Рамна Земја?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805

Автоматски споено мислење:

#Carl Sagan is disproved

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.426
Поени од реакции
5.107
Абе, има некој кој промени мислење после сите овие "аргументи" од Зурлава кои траат еве веќе година и пол?

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.011
Абе, има некој кој промени мислење после сите овие "аргументи" од Зурлава кои траат еве веќе година и пол?
Еве, jас променив мислење: од почетокот мислев дека Зурлата е паметен човек а истовремено малку забеган во некоjа глупа теориjа, ама сега видов дека е тежок snowflake, и кога некое мислење не му одговара, почнува да ги канселира соговорниците со игнор и го истакнува тоа.

Таа реакциjа доста ме потсетува на другата секта наречени вокери што во оваа тема се пишува на широко.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.050
Поени од реакции
5.235
Ако се однесуваш инаетчиски и потценувачки кон туѓите ставови, а притоа си убеден во вистинитоста од своите (ставови), а за таа „вистинитост“ немаш докази, зашто очекуваш дека „некој друг„ треба да си го промени мислењето?...

Или, како што велиТ мојот омилен професор: „Најтешка работа кај луѓето е да го променат својот светоглед„.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805
Американците "потрошија" 200 милијарди долари само за да се "качат" на Месечината и да не се вратат никогаш повеќе. Сето тоа беше лага за перење пари. Соработуваа со Русите за да не ги кажат истиве дека не се качиле на Месечината за пари.
Русија заедно со Америка го чува големиот леден ѕид на земјата и двете се заедно во заверата и го лажат народот дека земјата е топка!

Доказ дека Земјата е рамна:
Логото на ООН и картата на рамна земја:

Абе изгледа виделе дека има потенцијал за перење пари во тоа и терале натаму. Знаат дека никаква ракета не може да ја напушти Земјата (како оди ракетата во ваккум ако нема од што да се оттурни?) и затоа измислиле и ваккум и Месечини и слетувања и сонди и се за тешки пари. Како можи обична сонда да чини 3-4 билиони долари кога не е поголема од фрижидер? Тоа го можи само НАСА што ги лажи луѓето
Абе какви трошоци, хаха... Сите тие пари си ги ставаат в џеб, лажејќи дека прават сателити што коштаат, пази 200 милиони долари, 700 милиони долари, 3 билиони долари. Со големина на мал автобус. Па со злато да го наполнеш нема толку да чини. Па лаги дека постои Месечина, па дури и дека слетале на неа. За само 200 билиони долари. Хаха. Продолжи да веруваш и да им ги полниш џебовите.

За ѕидот, пробај да појдиш. Ќе те наполнат олово. Забранет е пристапот до т.н. Антарктик. Освен армиите на САД и Русија никој нема стапнато таму. Исто како што не постојат летови преку Антарктикот.
Па како и војните што ги прават за да перат пари, така и со формата на планетата Земја. Зошто да не направат екстра билиони кога можат?
Ехеее, полесно од тоа објаснување нема:
50 километри, плус минус еден два.
А вас топчестите колку ве лажат?

Абе Сонцето е доволно мало за кога ќе замини доволно далеку да не се гледа. Исто како што авион не го гледаш кога ќе замини доволно далеку.

Не ти чини споредбата. Рефлекторот замени го со обична сијалица и го добиваш одговорот. Е сега ако си доволно ниско во тревата, нема да видиш кога сијалицата се наоѓа на другата страна, нели?
Ѕвездите се само малечки светла, сонцето е поголемо од нив и не се споредливи како објекти. Заеби што те лажи НАСА за да ги полнат џебовите.
И така натаму...

Авионите не летаат на висина поголема од 10 км.

Да, но постои нешто што се вика распространување на светлината низ одреден медиум, што во нашиот случај е атмосферата. Атмосферата е доволно густа за на одредена далечина да направи да не се гледа одреден извор на светлина.
Пример, во некои денови можеш да ги видиш планините оддалечени 20тина километри, во некои денови не можеш да ги видиш. Случајот со сонцето е сличен, бидејќи сонцето заминува многу далеку, а неговата висина е само 50 километри. Од само Америка до Европа на пример има неколку илјади километри. Кога изворот на светлина (сонцето) ќе замине доволно далеку, тој прекинува да биде видлив, едно заради далечината, друго заради густината на атмосферата.

За твојов пример да биди валиден, големината на рефлекторот треба да биде неколку милиметри и да се наоѓа веднаш над тревата. И да има магла, бидејќи толкава густина на воздух не може да биде реплицирана на толку мал терен.
Се надевам дека сега ти е појасно.

Како на пример дека земјата е топка? :pos::pos::pos::pos::pos::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::popce::popce::popce::popce::popce::popce:
@Human кај мене си на игнор ама да ги потсетиме останатите членови како некогаш имаш размислувано.

„Најтешка работа кај луѓето е да го променат својот светоглед„.
Тоа Хјуман најдобро го знае.

Елипсоидна форма... :pos::pos::pos::cuc::cuc::cuc::cuc::brlav::brlav::brlav:
Ако има елипсоидна форма, тогаш како стои водата на земјата а?
Водата се врти исто како на центрифуга кај машините за перење и лета во непознат правец сосе земјата ама наместо алишта поверојатно е дека се перат мозоци нели Хјуман? :pos:

Хахах.
Сонцето го гледаш на заоѓање? Сонцето го гледаш после заоѓање?
Ѕвездите ги гледаш на заоѓање? Ѕвездите ги гледаш после заоѓање?
Еее @Сталкерот прашања има колку сакаш ти само одлучи се. Еве на Хјуман прашањата одговори ги за почеток.

@Сталкерот и @frisbee ако нешто не ви е јасно Хјуман ќе ви објасни... Пошто кај мене сите тројца сте на игнор :pos:
Screenshot_2022-12-21-11-28-08-81_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg Screenshot_2022-12-21-11-28-25-86_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Ова важи и за сталкерот,фризби,хомосапиенс и пентаграм. Не ми пишувајте веќе аргументи :pos:
Screenshot_2022-12-21-11-36-10-66_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

:pos:
Screenshot_2022-12-21-11-41-12-94_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Хјуман убаво си ја начнал темава се гледа по постовите... А сега како глобусар поспремен си гледам на тема вселенски бродови за Марс пишуваш клучни работи за напредок на човечката раса :pos:

Последно уредено:
Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25
Ако се однесуваш инаетчиски и потценувачки кон туѓите ставови, а притоа си убеден во вистинитоста од своите (ставови), а за таа „вистинитост“ немаш докази, зашто очекуваш дека „некој друг„ треба да си го промени мислењето?...

Или, како што велиТ мојот омилен професор: „Најтешка работа кај луѓето е да го променат својот светоглед„.
Какви докази кога се е CGI. Радиобранови ви фи воздух молекули не ги хледаш а таму се. Каков доказ кога секој апарат за мерење е теорија на заговор. Секој физички закон измислица само поради неспособноста да се разбере. Полна чаша. Дајте испразнете малку, уклучи фантазија, поголема слика, еден чекор назад а 2 напред а не така. Уште малку и вештерки ке палиме или модерно време ќе палиме педери и лезбејки или обратно тие ќе ги палат другите дека не се прифатени. Можеби па и третите неутралните ќе горат. Сите се караме некој користи. Астероид спасот или да се отвори рамна или крушкаста да не голтне. Ја подместивте дефиницијата за човек даму срам на некој да се каже човек.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805
@PROROKOT ти ги препуштам горенаведените пациенти бидејќи јас заклучив дека без разлика колку и да им објаснуваш некои работи излегува дека пациентите се секогаш у право а ти ќе излезеш дека си забеган. Јас веќе немам нерви со нив да се објаснувам единствено само со тебе би можел нормално да разговарам и со @ZOTE . Значи топло ти препорачувам да се вратиш едно 2-300 страни поназад и да читаш што има напишано и објавено Зоте. Типот е легенда за мене. Гледам многу работи што ги објавил се далеку пред мене така да темата за Рамна Земја е највеќе разработена од него и е пред сѐ негова заслуга. Би ми било задоволство доколку и тој сега би ни се приклучил овде за да ја развиеме темава уште повеќе но веројатно сфатил дека сѐ има напишано во врска со темава и дека нема потреба веќе да се објаснува со никој. Јас си останувам на мојот став и мојот стил на постирање.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.011
...едно 2-300 страни поназад и да читаш што има напишано и објавено Зоте. Типот е легенда за мене. Гледам многу работи што ги објавил се далеку пред мене така да темата за Рамна Земја е највеќе разработена од него и е пред сѐ негова заслуга.
Значи ти си неговиот мисионер...jасно. :)

BTW, го нема тоj Зоте одамна, да не се лансирал случаjно со некоjа ракета да докаже дека земjата била рамна? :D
"Look everybody, I will demonstrate this only once!"

Последно уредено:
Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25
Леле кога ќе сфати @Red Zurla дека земјата се врти околу својата оска,околу сонцето, а цел систем се движи со огромна брзина у пм.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.426
Поени од реакции
5.107
Еее @Сталкерот прашања има колку сакаш ти само одлучи се. Еве на Хјуман прашањата одговори ги за почеток.
Абе заебана работа, гледаш рамноземјаш сум бил и сум постирал сум убедувал други дека Земјата е рамна, ама притоа, истражувајќи сум сфатил дека Земјата е топка.

Прашање на време е само кога ќе го смениш мислењето и ќе го сфатиш истото. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom