Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Очигледно сака да му ја доделат најтешката казна - 5 години, бидејќи ова веќе очигледно е расизам. Не гледам каење за злосторството што го направил, напротив. Ова треба да се земе предвид пред судот. Утре ќе убие некој Бугарин или ќе му ја запали колата или куќата, затоа што мрази Бугари.
Вие може да сте бугари, ама не сте друга раса од нашата. Научи еднаш што значи расизам, мочко еден!

Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.657
Поени од реакции
735
Po taa tvoja logika, vas treba drzavata da vi se ukini i site da bidite deportirani vo nekoj logori, rastrkani niz svetot, eden na sloboda da ne ostani kako edna od najgenocidnite drzavi i narodi vo ponovata istorija.
Zborot bugar da se zapisi kako sinonim za genocid, vo smisla nesto kako Hitler gi bugarizirase Evreite vo Ausvic :toe:
Најгеноцидни држави? Колку луѓе убивме и кога? Да ги видиме фактите?
Автоматски споено мислење:

Викаш вие бугарите посебна раса сте?
Вие може да сте бугари, ама не сте друга раса од нашата. Научи еднаш што значи расизам, мочко еден!
ethnoracism - racism perpetuated against an ethnic group

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.655
Поени од реакции
3.889
Глув е Господ за желбите ламбевски и македонски....

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.657
Поени од реакции
735
Ах, ова шо вие Бугарите ни правите нас Македонците. Па кажи така бе човек.
Дојди во Бугарија и прошетај. Разговарај со народот и види дали овде има омраза или љубов кон Македонците. Тоа што ве учат на училиште, го пропагираат медиумите и политичарите е лага.

Од твоја уста во Божји уши.
Уште еден етно-расист. И после ќе каже дека Бугарите биле геноциден народ.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Дојди во Бугарија и прошетај. Разговарај со народот и види дали овде има омраза или љубов кон Македонците. Тоа што ве учат на училиште, го пропагираат медиумите и политичарите е лага.
Нема потреба да идам, од овде се гледа. Негација на нечиј јазик и идентитет ти е самото јадро на дефиницијата шо ја стави тука.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.657
Поени од реакции
735
Нема потреба да идам, од овде се гледа. Негација на нечиј јазик и идентитет ти е самото јадро на дефиницијата шо ја стави тука.
Дај пример од форумот за Бугари кои го негирале македонскиот јазик и не ти го признале идентитетот. Ајде да не се лажеме и да не шириме омраза кон Бугарите.

Како што гледаш, се трудам да пишувам на што е можно повеќе литературен македонски јазик, а идентитетот на никој од форумот не сум го негирал.

Погледнеи во форумот колку пати мојот личен идентитет е негиран.
Види го коментарот на "Ne_sum_ja". Би сакал да знам што мислиш за тоа.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Дај пример од форумот за Бугари кои го негирале македонскиот јазик и не ти го признале идентитетот. Ајде да не се лажеме и да не шириме омраза кон Бугарите.

Како што гледаш, се трудам да пишувам на што е можно повеќе литературен македонски јазик, а идентитетот на никој од форумот не сум го негирал.

Ти си еден смрад коjшто го навредува целиот македонски народ тука во овоj форум...нашол си да се жалиш дека е имало расизам...болно копиле си ти.
Штипjанец си бил...куро моj...отиди во Штип, прошетаj се така вечерно време и почни да ги шириш твоите бугарски срања како што пишуваш овде...еден заб нема да ти остане.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

Не правиме муабет за форумот. За општата слика на односот која Бугарите и Бугарија ја имаат кон Македонците и Македонија.

Шо се однесува за личниот однос меѓу тебе и членот шо си го спомнал, меѓу вас е тоа. Сами решете си го. Имате и ПП.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.657
Поени од реакции
735
Ти си еден смрад коjшто го навредува целиот македонски народ тука во овоj форум...нашол си да се жалиш дека е имало расизам...болно копиле си ти.
Штипjанец си бил...куро моj...отиди во Штип, прошетаj се така вечерно време и почни да ги шириш твоите бугарски срања како што пишуваш овде...еден заб нема да ти остане.
Сум бил таму, и не само таму. Разговарал сум со луѓе насекаде. Немам проблем со забите. Не сум сретнал несогласување. Можеби не сум сретнал расисти или луѓе кои мразат Бугари.

Не правиме муабет за форумот. За општата слика на односот која Бугарите и Бугарија ја имаат кон Македонците и Македонија.

Шо се однесува за личниот однос меѓу тебе и членот шо си го спомнал, меѓу вас е тоа. Сами решете си го. Имате и ПП.
Огромното мнозинство Бугари имаат многу добар, би рекол посебен, братски однос кон Македонците и Македонија.

Сепак, ова не го забележувам во Македонија, особено при мојата последна прошетка. Последната година отидов два пати и се чувствува омразата кон Бугарите. Кога разговарам со луѓето, тие брзо сфаќаат дека оваа омраза е подметната од политичарите и медиумите во Македонија. Кога ги ставам на наше место, брзо сфаќаат зошто кај Бугарите има незадоволство од политиката во Македонија.

Знам дека е меѓу нас. Го спомнав за да видиш кој е хејтерот, а кој води цивилизирана дискусија со аргументи.

Последно уредено:
Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Сум бил таму, и не само таму. Разговарал сум со луѓе насекаде. Немам проблем со забите. Не сум сретнал несогласување. Можеби не сум сретнал расисти или луѓе кои мразат Бугари.
А како стигнавме уопште да разговараме на оваа тема?

Како тоа ние почнавме да ве мрзиме кога од пред 2 години не негирате? Дека сме измишљотина и не постиме?
Вашите беа тие кои што го почнаа ова, нормално е да има револт на македонски граѓани.

Како е можно за све да се правите наудрени кога има ден денес живи луѓе кои раскажуваат какви гнасотии правеле вашите предци? Не е ова пред 500 години па не памтиме, пред 80 е. Воопшто немавме дискусии за вакви работи пред 2 или 3 години. Почнаа вашите да мерат муда да глумат патриоти и сега ние сме ширеле омраза.

Дополнително вие тука што пишувате и као глумите загрижени за ситуацијата, вие уште толку ја потпалувате ситуацијата.

На секоја можна тема ве има. Како крлежи сте. Напатени.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.657
Поени од реакции
735
А како стигнавме уопште да разговараме на оваа тема?

Како тоа ние почнавме да ве мрзиме кога од пред 2 години не негирате? Дека сме измишљотина и не постиме?
Вашите беа тие кои што го почнаа ова, нормално е да има револт на македонски граѓани.

Како е можно за све да се правите наудрени кога има ден денес живи луѓе кои раскажуваат какви гнасотии правеле вашите предци? Не е ова пред 500 години па не памтиме, пред 80 е. Воопшто немавме дискусии за вакви работи пред 2 или 3 години. Почнаа вашите да мерат муда да глумат патриоти и сега ние сме ширеле омраза.

Дополнително вие тука што пишувате и као глумите загрижени за ситуацијата, вие уште толку ја потпалувате ситуацијата.

На секоја можна тема ве има. Како крлежи сте. Напатени.
1. Бугарија ја следи оваа теза од 1947 година, но омразата нагло порасна во последната година. Оваа теза никако не се промени во последната година, т.е. причината не е во тезата.
2. Секој може да каже што сака. Прашање е колку е вистина, а колку пропаганда.
3. Водам дискусија со аргументи. Изразувам мислења без да навредам никого лично.
4. Перцепцијата на група луѓе на одреден начин не е секогаш вина на групата луѓе. Нацистите на одреден начин ги перципираа Евреите, Циганите, Гејовите и Словените, но вината не е во групите луѓе, туку кај нацистите.
5. Ако не се согласувам со некого, не го навредувам, туку се трудам да го разберам и да му го покажам своето гледиште. Овде најмногу гледам навреди, празни обвинувања, отворена омраза и расизам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.611
Поени од реакции
24.986
Очигледно сака да му ја доделат најтешката казна - 5 години, бидејќи ова веќе очигледно е расизам. Не гледам каење за злосторството што го направил, напротив. Ова треба да се земе предвид пред судот. Утре ќе убие некој Бугарин или ќе му ја запали колата или куќата, затоа што мрази Бугари.
za toa orden ke mu dademe.... daj bre gitla od forumot.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Огромното мнозинство Бугари имаат многу добар, би рекол посебен, братски однос кон Македонците и Македонија.

Сепак, ова не го забележувам во Македонија, особено при мојата последна прошетка. Последната година отидов два пати и се чувствува омразата кон Бугарите. Кога разговарам со луѓето, тие брзо сфаќаат дека оваа омраза е подметната од политичарите и медиумите во Македонија. Кога ги ставам на наше место, брзо сфаќаат зошто кај Бугарите има незадоволство од политиката во Македонија.

Знам дека е меѓу нас. Го спомнав за да видиш кој е хејтерот, а кој води цивилизирана дискусија со аргументи.
Па нешто погрешно резонираш.

Како треба да се однесувам кон лица кои тврдат дека ми се "браќа" а ми негираат јазик? Ова наспроти светската лингвистичка наука која е дијагонално поставена во однос на позицијата на Бугарија.

Или идентитетот. Имаат навика вашите политичари да кажат "Две држави, еден народ". Па се мрштите после коа ќе ви кажеме дека два посебни, различни народи сме. Па и не убедувате дека Тито ни измислил јазик и нација.

Размисли ти убаво зошто овој јаз постои и зошто истиот е продлабочен баш во последниве 3-4 години. И оти немаме ваков негативен однос кон Ирците, Пољаците, Турците или кој ти јас знам.

Сами одбравте да бидете лицемерни. Сами ја наметнавте ситуацијава.

Kajgana Shop

На врв Bottom