Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.228
- Поени од реакции
- 12.213
Оваа „музика“ ја има во на пример православните храмови каде што се пее при литургии (посебно ова што јас погоре го споделив, ете друго видео каде што пеат монаси во храм) ... така да, штета што ти мириса на секти, бидејќи пеењето и интонирањето во храмот при обожување е прастара пракса.Никад не ми била јасна оваа тема..демек ако сум верник и религиозен треба по дифолт да слушам оваква музика и овој правец,не ги гледам нешто монасите со блутут слушалки барем оние кои ги валидирам...неофицијално(ми мириса на секташтво)
Хепта ако некој е верник во права смисла и го цеди срцето од емоции и автоматски оди на (send message from the heart) Божјата сила и благодат ќе му се пројават и кога ќе го слуша Миле Китиќ...Оваа „музика“ ја има во на пример православните храмови каде што се пее при литургии (посебно ова што јас погоре го споделив, ете друго видео каде што пеат монаси во храм) ... така да, штета што ти мириса на секти, бидејќи пеењето и интонирањето во храмот при обожување е прастара пракса.
Добро е што не се прашувате вие кој валидирате кој не... ова како некоја секта сте, валидирате
БИ требало темава да е споделување музика која се користи во различните религии во нивните ритуали во храмовите. Со некој линк со инфо за истата, ако има...
Онака за слушање, некој можеби сака да слуша вакво нешто.
П.С. Има и тема ако слушам рок и метал дали сум верник... сешто!
„Верник во права смисла...“ и тука штурци во позадина...Хепта ако некој е верник во права смисла и го цеди срцето од емоции и автоматски оди на (send message from the heart) Божјата сила и благодат ќе му се пројават и кога ќе го слуша Миле Китиќ...
Тогаш веќе не е верник туку знаач!Хепта ако некој е верник во права смисла и го цеди срцето од емоции и автоматски оди на (send message from the heart) Божјата сила и благодат ќе му се пројават и кога ќе го слуша Миле Китиќ...
Еволуција ами како - догма не сакаме и непроменливостЕволуција Хепта, неминовна.
Автоматски споено мислење:
Тогаш веќе не е верник туку знаач!
„На свила од пајажина запишано е со млеко на неродилка - Византија е вечна.“Ако некад се формира оваа територија во православно царство ја сум првиот кој ќе појде да те брани затоа што "те мразам" и симпатичен си ми као профил на кајгана..звучи као женска емоција(те мразам/симпатичен си ми)...
Фала брате Хепта. Иако не сум најдобар верник, Господ нека ми проштева, многу сакам византиско пеење.И тука имате листа на песни кои содржат византиско пеење. Кој сака ваква музика, може да ужива