Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
16 ноември 2020
Мислења
793
Поени од реакции
1.807
Важно е што пишува бугарската историографија и учебници, а не на блогови, форуми и новински сајтови.
Блоговите, форумите и новинските саjтови ги чита вашиот народ и верува во тоа!
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.121
Поени од реакции
2.833
А вашиот народ чита само научни извештаи? :D
За жал читаме испрдоци што ги пишувате. Вас и научните извештаи ви се на ниво на текст од пациент во установа за ментално здравје.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.372
Поени од реакции
541
Нашите саjтови, форуми, блогови не пишуваат дека Кирил и Методиj биле бугари, вашите го пишуваат, мутав еден!
А вашите како ги пишуваат како Македонци нели? Македонци се, колку што се и Бугари.
Автоматски споено мислење:

За жал читаме испрдоци што ги пишувате. Вас и научните извештаи ви се на ниво на текст од пациент во установа за ментално здравје.
Наведи пример за бугарски научен извештај кој е на нивото на кое тврдиш.
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.121
Поени од реакции
2.833
А вашите како ги пишуваат како Македонци нели? Македонци се, колку што се и Бугари.
Автоматски споено мислење:


Наведи пример за бугарски научен извештај кој е на нивото на кое тврдиш.
Готово сега ќе барам по бугаски стани извештаи. Отвори си сам и види, 2 од 3 се такви.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.372
Поени од реакции
541
Готово сега ќе барам по бугаски стани извештаи. Отвори си сам и види, 2 од 3 се такви.
Не се работи за пребарување. Се работи за тоа што, и покрај тоа што не си прочитал ниту еден научен извештај, имаш крајно негативно мислење за нив. Нацистите исто така имале крајно негативно мислење за Евреите без да ги видат.
Разбирам да си прочитал нешто, го анализирал, разбрал, па си даваш оценки.
"Чукча – не читатель, чукча – писатель"
Автоматски споено мислење:

Готово сега ќе барам по бугаски стани извештаи. Отвори си сам и види, 2 од 3 се такви.
Не се работи за пребарување. Се работи за тоа што, и покрај тоа што не си прочитал ниту еден научен извештај, имаш крајно негативно мислење за нив. Нацистите исто така имале крајно негативно мислење за Евреите без да ги видат.
Разбирам да си прочитал нешто, го анализирал, разбрал, па тогаш да даваш оценки.
"Чукча – не читатель, чукча – писатель"
 
Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.283
Поени од реакции
3.855
Тоа што бришите народ, нација, нивната историја, култура и јазик, не признавате негово малцинство во сопствена држава не е нацизам, ама нацизам е ако ви опцуеме неколку пати заради овие причини. Тој клубот во Битола за кој толку те заболе носи име на фашист, а тука јадиш гомна дека ние сме нацисти фашисти.
 

Флеш

Демодератор
Член од
23 март 2009
Мислења
10.160
Поени од реакции
10.316
Очигледно сака да му ја доделат најтешката казна - 5 години, бидејќи ова веќе очигледно е расизам. Не гледам каење за злосторството што го направил, напротив. Ова треба да се земе предвид пред судот. Утре ќе убие некој Бугарин или ќе му ја запали колата или куќата, затоа што мрази Бугари.
.

Б Е Л Е Н Е !!!!!!!!!
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.121
Поени од реакции
2.833
Не се работи за пребарување. Се работи за тоа што, и покрај тоа што не си прочитал ниту еден научен извештај, имаш крајно негативно мислење за нив. Нацистите исто така имале крајно негативно мислење за Евреите без да ги видат.
Разбирам да си прочитал нешто, го анализирал, разбрал, па си даваш оценки.
"Чукча – не читатель, чукча – писатель"
Автоматски споено мислење:


Не се работи за пребарување. Се работи за тоа што, и покрај тоа што не си прочитал ниту еден научен извештај, имаш крајно негативно мислење за нив. Нацистите исто така имале крајно негативно мислење за Евреите без да ги видат.
Разбирам да си прочитал нешто, го анализирал, разбрал, па тогаш да даваш оценки.
"Чукча – не читатель, чукча – писатель"
Сум прочитал и анализирал некои глупости што се нарекувани научни трудови, а што ги имате поставено тука и на ФБ во коментари. Нема сигурно да барам сега. Малку глупо бугар да ми збори за нацистите и евреите, не мислиш? Јас тука ве гледам, ве читам, не знаете ни кој сте, ни што сте, а ми кажувате мене што сум. Ширите омраза кон нас кај и да стигнете и после се чудите зашто не ве сакаме.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.372
Поени од реакции
541
Малку глупо бугар да ми збори за нацистите и евреите, не мислиш? Јас тука ве гледам, ве читам, не знаете ни кој сте, ни што сте, а ми кажувате мене што сум. Ширите омраза кон нас кај и да стигнете и после се чудите зашто не ве сакаме.
Мислам дека не е глупаво да му покажеш на човек што прави, особено кога не може да го сврти погледот и да ја види таа грда слика.
Еве повторно обвинувања без покритие. Прво знам кој сум и каков сум. Второ, никогаш не ти кажав што си.
Каде точно ширев омраза кон Македонците?

Оној што шири омраза се гледа поназад и се моли за смрт на Бугарите и палење на нивните куќи и автомобили. Погледнете дали овој човек е Бугарин или Македонец. Оној кој од омраза кон Бугарите и ја запали зградата на културен клуб е тема на оваа тема.
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.121
Поени од реакции
2.833
Мислам дека не е глупаво да му покажеш на човек што прави, особено кога не може да го сврти погледот и да ја види таа грда слика.
Еве повторно обвинувања без покритие. Прво знам кој сум и каков сум. Второ, никогаш не ти кажав што си.
Каде точно ширев омраза кон Македонците?

Оној што шири омраза се гледа поназад и се моли за смрт на Бугарите и палење на нивните куќи и автомобили. Погледнете дали овој човек е Бугарин или Македонец. Оној кој од омраза кон Бугарите и ја запали зградата на културен клуб е тема на оваа тема.
Ајде правење на Тошо... Сега не си кажал, ама сум те читал на други теми. Цел народ не ни го признавате во вашата држава, немаат право да се изјаснат дека се Македонци и дека зборуваат македонски јазик, овој еден човек што запалил ВРАТА на ќумез со Хитлер го споредувате и заради него ние сме нацистите. Цела државна политика ви е заснована на национал-шовинизам и ќе ми зборуваш за нацисти, немој ти се молам. Ширите омраза, кај и да се спомнат Македонците има бугар што јаде гомна дека сме бугари, дека зборуваме бугарски или дека дедо ми бил бугар и што ти не. Ако некој верува дека е потомок на Аспарух, не му бранам, ама не може мене да ме меша во таа манџа.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.372
Поени од реакции
541
Ајде правење на Тошо... Сега не си кажал, ама сум те читал на други теми. Цел народ не ни го признавате во вашата држава, немаат право да се изјаснат дека се Македонци и дека зборуваат македонски јазик, овој еден човек што запалил ВРАТА на ќумез со Хитлер го споредувате и заради него ние сме нацистите. Цела државна политика ви е заснована на национал-шовинизам и ќе ми зборуваш за нацисти, немој ти се молам. Ширите омраза, кај и да се спомнат Македонците има бугар што јаде гомна дека сме бугари, дека зборуваме бугарски или дека дедо ми бил бугар и што ти не. Ако некој верува дека е потомок на Аспарух, не му бранам, ама не може мене да ме меша во таа манџа.
1. Како не се признава народ кога на пописот јасно се видуват етничките Македонци? Годинава ги чекаме новите резултати и таму исто ќе има и луѓе од оваа етничка група.
2. Јазикот го има и во резултатите од пописот. Секој може слободно да каже на кој јазик зборува.
3. Да имаше национал-шовинизам немаше да бидеме во ЕУ и НАТО.
4. Алабаковски запали легално регистриран културен клуб од институциите во Северна Македонија, чие име е одобрено од овие институции. Зошто Алабаковски не ги запали институциите што го запишаа под тоа име, туку запали клубот?

Како може разумен човек да го оправда палењето на клуб на граѓани што се наоѓа веднаш до други згради, вклучително и станбена зграда? Никој не му направи ништо лошо на Ламбе. Злосторството е злосторство и секое злосторство мора да биде осудено. Ова е она што не можеш да го сфатиш.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
11.128
Поени од реакции
19.872
1. Како не се признава народ кога на пописот јасно се видуват етничките Македонци? Годинава ги чекаме новите резултати и таму исто ќе има и луѓе од оваа етничка група.
2. Јазикот го има и во резултатите од пописот. Секој може слободно да каже на кој јазик зборува.
3. Да имаше национал-шовинизам немаше да бидеме во ЕУ и НАТО.
4. Алабаковски запали легално регистриран културен клуб од институциите во Северна Македонија, чие име е одобрено од овие институции. Зошто Алабаковски не ги запали институциите што го запишаа под тоа име, туку запали клубот?

Како може разумен човек да го оправда палењето на клуб на граѓани што се наоѓа веднаш до други згради, вклучително и станбена зграда? Никој не му направи ништо лошо на Ламбе. Злосторството е злосторство и секое злосторство мора да биде осудено. Ова е она што не можеш да го сфатиш.
1. dali go osuduvas genocidot na makedonskite evrei izvrsen od fasisticka bugarija?

2. dali go osuduvas strelanjeto na decata od vatasa od strana na fasisticka bugarija?

3. dali go osuduvas odnosot na komuisticka bugarija da ne se izvini i plati reperacii sto bese del od bledskiot dogovor. ke platite li? vo denesno uslovi stanuva zbor za okulu 600 mil evra.

naprajte go toa pa ke go osudime lambe za palenje na vratata, duri i nova ke vi stavime normalno ako go smenite imeto na klubot.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.372
Поени од реакции
541
1. dali go osuduvas genocidot na makedonskite evrei izvrsen od fasisticka bugarija?

2. dali go osuduvas strelanjeto na decata od vatasa od strana na fasisticka bugarija?

3. dali go osuduvas odnosot na komuisticka bugarija da ne se izvini i plati reperacii sto bese del od bledskiot dogovor. ke platite li? vo denesno uslovi stanuva zbor za okulu 600 mil evra.

naprajte go toa pa ke go osudime lambe za palenje na vratata, duri i nova ke vi stavime normalno ako go smenite imeto na klubot.
1. Според дефиницијата за геноцид и фашистичка држава, немало ниту геноцид, ниту Бугарија била фашистичка држава. Ако зборуваш за депортација на Евреи од териториите со кои управува Царството Бугарија - да, ја осудувам депортацијата, како и сите други дејствија против Евреите.
2. Ако акцијата била незаконска, ја осудувам.
3. Не ми е јасно за што комунистичка Бугарија треба да се извини. Ако можеш да објасниш. Колку што знам, нема репарации во Бледскиот договор, има укинување на репарациите од страна на Југославија.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom