мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.868
- Поени од реакции
- 23.262
Ти го крстиш тој ти прдиЈа стојам зад тоа дека конзервите месни беа од 71-ва и 70-та. Бев великодушен кон досадното човече и му понудив чак и сведок за тоа.
Добро ајде нека ти биди дрнчот е мешавина на сите јадења од цела недела собрани во едно буре и затоплени така малце а конзервите се од 1970 па нагоре.[DOUBLEPOST=1511126506][/DOUBLEPOST]
Нема јас што да размислувам , сум бил , сум служел и знам како е.Епа размисли малку што би можело да биде кога деца од 18 години од двете страни би имале достсапно оружје.Колку и да се глуми соживот се знае дека има голема омраза.
Ти имаш служено па вака што си сигурен или си претпоставуваш од многу филмови гледање.[DOUBLEPOST=1511126792][/DOUBLEPOST]
А добро што му зборам јас цело време ?Врска немате ниеден.
Имам служено во Илинден и ќе ви кажам следно.
Конзерви месни нарезаци и паштети се дава регуларно за поручек/вечера или кога си на терен. Беа со ознака на самата метална конзерва од долна страна за телешко/свиснко. Да нема забуни кај муслимани и христијани.
Исто и за ова, во конзерви идеше готово полузготвено од се и сешто во него од зеленчук само немаше месо. Шо викаме ние бучкуруш.Дрнчот што го спомнувате не е ни од збираници ни од незнам што. Се работи за класично војничко јадење со прав назив. Босански лонец. Главна состојка беше зелка, пиперки патлиџани и уште незнам што. Месо не ставаа него се беше така ситно исецкано и имаше чуден вкус така што многумина го избегнуваа да го јадат.
Ама ете запнале тоа било па тоа и шо ке му прајш. На чоек со сила можеш само да му земиш, да му дајш неможиш. Дајму ке го фрли
Последно уредено: