Рецепти за машко готвење :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Купи замрзнат зеленчук од фриком или било што и испечи го.
Компири рпжени или печени, мелено месо нешо.

Ме мрзи да ти пишувам подготква и све то има ти пишале...ама у суштина има мног едноставни комбинации...иако и мене ми е најлесно да тркнам до лесковача и да се нафукам :pos:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Влегуваш во супер маркет третиот рафт десно ти се готовите јадења како гулаш, грав итн а вториот лево ти се супите, тестенините со морски плодови итн...
Инаку во Прилеп има кујни кои прават јадења за 80-90 денари по порција и тоа доставуваат на врата

V

Vollstandig

Гостин
Влегуваш во супер маркет третиот рафт десно ти се готовите јадења како гулаш, грав итн а вториот лево ти се супите, тестенините со морски плодови итн...
Инаку во Прилеп има кујни кои прават јадења за 80-90 денари по порција и тоа доставуваат на врата
Кај има такви?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Кај има такви?
Улицата од кај уредот према педанот кога одиш (незнам како се вика ) од лева страна има комплекс дуќанчина во нив, може и таму да јадеш. Газдата ми е Грк и имаме на работа мајстор од Бугарија од таму им носат за јадење. Ќе ги прашам утре и ќе ти кажам со сигурност што како и колку.

V

Vollstandig

Гостин
Улицата од кај уредот према педанот кога одиш (незнам како се вика ) од лева страна има комплекс дуќанчина во нив, може и таму да јадеш. Газдата ми е Грк и имаме на работа мајстор од Бугарија од таму им носат за јадење. Ќе ги прашам утре и ќе ти кажам со сигурност што како и колку.
Важи, те чекам:)

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Важи, те чекам:)
Порција ти е 90 денари заедно со салата и леб. Носат помеѓу 11:30-13:30 и секој ден имаш да одбериш помеѓу две јадења, е сега дали си одбираш еден ден претходно не знам ама еве телефон 048/520-185--Марјан, можеш да се јавиш и да ти објаснат што како е од прва рака.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Гравче мора да се научи да готви не го лажете човекот со хамбургери и зеленчуци од фриком.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Варам макарони колку време треба да се во водата што врие ? ? ?
Ако може побрзо одговор

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Море јас студент ко бев многу спремање и готвење немаше. Од сабајле на факултетот во бифето после правец 7-ца.

Инаку онака најлесно за спремање ми беше шпагети. Полниш тенџерето со вода го ставаш на шпорет на двојка тројка како сакаш и чекаш водата да зоврие. Додаваш зејтин и сол и на крај шпагетите. Додека се варат земаш тањирот и ставаш во него едно 100 грама сирење и почнуваш да дробиш сирењево урда да го сториш. Вадиш шпагетите и ги ставаш во тањирот. Одозгора ги преливаш со кечап и се тоа убаво ќе го измешаш. Мене најубаво со Кока Кола ми идеше

Земаш 2-3 јајца ги клацкаш(матиш) во длабока чинија. Откако ќе добиеш еднолична смеса ја истура во претходно загреана тава и оставаш да се испржи така во палачинка стил. Откако едната страна е добро испржена преврти ја на другата страна. Сега земаш 3-4 парчиња од тост кашкавал и ги редиш над испржената страна а потоа правиш преклоп да ти дојде во стил на панцерота. Убаво испрѓи ги двете страни а потоа уживај во јадењето

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега и готов помфрит има по продавнициве, за мераци, уште издробена салата да продаваат за леваци како мене :pos:

T

Tetro

Гостин
Сега и готов помфрит има по продавнициве, за мераци, уште издробена салата да продаваат за леваци како мене :pos:
Тоа е најмал проблем. Деновиве усовршувам и сецкање со лева а кај и да е и без раце ќе почнам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom