- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.454
- Поени од реакции
- 84.866
Ова како на времето коа СДСМ ни викаа - ако дојде ВМРО на власт ќе не спои со Бугарија.
Ми го релативизираш мислењето. Не е тоа јас што го напишав. Биди фер сега. Јас ти дадов многу фер одговор.Ова како на времето коа СДСМ ни викаа - ако дојде ВМРО на власт ќе не спои со Бугарија.
Па мислам дека Путин станува познат по тоа што ја користи стратегијата на противниците.Во Црна Гора во зародиш се протести нешто налик на нашите пред некој месец, со познатата кореографија и декор од типот на шатори и блокади на улиците. Шаторите се веќе поставени со порака дека нема да се дислоцираат до исполнување на апелот за оставка на Владата.
Она што е занимливо е дека пред неполн месец беше усвоена резолуција од страна на Владата за влез во НАТО, што е повеќе симболичен а не официјален чин, затоа што Црна Гора сеуште нема добиено покана, иако повеќе од извесно дека може да ја добие до крајот на годинава.Организатор на протестите е Демократски Фронт, која е проруски ориентирана партија.
Можна ли е инволвираност на Русија во овие случувања според вас?
Русија е разбудена веќе десетина години, само кој видел, кој невидел. Иначе гледано од дистанца, не ни заспале, туку само имале поинертно водство, или можеби зашеметени од транзицијата.
Најпосле се разбудија русиве, почнаа да мислат со главата. Браво. Се надевам како што студената војна донесе поголеми човечки права во бруталниот капитализам на запад, така сега новата спротиставеност ќе донеси понатамошен развој на човештвото.
До пред некое време беа само малце подобри од Саудиска арабија, олигарсите на Путин, само купи продај на природни богатства правеа и парите ги трошеа на курви, јахти и англиски клубови.
Прво да не идам целсно во офтопик, да те потсетам по милионити пат - мене ме интресира само добробитта на Македонија. Неа ја гледам во сојузништво со источните велесили, никако во праварантскиот „запад“ предводен од САД (а управуван од банкарска мафија).Јамјака, Ванлок и остали адвокати на бандава, овде у подфорум Свет, нѐ убедуваат дека треба да го остаиме Груевски шо кур сака да ни праи и да ги трпиме сите негови злодела, само затоа што бил одкај Русија.
Груевски во Америка му врачи орден на Буш
![]()
Ти бе од што си заслепен од омразата кон „гомнарот“, ништо друго не гледаш.Али не ми е логично некој да ме убедува дека ја морам да го трпам лицемерниов предавник, само затоа што е за Русија, а он у ствари е тоа што е - лицемер (што покажа ова доделување на медал на Џорџ Буш).
Значи, мене ми е скроз јасна улогата и делумните залуги на Џорџ Буш, али велам дека аспектот на Ванлок, Јамјка, Братот и слични не држи вода.
Некој би си помислил дека нив ги боли уво за Русија или Америка, него само сакаат (најверојатно од лични причини) да го обелат колку може гомнавиот образ на овој.
Oчигледно е дека политичката определба во Македонија не е мерило за проруски/проамерички ставови. Во моментов затекнати од ситуацијата, ниту Груевски, ниту Заев неможат да изкажат јасен став по тоа прашање освен дневнополитички надмудрувања. Капацитетот на нашите политичари за надворешна политика и стратешки определби за жал е толкав. Претпоставувам дека тоа се должи на униполарноста на светот во минатиот период.Да, да, ја лажам, крадам и спијам на таван...
Мех, патетично е више да се чита на вакви наводно сериозни теми, како се употребува најбаналната тактика: пренасочување на темата кон субјективни лични напади, во моменти кога се нема одговор.
Ах, само одговори ми како тоа нашиов Груевски е проруски настроен, за разлика од еве, СДСМ, па после слободно отвори тема фан-клуб на Берик, па биди и председател тамо, ако сакаш.
Tи бачка страдаш од сериозни делузии. Тоа е факт, а не ад хоминем против тебе. А ако нешто е банално, тоа е твојата неможност да разбереш што ти пишуваат - а не можеш да разбереш пошто носиш некои црно бели очила, со кои гледаш само два типа луѓе: тие што против тебе (груевисти мамата да им ја е***) и тие што се со тебе (и твојата политичка опција, за која некритично навиваш како за фудбалски клуб).Да, да, ја лажам, крадам и спијам на таван...
Мех, патетично е више да се чита на вакви наводно сериозни теми, како се употребува најбаналната тактика: пренасочување на темата кон субјективни лични напади, во моменти кога се нема одговор.
Ах, само одговори ми како тоа нашиов Груевски е проруски настроен, за разлика од еве, СДСМ, па после слободно отвори тема фан-клуб на Берик, па биди и председател тамо, ако сакаш.
Мислам и русите влегоа во дејство во Сирија не заради добротворни причини, туку заради пари. Поефтино ги кошта да влезат во војна со која ќе го намалат криумчарењето на нафта. Со тоа ќе ја поткренат ниската цена на нафтата што ним им прави поголема финансиска штета од војување на туѓа територија.![]()
British journalist Lindsey Hilsum argues that many Syrians hold Russian President Vladimir Putin for their friend and see Russians as saviors.
Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20151004/1028015116.html#ixzz3ngsyUcdy