Рецензија за новата ритам игра.

Член од
2 јуни 2021
Мислења
2
Поени од реакции
3
Можeби сте слушнале за новата игра Friday Night Funkin. Таа може да биде симната од itch.io, или можеш директно да ја играш на newgrounds.com. Иначе, оваа игра е ритам игра, направена од ninjamuffin99. Во оваа игра треба да стискаш срелки на твојата тастатура, или ако сакаш да стискаш на WASD. Кога првпат ке ја отвориш играта, ќе видиш 4 опции: Story Mode, Freeplay, Donate и Options. Кога ќе отидеш во Story Mode, ќе видиш 7 недели (weeks). Но, тие не се едно по едно потешки, него се рандомизирани кога доаѓа по тешкотии.

Кога ќе отидеш во некоја недела, ќе видиш дека ти ќе пееш како некој човек кој што се вика Boyfriend. Исто така ќе приметиш неговата девојка, што се вика Girlfriend, кој што седи на големи звучници. Иначе, како секоја ритам игра, треба да победиш, со стискање на стрелки кога ке дојдат кон твоите стрелки. Доле ќе најдеш една линија со фаците на Boyfriend и тој што е спротив. Ти треба фаците да ги направиш да стојат на лево, со удирање на стрелки. Ако фаците отидат најмногу на десно, ќе изгубиш. Freeplay ти дава да играш на било која песна од недели што сакаш.

Donate ќе те однесе кон еден вебсајт каде што можеш да донираш за играта. Options како очекувано ќе ти даде опции за играта. Музиката,карактерите, анимациите и позадините се многу добро направени. Ама, има нешто што ја сменува играта. Модови (Mods). Модови се прават од сите луѓе што им се допаѓа играта, и додаваат работи во играта, како нивни недели. Сите се различни и добри, и се праваат модови секој ден. Модовите за Friday Night Funkin се наоѓаат на gamebanana.com. И ти можеш да направиш мод за Friday Night Funkin ако сакаш. Толку од оваа рецензија.
 
Последно уредено од модератор:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.468
Поени од реакции
3.270
Интересна е ама тапа сум, кога ќе те заредат со 100000 стрелки нема шанси да држам ритам :ROFLMAO:
 
Член од
2 јуни 2021
Мислења
2
Поени од реакции
3
Интересна е ама тапа сум, кога ќе те заредат со 100000 стрелки нема шанси да држам ритам :ROFLMAO:
хаха, јас би рекол дека сум како средината но малце полошо. ама ако ставрно сакаш тежок, добар мод што може да има повеќе од 4 стрелки еве ти го овој scooby doo мод што го најдов. тежок и интересен е :D
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.223
Поени од реакции
78.804
Абе рецензија не значи само да ја опишеш играта, туку и да кажеш што ти се допаѓа или не, кај неа и зошто.
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.862
Поени од реакции
6.369
Пробав без звук ... ме утепа инстант... мора саунд да имам он ? Оти си слушав хаус чилл ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom