Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Да појде твојоте меси во Премиер лига нема ни 32 да постигне , а не пак 42.
Ама разбирам,за вашиот омилен клуб игра а со тоа автоматски тој е од друга планета.Кога може за бускетс да се зборува дека е најдобар на својата позиција(пази , тој не е ни во најдобрите 10 на таа позиција, а се дискутира за најдобар ?!?!)
тогаш што останало за меси.Убедливо најдобар нели ?
ок

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.121
Поени од реакции
1.717
Ne go spomnav Mesi nikade, samo ti potencirav na razlikata poradi sto ima davano pomalce golovi vo PL pa ti kao sakas sfati.

Inaku, nemozes da sporeduvas dva razlicni fudbaleri, i smetam deka sekoj covek si ima posebni raboti i karakteristiki sto gi saka kaj nekoj fudbaler, nekoj poveke saka arogantni eksplozivni ko Ronaldo, nekoj saka uporen brz i so siten cekor ko Mesi. Za mene sekogas Ronaldo ke bide podobar prvo bidejki e legenda i ikona na United i go pamtam uste od ranite pocetoci i vtoro bidejki takvi igraci mnogu poveke sakam nego ovie drugite.

Kako i da e milo mi e sto ziveam vo vremeto na dvajca velikani vo fudbalot i nejkam da pravam sporedbi, ednostavno uzivam vo magijata i na dvajcata :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
По оваа логика, per say, и Роналдо не е добар играч...
Euro 2004 finale, na poslednoto evropsko polufinale + 3 gola dade, sam na grb ja noseshe reprezentacijata...Da imaa podobri igrachi,ili da imaa poveke sreka u penal ruletot finale ke igraa :) Vrti suci pak Ronaldo ispaga 4 klasi podobar od Lesi :D

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Најверојатно Меси да би играл во ПЛ нема да има толкав број на голови(>70?), aма без проблем би постигнувал +40 голови во сите конкуренции(повеќе од 42та на Роналдо).
И во ЛШ игра,нели против најдобрите тимови,па има преку 50 гола на нешто повеќе од 70 натпревари.

Инаку и двајцата се ѕверови,ги делат нијанси,Меси со подобра техника и пас,Роналдо со посилен шут,брзина,сила...
Кој е подобар тешко да се каже,се менуваат двајцата на врвот,зависно од формата или расположението. :)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Аргументите се тие, два пати беше цитиран со аргумент, ти јадиш гомна за важност на трофеј. Не си фактор за да спориш околу тоа, само презентирав како звучиш ти.

Еве трет пат,

Barcelona leads the count in official titles won with 79 trophies (the three Inter-Cities Fairs Cup's won by Barcelona are included since the tournament is the predecessor of the UEFA Cup and recognized by FIFA), while Real Madrid has won 76 trophies.
Селтик има: 43 лиги, 35 купа, 14 лига купа, 1 лш, 31 Глазогов купа... плус ве тепаа. Значи Селтик е подобар. А дебилу?

Ти пишав. 32 - 9 а вие 21 - 4.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Селтик има: 43 лиги, 35 купа, 14 лига купа, 1 лш, 31 Глазогов купа... плус ве тепаа. Значи Селтик е подобар. А дебилу?

Ти пишав. 32 - 9 а вие 21 - 4.
Cool.
Статистиката погоре е за шпански тимови и Селтик нема никаква врска со то.El Clasico rivalry.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Cool.
Статистиката погоре е за шпански тимови и Селтик нема никаква врска со то.El Clasico rivalry.
Што не ти е јасно... најбитните титули... ги имаме повеќе. Купот што не е битен според вас го имате повеќе плус минус некое ситно купче ко суперкуповите.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Што не ти е јасно... најбитните титули... ги имаме повеќе. Купот што не е битен според вас го имате повеќе плус минус некое ситно купче ко суперкуповите.
И како резултат на сето тоа, кога се се собере и одземе, го имаш ова
Barcelona leads the count in official titles won with 79 trophies (the three Inter-Cities Fairs Cup's won by Barcelona are included since the tournament is the predecessor of the UEFA Cup and recognized by FIFA), while Real Madrid has won 76 trophies.

:D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
И како резултат на сето тоа, кога се се собере и одземе, го имаш ова

:D
Демек подобро е тоа. Ок :icon_lol:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
И не требаше повторно реактивирање на темава.... :oops:
:icon_lol:
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 23:02 ---
Интересно е што навивачите на Рм го величат сега Кикица,како тоа одсекогаш бил подобар од Меси,а кога се губеше на големите натпревари,како на пример против Барселона,не знам колку натпревари поред со непостигнати голови,мадридистите тогаш го пцујаа Роналдо и викаа како никогаш нема да биде на ниво на Меси :pos: Немојте сеа да ги барам тие постови од најголемите експерти овде :icon_lol:
п.с: Ајде Меси слаб со Аргентина,што Кикица со Португалија ? :pos::pos::pos:
затоа за леси гдеси има тазе постови од beck's, не мора да листаме

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.462
Euro 2004 finale, na poslednoto evropsko polufinale + 3 gola dade, sam na grb ja noseshe reprezentacijata...Da imaa podobri igrachi,ili da imaa poveke sreka u penal ruletot finale ke igraa :) Vrti suci pak Ronaldo ispaga 4 klasi podobar od Lesi :D
И сепак нема освоено, ниту Европско, ниту Светско...

4 класи не е подобар, но е покомплетен играч заради ненормалната физичка конституција и спиењето во теретана...
Сите знаеме дека е фанатик за вежбање...

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Комплетен фудбалер не е да има “комплетно“ тело,туку да биде комплетен фудбалер во смисла на двете најважни статистики во фудбалот,постигнување на голови и асистирање.Затоа,најкомплетен е тој фудбалер што има истовремено најголем број на асисти и голови !

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.462
Комплетен фудбалер не е да има “комплетно“ тело,туку да биде комплетен фудбалер во смисла на двете најважни статистики во фудбалот,постигнување на голови и асистирање.Затоа,најкомплетен е тој фудбалер што има истовремено најголем број на асисти и голови !

Според мене, многу побитно е да може фудбалерот да игра со две нозе, отколку да може да асистира...
Според мене, во тој поглед, Роналдо е покомплетен од Меси...
И двајцата имаат особини кои другиот ги нема, играњето со две нозе на Роналдо, а од друга страна дриблинзите на Меси каде што ке наниже 4-5 играчи...

Едно видео од Јутјуб, кое ја доловува поентата на муабетот...

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Да не почнуваме сега да постираме видеа овде па да се меши работава ептен....
Што знам,јас мислам дека не е правилно дефиницијата која ја постави ти за комплетен фудбалер.Ако е така,тогаш Педро е покомлетен фудбалер од Меси,Иниеста,Чави и тн тн заради тоа што игра со двете нозе....Во фудбалот не е важно КАКО постигнуваш голови (дали лева,десна,со глава, и тн тн),туку важно е КОЛКУ постигнуваш.
Но еве,твое мислење е,респект....

W

Werther

Гостин
Јас мислам дека ако Роналдо останеше во Јунајтед сега ќе беше многу покомплетен играч, и многу повеќе ќе се афирмираше.
Во Јунајтед имаат тим кој е долго воден од еден стратег и е дефинирана играта, додека во Реал многу често си доаѓаат тренери, и си одат за кратко време. Тимот често се менува, и затоа играта им е доста променлива.

Роналдо е подобар, барем според мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom