Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино

Парис, албино, барби, розов важно риби да си ловиш. Поздрав до чоекот одпозади.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро.. на никој не му текнува дека делфинов е уствари албино?
°•° Gogo °•° says: напиша:se ebavat delfinite so koj kje stignat
![]()
Уууу бел крокодил. Албино животните претежно се бели иако има некои на кои бојата удира и на розево.
И покрај неговата состојба изгледа дека нема некакви поголеми последици од околината и сонцето, иако според очевидците овој албино делфин сака да останува под површината малку повеќе одошто другите.
Ако лаички размислиме тогаш на тој делфин помалку би требало да му биде топло поради рефлектирањето на светлината т.е белата боја а и сите светли бои рефлектираат повеќе светлина и топлина...Што е логично бидејќи нему повеќе му жеже од сонцето за разлика од другите нормално пигментирани делфини од неговиот вид односно подвид.
Ако познавате некој албино човек а барем во скопје јас сум забележал два тројца, тогаш подобро ќе разберете зошто помило ми е на розовото делфинче да се крие подлабоко под вода каде што е потемно.
Ако лаички размислиме тогаш на тој делфин помалку би требало да му биде топло поради рефлектирањето на светлината т.е белата боја а и сите светли бои рефлектираат повеќе светлина и топлина...
Но ако ја земеме функцијата на пигментот т.е негото потемнување од дејство на сонцето, создавањето на витаминот Д или наједноставно потемнувањето кога се сончаме со што го спречуваме понатамошното горење на кожата и нејзино уништување, може лесно да се разбере тоа што си го напишал![]()
Еј шефе бравос!!!!!!ЅВЕРШо е албино некој нека објасне?