- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.332
- Поени од реакции
- 7.079
зошто?А тебе сарказмот Цмокчич...
колку жители имаат кина и индија,а понатаму казахстан,иран,белорусија ......зошто би трејдувале по море истите?
зошто?А тебе сарказмот Цмокчич...
И сега ти куповната моќ на просечен индиец,казахстанец или белорус ја споредуваш со Германец, Французин, Англичанец итн..зошто?
колку жители имаат кина и индија,а понатаму казахстан,иран,белорусија ......зошто би трејдувале по море истите?
Кинезот и Индиецот во последниве 10 години ја зголемиле својата купувачка моќ скоро за 100%И сега ти куповната моќ на просечен индиец,казахстанец или белорус ја споредуваш со Германец, Французин, Англичанец итн..
Готово Русија најака е, Путин најак е, Руската економија е најјака, целиот свет тони, се пропаѓа освен Русија и братот Путин...
Dobro be eve propadna zapadot, masovno site Kina i Indija zaminuvaat da se preseluvaat. Eve, bas vcera sestra mi koja e vo gradce blizu London preselena, mi se javi i mi reche deka seriozno razmisluvala da se preselat so familijata vo Mumbai, India..Perfekten zivot, 100 % zgolemena kupuvackata mokj i se.. Anglija propaga, EU propaga, so da prat, mora da se snaogjaat...Кинезот и Индиецот во последниве 10 години ја зголемиле својата купувачка моќ скоро за 100%
Кај Италијанците и Шпанците стагнирала, кај Германците се качила минимално итн
Кај првиве населението расте, кај вториве паѓа и како бизнисмен со кој повеќе ти се исплаќа долгорочно да соработуваш ? Ај биди реален и одговори ми, не е прашање тука кој е моментално појак туку како се развиваат во кој правец одат економските трендови.
Како магаре си инат, не збориме дека на западот не е моментално подобро ама во иднина разликата ќе биде се помала. Кај статистичките параметри нема лага добар показател се за многу работи, исто како што покажуваат дека германската автомобилска индустрија на пример пропаѓа па наместо конкурентност и освојување пазари се фокусираат на тарифи и народот нивни да плаќа повеќе.Dobro be eve propadna zapadot, masovno site Kina i Indija zaminuvaat da se preseluvaat. Eve, bas vcera sestra mi koja e vo gradce blizu London preselena, mi se javi i mi reche deka seriozno razmisluvala da se preselat so familijata vo Mumbai, India..Perfekten zivot, 100 % zgolemena kupuvackata mokj i se.. Anglija propaga, EU propaga, so da prat, mora da se snaogjaat...
Разликата НИКОГАШ нема да биде помала знаејќи го менталниот склоп на Индијците и Кинезите.Како магаре си инат, не збориме дека на западот се живее полошо моментално ама во иднина разликата ќе биде се помала. Кај статистичките параметри нема лага добар показател се за многу работи, исто како што покажуваат дека германската автомобилска индустрија на пример пропаѓа па наместо конкурентност и освојување пазари се фокусираат на тарифи и народот нивни да плаќа повеќе.
За Индијците не знам ама Кинезите се несопирливи.Во автомобилскава индустрија вртоглаво напреднуваат,додека истата во Европа е во стагнација.Причина за тоа се електричните автомобили.Шо ти менива ако возиш поскапо БМВ или некоја кинеска марка кога и двете за погон имаат електромотори?Иитериерите на автомобилите се толку здодевни шо не ти прави разлика која марка возиш.Рамна табла со набиени теблети на неа,Нема разиграност на интериерот квалитетни матерјали се е исто и монотоно.Затоа автомобилската индустрија во Европа е во голема криза за жал.Разликата НИКОГАШ нема да биде помала знаејќи го менталниот склоп на Индијците и Кинезите.
Ок бато, тоа не го спорам јас. Рака на срце Кинезите како тргнале, ќе биди онаа народната кога двајца се караат третиот користи. Прават бум на секое поле. Мене ми е поентата на постот за квалитетот на живот на обичниот човек во Кина, Индија споредбен со онај во Германија и Англија. Значи нивната многубројност едноставно не им дава можност да имаат квалитет на живот како во Западот, ма колку сака економски нека напредуваат. Значи настрана тоа дали Кинезите возеле евтини автомобили и слично, да не набројувам сега и споредувам мислам дека го сфати она што ми беше поентата.За Индијците не знам ама Кинезите се несопирливи.Во автомобилскава индустрија вртоглаво напреднуваат,додека истата во Европа е во стагнација.Причина за тоа се електричните автомобили.Шо ти менива ако возиш поскапо БМВ или некоја кинеска марка кога и двете за погон имаат електромотори?Иитериерите на автомобилите се толку здодевни шо не ти прави разлика која марка возиш.Рамна табла со набиени теблети на неа,Нема разиграност на интериерот квалитетни матерјали се е исто и монотоно.Затоа автомобилската индустрија во Европа е во голема криза за жал.
glupicok si ti ostaj sakrazam da imase 2 grama mozok ke znaese i deka ova ne e celosnata mapa i deka falat eden kup linii, del ne prijaveni (crnata flota) del ne prijaveni na zapadot (ne samo rusija i kina i ogromen del od 2riot i 3tiot svet go pravat toa)А тебе сарказмот Цмокчич...
до кога ќе живеат убаво и дали сеуште може да се каже дека така живеат?Ок бато, тоа не го спорам јас. Рака на срце Кинезите како тргнале, ќе биди онаа народната кога двајца се караат третиот користи. Прават бум на секое поле. Мене ми е поентата на постот за квалитетот на живот на обичниот човек во Кина, Индија споредбен со онај во Германија и Англија. Значи настрана тоа дали Кинезите возеле евтини автомобили и слично, да не набројувам сега и споредувам мислам дека го сфати она што ми беше поентата.
Тебе девојко изгледа дечкоти не те онади толку па затоа ме следиш мене секаде? Дај скини ми се од ку*ов, дебела си грда и аСтралјанка, мрсул не фрлам на такви како тебе а не па да е*ам..Оди барај коконац некаде и не ми ги поти многу....glupicok si ti ostaj sakrazam da imase 2 grama mozok ke znaese i deka ova ne e celosnata mapa i deka falat eden kup linii, del ne prijaveni (crnata flota) del ne prijaveni na zapadot (ne samo rusija i kina i ogromen del od 2riot i 3tiot svet go pravat toa)
ti u zivot ne si videl kinez ili indijec a za mentalen sklop pa uste pomalku treba da zboris... prvo kinezot ima mentalen sklop na svaba ako go sporedis so nekoj od evropa, motor na svetot se, ne samo sega nego i niz cela istorija na svetot so isklucok na poslednite 150 god kade za da gi preebat britancite im prodavaa opium i upotrebuvaa barut (kinesko otkritie) protiv niv...Разликата НИКОГАШ нема да биде помала знаејќи го менталниот склоп на Индијците и Кинезите.
toa e, NAJGLUPIOT clen na forumot uste ednas se pokaza deka e kreten bez mozok.... dobro e sto te naucile internet da koristis, toa ke ti bide najgolemo dostignuvanje u zivot....Тебе девојко изгледа дечкоти не те онади толку па затоа ме следиш мене секаде? Дај скини ми се од ку*ов, дебела си грда и аСтралјанка, мрсул не фрлам на такви како тебе а не па да е*ам..Оди барај коконац некаде и не ми ги поти многу....
Srcka, kolku sakas trudi se, sledi me, citiraj me, ne te ebam bre...Sfati? Plasticna operacija da se naprajs, grda si bre, i bezmozocna beter od koalite...Ajde ti rekov skini mi se skurca i odi baraj si go deckoti....toa e, NAJGLUPIOT clen na forumot uste ednas se pokaza deka e kreten bez mozok.... dobro e sto te naucile internet da koristis, toa ke ti bide najgolemo dostignuvanje u zivot....
glup eden jas nekam vozduh so tebe da delam gi zalam i tie sto mora da te cuvaat doma...Srcka, kolku sakas trudi se, sledi me, citiraj me, ne te ebam bre...Sfati? Plasticna operacija da se naprajs, grda si bre, i bezmozocna beter od koalite...Ajde ti rekov skini mi se skurca i odi baraj si go deckoti....
Smiri se devojkoo..Kje se najde nekoj i za tebe, ne razocaruvaj se mnogu..Ajde sega odi mani nekoe parce torta, gledam neso nervozna si, kje se smirish ajde ti..Imas ispadi vakvi...glup eden jas nekam vozduh so tebe da delam gi zalam i tie sto mora da te cuvaat doma...