Рај за олдтајмери?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Налетав на ова листајќи по еден француски автомобилистички форум.
Се наоѓа во Данска...абе рај, мамата! Напуштено, затворено...колите стојат таму многу време и се е во релативно добра состојба.
Видете и самите, разгледајте ги сликите па коментирајте...
Кај нас...тешко да се најде таков рај...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Се помачив малце со преводот:
Приказната е ваква:
Имал човекот салон во кој продавал патнички и теретни возила ФИАТ.
Во 1981 морал да одлучи дали ќе продолжи со патнички или товарни и избрал товарни, а патничките ги оставил така како што си биле во 1981...
И сега, син му почнал да ги продава...
Се наоѓаат примероци на ФИАТ 127 НОВИ!!!!!! НЕВОЗЕНИ!!! СТОИ НАЈЛОНОТ!!!! А и другото е здраво...
Уау!!!

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
lele kako da se najde ova ej. baska ke moze da se uvezat kaj nas?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Што рај бе,видовте како ги чуваат повеќето од колите,ги стуткале ко ѓубре да се

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
2100 евра за Лада од 1976..а да дојде овде да му дадеме една за 500..
Shit, Струмикс овде има и резервни делови..ова е...ммм..А Фиат 127 со 12 минати километри..Фиат Венеција..аман бе..
Ај, Фиат 1300, Струмикс...сочуство друже..ова е слаткарница...само да имаш пари..нешто ги напумпале цените..кај нив олдтајмери, кај нас сеуште за некои модели секојдневие..

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе греота се колите од линкот кој го спомнав.
Којзнае колку пари би чинела таа колекција, кога колите би им се продале на љубители кои би ги реставрирале.
Прочитајте го целиот текст, тоа е вид на урбана легенда, дека некој купил земја и на неа била оваа шталава и бил изненаден кога ги открил во неа колите.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Airplane in the barn...........................son na sekoj ljubitel....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Бооо човеков... Кога би ги имал јас, искрено, од ова ништо не би продал. Или ако веќе евентуално му требаат пари, сепак би си оставил по еден модел од сите возила во гаражата. Особено не би продавал ни еден модел на DKW... Тоа возило е ретко.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
2100 евра за Лада од 1976..а да дојде овде да му дадеме една за 500..
Shit, Струмикс овде има и резервни делови..ова е...ммм..А Фиат 127 со 12 минати километри..Фиат Венеција..аман бе..
Ај, Фиат 1300, Струмикс...сочуство друже..ова е слаткарница...само да имаш пари..нешто ги напумпале цените..кај нив олдтајмери, кај нас сеуште за некои модели секојдневие..
Она ФИАТ 1400 Венеција го има и во Струмица, ама не е Венеција, обичен 1400...
Ги имаше 3, сега се 2. И двата се во невозна состојба. Едниот е полууништен со внесување современи детали на класика, а другиот гние зад „Маврово“ зградата.
Колите и од двата линка се во состојба да возат, скоро 90% од нив. Јас сепак го бирам оној мојов во Данска...Помили ми се моделите од `60-ти и `70-ти :)

Овој ФИАТ 2300 многу мерак ми прави, бај д веј...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Она ФИАТ 1400 Венеција го има и во Струмица, ама не е Венеција, обичен 1400...
Ги имаше 3, сега се 2. И двата се во невозна состојба. Едниот е полууништен со внесување современи детали на класика, а другиот гние зад „Маврово“ зградата.
Колите и од двата линка се во состојба да возат, скоро 90% од нив. Јас сепак го бирам оној мојов во Данска...Помили ми се моделите од `60-ти и `70-ти :)

Овој ФИАТ 2300 многу мерак ми прави, бај д веј...
Леле, замисли го целосно репариран...Офарбан црно,внатре напраен со крем боја кожа :vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас пак се убив од думање што фијат ке беше ова. Делува како 1300 ама не е таков. Тоа 2300 било. Највероватно модел за западен пазар, овде во нашите Ју простори воопшто го нема.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да земеш некоја ваква стара...да ја тјунираш малце,кожа,вуфер,ова,она и има најголем шизик низ маало да бидеш

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Море да ми падне до рака нешто старо... нејќу кожа вуфер тјунинг... Се оригинал, само може луда машинерија под хауба. Па по пат ко ке те фати кеиф, лезетски да се издуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom