ramada напиша:
Ne vo celost se slozuvam so Garfild!!!Zarem toa sto ne si gi udril svoite deca te pravi podobar roditel od drugite?Toa dokazuva deka tvoite deca se povospitani ?Ili pak deka poveke gi sakas?
so ogled na toa deka prethodno vo drug post se iskaza deka mnogu malku gi gledas svoite deca (samo na spienje)bi rekla deka navistina ne bi trebalo ni da pomislis na samar,zar ne???
P.S. Udiranjeto e pokazuva sila nad nekogo, udiranjeto e slabost, nerecitost, neumeenje, nemok. _________________
koga go procitav ova pomisliv deka temata e nasilstvo....
Vidi devojce, ne mi go tenci, ne mi se kini, Oukej!
Jas rekov malku gi gledam sega, vo ovoj moment, bidejki mi e takva intenzirvna rabotata, od druga strana, vikendite, sega, vo voj moment, se samo moi za niv, a vo drugite momenti zena mi gi vospituva.
Inaku, ima telefon, neli??? Si cula za taa naprava??
Plus, da! Me pravi DOBAR RODITEL toa sto ne sum gi udril i DA gi pravi MNOGU VOSPITANI deca!
Nitu vospiten, nitu maltretiranje, nitu na sega, nitu za nisto na ovoj bel svet nema da gi udram. NIKOGAS!
I toa, da me cini gord, ne tolku na samiot sebe, tuku na niv, na decata moi, koi ke izrasnat vo VOSPITANI, KULTURNI I NORMALNI LICNOSTI!
P.S. Od temcenjeto i von kontekstualno citiranje zaboravi deka postoi CONVENTION ON THE RIGHTS OF THE CHILD tapanke, cija potpisnicka e RM, ratifikuvana od Parlamentot na RM i vo sila vo RM! kako i deka sekoj fizicki AKT koj moze e ili moze da se protolkuva kako napad e kazniv!
Znaci, mili moi presnoeBci, pokazuvanjeto sila, mok, nad poslabiot e slabost, ne zatoa sto mozes da go iskrsis od kotek, neli, NASILIE kako sto bese spomenato od tencacicata, ami so samiot fakt sto SILATA I POKAZUVANJETO SILA i stavanjeto do znaenje deka eden samar, duri i kako vospitna merka, ve pravi pomoken fizicki, znaci nemok za da se soocite so odredeniot problem so zbor!!!
Dali objasniv ili treba da nacrtam??
Znam deka na takvite kako na Ramada, Tockest i slicni verojatno uste ne im e jasno kako toa gresele nivnite roditeli koga gi sokrsuele vaspitno, pa mozebi ke treba da im nacrtam, ama moram da potenciram deka za frustracii od takov vid ima strucni lica vo belo, kako i sovetuvalista koi pomagaat da se nadmine taa slabost i nemok koja se cuvstvua pri nemoznosta zborot da vi bide najsilno oruzje.
P.P.S. ZBOROT KOSKI NEMA, KOSKI KRSI - stara makedonska mudrost!
(taking a well deserved bow Garfield exits the debating gorund as victor)