Па реално сега гледано, порција паста кон пармиџано рижото кон равиол ие блалалаллала (450 денари порција) а внатре трошок има 17.5 денари. Тоа не е елитен ресторан, тоа е ГОМНО, ужас, пропаст и мисли дека со декорации на чинијата ќе се извади, а месото или јадењето е ко јас да сум ги правел. За бакшиш оставање тоа е лична одлука. Има плата тој, работата му е таа. Ако јас го чекам 10 минути за да ме услужи, нема да добие бакшиш. Или па ако ми се мршти. Може и 500 бакшиш да има од маса, може и 0. И не е срамота ако не оставиш бакшиш. Срамота е ако оставиш само за да бидеш виден дека имаш пари
Другар зимаше плата + бакшиш како келнер во еден ресторан повеќе од пола инженери. Не смее да биде тоа така и тоа е тоа. Ама добро, и јака клиентела му доаѓаше, па 300 денари бакшиш беше ко да му остаиле 5 денари.