Абе не мислев на такви вдлабнатини... мислев на вдлабнатини и испакнатини на самата форма. Погледни како изгледат бандажите на 123-ката. Шпици. Знаеш што значи секоја една по една рачно да ги трилкаш и тинтилиш за да дојдат до сјај?Ако имаат вдбалбнатини подобро е да се пополнат со некој си вид на кит па потоа да се шмирглаат и на крај да се исфарбаат и лакираат
Мојте се петокраки мислам дека рачно ќе ми испадне болље полирањето неголи машинскиАбе не мислев на такви вдлабнатини... мислев на вдлабнатини и испакнатини на самата форма. Погледни како изгледат бандажите на 123-ката. Шпици. Знаеш што значи секоја една по една рачно да ги трилкаш и тинтилиш за да дојдат до сјај?
А да се петокраки, ќе ги средиш одма.
Ај нека ми е со среќа трљањето знам дека многу ќе се изнамачам ама мислам дека ќе се исплати а иначе по мое мислење мислам дка би требало да почнам со покрупна шмиргла па после со поситна да ми кажеш со кој број на смиргла да ги шмиригламза рачно полирање на бандажи-алумински, со некој абразив е нај добро и памучна крпа.... ама претходно се иде со ситна шмиргла-водена шмиргла... добиваат невидено добар сјај, онаков каков што неможе ниедна фарба да извади...
со среќа нека е трљањето рачно... многу напор, време и плускавци ке се појават... јас лично не би се нафатил на рачно полирање... машна нека си превземе улога, ќе си платам...
зависи какви се... и немој со груба шмиргла, ќе ги оштетиш. Почни со некоја P800 или P1000 и на крај заврши со P2000 ако веќе сакаш да шмирглаш. Ама под услов бандажите да не се лакирани. Ако имаат лак, со шмиргла ќе го оштетиш само.;3689881 напиша:Мојте се петокраки мислам дека рачно ќе ми испадне болље полирањето неголи машински
--- надополнето ---
Ај нека ми е со среќа трљањето знам дека многу ќе се изнамачам ама мислам дека ќе се исплати а иначе по мое мислење мислам дка би требало да почнам со покрупна шмиргла па после со поситна да ми кажеш со кој број на смиргла да ги шмириглам
ОК ФАЛА БРАТзависи какви се... и немој со груба шмиргла, ќе ги оштетиш. Почни со некоја P800 или P1000 и на крај заврши со P2000 ако веќе сакаш да шмирглаш. Ама под услов бандажите да не се лакирани. Ако имаат лак, со шмиргла ќе го оштетиш само.