и сепак не му е местото тука, во контекст на одбрана на апологетите на само едната опција.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Дали уште некој има некои сомнежи дека СДС во агендата има бугаризација на Македонија?Мене најчудни ми се Ју -носталгучарите,најголемите подржувачи на оваа партија.Абе како еднаш не се осмелија да гукнат.Ај овие шо чекаат работа во администрација ми се јасни зошто молчат.Ама ликови шо рмбаат по 10 сати за минималец и пак ја премолчуваат бугаризацијава е нив стварно не можам да ги сватам!

немој да мислиш дека изјавите на гнидата Малески случајно се дадени...поголеми играчи стојат зад тоа, а тој е само доброволецот што ќе ја соопшти ,,радосната вест,,

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Ништо конкретно не значи, на Твитер не сум ни активна и не ги знам тамошните прилики/пишуванки, а тука имам приметено дека некои ликови постојано имаат тенденција еднострано и пристрасно да ја плукаат само едната наша политичка/партиска опција, па ми подзамирисуваат на платеници подмачкани со дебела сума на шушки.

Јас лично сум за тоа да се подберат сите засегнати партиски странки, беспоштедно, но во исто време и реално и заслужено.
Така и на Курир им подзамирисуваше кога беше Шарената Револуција. Секој кој плукаше по тогашната паторова власт, им мирисаше на соросоид и платеник подмачкан со дебела сума на соросови шушки. :cautious:

Инаку, нека си плукаат еднострано и пристрасно, нема ништо лошо во тоа. Демократија, кој како сака нека си плука, ич курот не треба да го боли. Да не има случајно некое правило за рамномерно и двострано плукање? Да не треба случајно да бидат поштедени кловновиве на власт, после сите глупости кои ги направија?

Веројатно ти смета што почесто се плука по СДССМ, оттука и такво мислење за рамномерна застапеност во плукањето. СДССМ се сепак партија која е на власт, нормално е повеќе да се плука по нив, бидејќи нема ден да помине а да не усерат нешто, да не направат некоја глупост, некој криминал да исплива на површина, некое национално понижување, силување на правна држава, Устав, закони, деловници...

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Така и на Курир им подзамирисуваше кога беше Шарената Револуција. Секој кој плукаше по тогашната паторова власт, им мирисаше на соросоид и платеник подмачкан со дебела сума на соросови шушки. :cautious:

Инаку, нека си плукаат еднострано и пристрасно, нема ништо лошо во тоа. Демократија, кој како сака нека си плука, ич курот не треба да го боли. Да не има случајно некое правило за рамномерно и двострано плукање? Да не треба случајно да бидат поштедени кловновиве на власт, после сите глупости кои ги направија?

Веројатно ти смета што почесто се плука по СДССМ, оттука и такво мислење за рамномерна застапеност во плукањето. СДССМ се сепак партија која е на власт, нормално е повеќе да се плука по нив, бидејќи нема ден да помине а да не усерат нешто, да не направат некоја глупост, некој криминал да исплива на површина, некое национално понижување, силување на правна држава, Устав, закони, деловници...
Ок, во право си скроз, не сум јас тука задолжен дежурен редар, па да наметнувам по кого треба повеќе да се плука. Може и еден скок-плук натпревар да се организира. Актуелната владејачка партија секако е пожелно да биде изложена на остра и реална критика, тоа како што велиш и самиот би требало да биде и темелот на кој почива едно здраво демократско општество.

За Курир инаку „ич кур-ир не ми чуе/ше“.

Поздрав и сè најдобро!

Член од
14 април 2012
Мислења
32.865
Поени од реакции
67.400
Прегледај го приврзокот 248268

А затоа ли не се мирисале... Димитров на апаратима :nesumjas:
Ја има таа поделба во Кумановското СДСМ одамна, далеку пред да дојде до промена на името. Ако се паметни ВМРО Куманово, и да си го лапнат Максо, 100% ке им падне бастионот во Куманово на СДСМ, зашто последните избори ги добија со гласовите на Албанците.

Оцко и Мартин Костовски не можат да го смислат Максо, ама Максо го има(ше) увото на Заев. Како ке биде по ова, останува да видиме. Овој е тврдоглаво магаре. Дали се принципи, или тврдоглавост, останува да видиме. Инаку, се мерачеше да биде Министер за Одбрана пред локалните...

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.803
Поени од реакции
2.372
Да сме народ како што треба и на тоа груперката никој купон уште еднаш да не и купи, на апликацијата сите масовно uninstall па и од Гугл да ја кикнат па да се слика после. Ебати циганката.
Не шекнаа дебилите во последните месец дена со глупостите што ги прават со "субвенциите" за фирмите. Верувам дека ниеден сметководител не е мирен во оваа ситуација, едно заради гореспоменатото, второ заради послабите финансиски резултати на клиентите. Едно 5000 пати менуваат процедури и услови за нивните "субвенции", а тоа уствари се бескаматни кредити, наменети за придонеси и плати, кои 99% од корисниците ќе ги вратат.
+1 за апликацијата, ја делетирав.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.644
Поени од реакции
88.344
Тргна пешадијата во одбрана на вампирот Денко...

20200501_005457.jpg

20200501_005436.jpg

EWycMGDX0AICZ22.jpg EWycNVJXYAgioBr.jpg

Додека Пендаровски не гледа проблеми во изјавите на вампирот...

И потоа Режимот им бил крив за 11 години во опозиција? :kafence:

Kajgana Shop

На врв Bottom