Рок музика и рокерски бендови

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Рок музика и рокерски бендови!

Кој слуша Рок Музика нека постира тука, да размениме некои мислења, ама според тоа што видов на форумов освен мене, само уште два тројца слушаат, ама нема врска кој сака да лаже нешто нека постира, сакам да ги слушнам другите мислења и вкусови во рокот.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
1.000
Поени од реакции
8
Jas sakam da mi kazete dobri naslovi, ili pa linkovi za down ama za stvarno dobar rock. Se poveke i poveke mi se sviga, no nishto neznam za nego... :?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
VeGaS напиша:
Jas sakam da mi kazete dobri naslovi, ili pa linkovi za down ama za stvarno dobar rock. Se poveke i poveke mi se sviga, no nishto neznam za nego... :?
кажи која група или нешто како помош за да ти препорачам.

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Е какви мислења да размениме???
Нема потреба од никакво мислење.....
Само слушај и надевајсе дека ке достигнеш состојба на Нирвана!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
VeGaS напиша:
Се што не е Linkin Park, и нешто слично.....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
MSV напиша:
Само слушај и надевајсе дека ке достигнеш состојба на Нирвана!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
таа состојба секој ден ја достигнувам со слушањето на музикава, уживанција, нема шанси тоа да го опишеш, уште да земам да научам да свирам на гитара и ке биде комплетно задоволството

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Gizo напиша:
MSV напиша:
таа состојба секој ден ја достигнувам со слушањето на музикава, уживанција, нема шанси тоа да го опишеш, уште да земам да научам да свирам на гитара и ке биде комплетно задоволството
E toa so gitarata coece e navistina neopisivo....zemi gitara i ke te naucam....
Ajde,ajde!!!!!!!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Што има да се каже.
Единствен смер во музиката каде што плачи пичките не се дозволени.
Нормално дека има и рок бендови кои што се тешко срање, ама за разлика од попот, рок културата е далеку помоќна и има поголемо влијание, барем кај мене било така.
Добар рок се поштува и може да ти смени цел ден, или живот.
За бендови не би сакал да зборам, барем не сега за сега.
Јас од 92 слушам рок, и ќе слушам се додека можам. :wink:
Јес да слушам и други ствари, ама рок ми е на прво место.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
дефинитивно рок културата е највлијателна, јас кога почнав да се интересирам за музика не почнав да се интересирам за рап музика, слушав година две, ми се допаѓаше, и тогаш додека слушав рап појма немав како звучи рок музика, но кога првпат слушнав Нирвана, едноставно како што викаат американците "it blow me away", и тогаш дефинитивно си ја пронајдов и сватив кој е музиката што ми лежи на срце, тоа чувство што го имам додека слушам Нирвана или воопшто било кој рок правец или група никогаш не би можел да го опишам.

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
Ej ej ej каде без мене???

Луѓе, јас како основач на еден бенд, и како експерт во многу полиња (тука спаѓа и фалење на себеси) можам да ви кажам дека нема поголемо задоволство од рок музиката (и метал и сите работи шо спаѓат во рок култура). Јас ко ја земам гитарата тотално полудвам. ОСобено појачалото на максимум, дисторзијата цвичи а маалото вика полиција. Е то е задоволството на животот!

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
ајде да ја живниме ова тема!!!

Па луѓе јас колку шо гледам па само 3 сме шо слушаме рок на цел форум, а овај форум е гигантски монстуозно голем... Значи има проблем со цела Македонија! Ако сакате нешто да научите (не да звучам претенциозно), слободно кажете нешто. Јас сакам муабет со луѓе шо знат шо е то рок, а не со машки шо се облекват во розево и се ПЛАЧИПИЧКИ! Зато дајте кажете нешто!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не се ограничувам на еден стил во рокот, Grunge највеќе поштувам

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Pravo da vi kazam,nezamislivo mi e deka nekoj ne slusa Rock ali dobro e so ima lugje so stanuvaat svesni za toa so e dobro od muzika:))
Moj sovet za sekoj so ne e informiran da pocne od stari dobri raboti ko na primer Led Zeppelin,Deep Purple,Black Sabbath,Iron Maiden,AC-DC...pa od koga ke si oformi vkus,da odluci na kade ke prodolzi :msc3: :msc3: :msc3:

Член од
12 мај 2005
Мислења
30
Поени од реакции
1
MSV напиша:
VeGaS напиша:
Се што не е Linkin Park, и нешто слично.....
Linkin Park ne e samo "Numb" i "Breaking the Habit"... verojatno samo tie gi znaesh :)

Kajgana Shop

На врв Bottom