Рачно полирање на алуминиумски бандажи?

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
Бидејќи земав мерцедес е 220 cdi со фул опрема па бандажите се изгребани па ме интересира како можам да ги исполирам да ги средам малце???

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.044
Поени од реакции
11.137
Ај создравје да си го возиш. Можеби е подобро полирање со машина поради обртаите, побрзо ќе завршиш зошто рачно со саати и саати ќе треба да полираш и нема да имаш ефект како со машина. Рачно полирање е добро за сјаен финиш и слично. А за средство не знам кое би било добро, но сум гледал дека буквално ко нови можеш да ги поправиш бандажите да изгледаат со машина и добро средство за полирање.

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
Фала брат ама незнам дали ќе може со машина да се исполираат пошо иам чуено дека рачно се полираат со ситна шмиргла па сеа дали треба некое средство едно друго незнам

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
незнам да не те лажам затоа и ја поставив темава да ми каже некој ако се разбира во тие работи

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Струмикс од некаде ако налета ќе ви објасни...

Мада јас би одел на варијанта полирање со пурол паста (за чистење шпорети). Според муабетите прилично е добра за полирање алуминиум и хром. Е сега јебига, има работа во рачното полирање, има рацете да ти отпаднат од трилкање, зависи колку се комплицирани бандажите.

Јас за мерцедесот имам конкретно вакви бандажи како овај на сликата...

па треба да ги поддотерам ако ги возам. А се прилично изрезбани длабени испакнати, има рацете да ми отпаднат за да ги донесам во некој ред.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ако имаат вдбалбнатини подобро е да се пополнат со некој си вид на кит па потоа да се шмирглаат и на крај да се исфарбаат и лакираат

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако имаат вдбалбнатини подобро е да се пополнат со некој си вид на кит па потоа да се шмирглаат и на крај да се исфарбаат и лакираат
Абе не мислев на такви вдлабнатини... мислев на вдлабнатини и испакнатини на самата форма. Погледни како изгледат бандажите на 123-ката. Шпици. Знаеш што значи секоја една по една рачно да ги трилкаш и тинтилиш за да дојдат до сјај?

А да се петокраки, ќе ги средиш одма.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
за рачно полирање на бандажи-алумински, со некој абразив е нај добро и памучна крпа.... ама претходно се иде со ситна шмиргла-водена шмиргла... добиваат невидено добар сјај, онаков каков што неможе ниедна фарба да извади...

со среќа нека е трљањето рачно... многу напор, време и плускавци ке се појават... јас лично не би се нафатил на рачно полирање... машна нека си превземе улога, ќе си платам...

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
Абе не мислев на такви вдлабнатини... мислев на вдлабнатини и испакнатини на самата форма. Погледни како изгледат бандажите на 123-ката. Шпици. Знаеш што значи секоја една по една рачно да ги трилкаш и тинтилиш за да дојдат до сјај?

А да се петокраки, ќе ги средиш одма.
Мојте се петокраки мислам дека рачно ќе ми испадне болље полирањето неголи машински

--- надополнето ---

за рачно полирање на бандажи-алумински, со некој абразив е нај добро и памучна крпа.... ама претходно се иде со ситна шмиргла-водена шмиргла... добиваат невидено добар сјај, онаков каков што неможе ниедна фарба да извади...

со среќа нека е трљањето рачно... многу напор, време и плускавци ке се појават... јас лично не би се нафатил на рачно полирање... машна нека си превземе улога, ќе си платам...
Ај нека ми е со среќа трљањето знам дека многу ќе се изнамачам ама мислам дека ќе се исплати а иначе по мое мислење мислам дка би требало да почнам со покрупна шмиргла па после со поситна да ми кажеш со кој број на смиргла да ги шмириглам

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
;3689881 напиша:
Мојте се петокраки мислам дека рачно ќе ми испадне болље полирањето неголи машински

--- надополнето ---

Ај нека ми е со среќа трљањето знам дека многу ќе се изнамачам ама мислам дека ќе се исплати а иначе по мое мислење мислам дка би требало да почнам со покрупна шмиргла па после со поситна да ми кажеш со кој број на смиргла да ги шмириглам
зависи какви се... и немој со груба шмиргла, ќе ги оштетиш. Почни со некоја P800 или P1000 и на крај заврши со P2000 ако веќе сакаш да шмирглаш. Ама под услов бандажите да не се лакирани. Ако имаат лак, со шмиргла ќе го оштетиш само.

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
зависи какви се... и немој со груба шмиргла, ќе ги оштетиш. Почни со некоја P800 или P1000 и на крај заврши со P2000 ако веќе сакаш да шмирглаш. Ама под услов бандажите да не се лакирани. Ако имаат лак, со шмиргла ќе го оштетиш само.
ОК ФАЛА БРАТ

Kajgana Shop

На врв Bottom