Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

xxjoint

manga
Член од
8 јануари 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Mislam deka zakonov ne e vo red bidejci sega kakov sto e isto taka e diskriminiracki i za nas pusacite i za nepusacite, pa zatoa moe mislenje e deka treba da se podelat lokalite po sopstven izbor dali lokalot ke bide za pusaci ili nepusaci, taka lugeto na koi im smeta cadot ke si uzivaat vo atmosverata a nie ke si uzivame vo tutun i kafica vo lokali za pusaci. :wink:

G

Gray Foxx

Гостин
Друже,дур си го пишувал постов си се озрачил од мониторот НАМЕРНО. Дали си ти нормален?!?!?!?! Дур се возиш со кола загадуваш околина и даваш пари за бензин,дали си нормален???? Пиеш алкохол(ваљда) и јадеш вештачки одгледувана,нездрава храна,дали си нормален!?!?! Дишеме загаден воздух,дали сме нормални!?!?!
Интернетот веќе станува штетна зависност.Ај да направат 1000денарра од мегабајт откако ќе ги качат цигарите а? Ќе се јават само поише шиткачи под тезга,нишо друго.Државата губи у секој случај.
Имаш простории за пушачи,ок,имаше! Идеш на кафе и фино лепо прашај каде е место за непушачи и испиј си кафето на раат. Седиш со пушач на маса,човечки кажи му да ја испуши подалеку од тебе зашо ти смета цигарата.
Нема зашо било кој освен поблиските да се замараат дали некој пуши или не.Индивидуално е. Насочете се пошие кон елиминирање на другите загадувачи,измислувајте филтри за фабрикиве,алтернативни горива и шо ти ја знам. Помини од рамстор и види како работат кафичите од 1ви до сеа. Колку души од угостителствоо ќе почнат да си ги губат работните места??
Нема да пушам у кафич несмеело,нема гајле. Макијато е 70 денара да речеме. Макијато од кафемат е 10. Цигарите се 50. Уштедувам 10 денара. Значи кој си пуши ќе продужи да си пуши,кој си има кафич...јбг.
Го правиш муабетов како тоа ја да не го знам. Ја не возам кола. Мн ретко се возам со такси. Сакам да пешачам, и јас мразам тоа шо локален сељак со неговото мерцедевче ми ги труе плуќите но што да преземам? Да му ја уништам колата? И за храната е истото, јадам нездрава храна, знам дека се оштетувам. Ама не ја гледаш поентата, со тоа што јас јадам нездрава храна јас не ти го загрозувам тебе здравјето, а со цигарите ти ми го загрозуваш. Самите кажувате- полошо е да си пасивен пушач отколку активен пушач.
И не викам дека не треба да има посебни места за пушачи, напротив. Ама таму јас не сум одговорен. Јас има моќ само да изјадам гомна(и тоа со право) за вашата одговорност спрема општествотот како пушачи и активни загадувачи на здравјето.
Знам исто така дека има мн поголеми проблеми од пушењево али тоа е. Да се почне од почетокот мејби?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Лелеее недај боже да го укинат законов
По добро на Македонија не и се случило:cuc:

Сега кога ке искочам немора да мавтам како ненормална, да кашлам од димот или да ги луфтирам јакните после 10 дена зошто буквално смрдат на цигари.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Пиеш алкохол(ваљда) и јадеш вештачки одгледувана,нездрава храна,дали си нормален!?!?! Дишеме загаден воздух,дали сме нормални!?!?!
YEAH!
Имба аргумент на секој пушач!

"Шо ако пушам! И ВОЗДУХОТ ШО ГО ДИШЕТЕ Е ЗАГАДЕН И ОНАКА! И ВОДАТА ви е загадена! И зеленчукот ви е пластичен!"

Awesome. Let's do drugs! <3

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
YEAH!
Имба аргумент на секој пушач!

"Шо ако пушам! И ВОЗДУХОТ ШО ГО ДИШЕТЕ Е ЗАГАДЕН И ОНАКА! И ВОДАТА ви е загадена! И зеленчукот ви е пластичен!"

Awesome. Let's do drugs! <3
:vozbud: You got my support , i'm IN.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Малку ќе трае овој смотан закон. Верувајте. Веќе со овој закон сите го ругаат и пцујат Грујо. Ова е земја на пушачи. Ги има многу. А сега со законов ги нема во кафичите и кафаните. Угостителите нормално е да се бунат.
Ќе видите. Грујо ќе види реакцииве кај луѓето дека сите го ругаат. Откако ќе го види тоа неговата нарцисоидност ќе го натера да се премисли и ќе го врати пушењето у кафичите. И после сите за него да викаат дека Грујо е супер и оваа влада е топ! Нема да успее законов. Малце сеа вака...нешо ново знаете не се пуши ау :) три дена чудо и еуфорија! Ќе праиме муабет за два месеца! :wink:...и ќе пушиме уз кафица у кафиЌ

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па нели пушачите треба да седат дома, а дома не е забрането пушењето сеуште.Како јас ќе упознаам друг пушач пред врата?:uvo:
Тебе за да функционираш, есенцијална ти е цигарата?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па нели пушачите треба да седат дома, а дома не е забрането пушењето сеуште.Како јас ќе упознаам друг пушач пред врата?:uvo:
Јанко на јади бурек излезе со некоја статистика на брачни другари во некоја земја кои се запознале покрај кантите кај што се пушело :icon_lol:.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Тебе за да функционираш, есенцијална ти е цигарата?
А ти пред да се умешаш во муабет, кој не ти е реплициран тебе, да прочиташе за што се работи?:uvo:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јанко на јади бурек излезе со некоја статистика на брачни другари во некоја земја кои се запознале покрај кантите кај што се пушело :icon_lol:.
За да не дојде до недоразбирање еве зошто е таква репликата
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3253977&postcount=1431

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3253985&postcount=1434

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако добро се сеќавам...бурекџијата фрлаше дрва и камења против стариот закон за ограничување на пушењето, како тоа бил крајно дискриминаторски....

...чудни промени се случуваат со луѓето:helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А ти пред да се умешаш во муабет, кој не ти е реплициран тебе, да прочиташе за што се работи?:uvo:
Иако мене не ми е реплицирано!
Но, јас морам да кажам дека можеме ние без цигари, можеме да се откажеме, но само по сопствена воља, не по наредба и не поради дискриминаторен закон.

Ако сакаме Европа, тогаш нека имаат сите еднакви рпава. не бараме да се врати калакурницата за пушење секаде. Но, барем да се обезбедат простории или барем места, како cigar bars за да можеме да уживаме и ние со кафе, пијалок во муабет на маса, во затворено, на топло во зимо, на ладно лете.

Одбиваш да одговориш?
Чинам одговорено ти е!
На два начина.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ако добро се сеќавам...бурекџијата фрлаше дрва и камења против стариот закон за ограничување на пушењето, како тоа бил крајно дискриминаторски....

...чудни промени се случуваат со луѓето:helou:
Мислиш на ова

:pipi:
п.с.Многу честа појава кај "луѓето" т.е оние без кичма.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
За да не дојде до недоразбирање еве зошто е таква репликата
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3253977&postcount=1431

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3253985&postcount=1434

Извини ако погрешно ме разбра за реплицирањето само се шегувам малку, прочитав на двата линка што пишува и јасно ми е.

Kajgana Shop

На врв Bottom