Треба Лазаров (не Кире) да го седне Тале на муабет, и ќе имаме квалитетен подкаст. Пак ќе речам двајцава имаат профи просторија, осветлување и опрема ама мора да поработат на стилот и припремата.
Инаку да не ни кидне моментот, дека Кире го седнал со Фарски и не го играше воопшто. Изгледа пукнала тиквата таму, јас мислев повреден е па не го играше ама искочи дека било тактичка замисла. Со оглед на тоа што покажа во гости мислам дека можда и правилна одлука ама не знам. 50-50 ми е мислењето.
Се на се Тале изгледа како добар дечко, човек кој нема да згреши на никому ама мислам дека и ради тоа психата му се јебе. Треба курчевитост и одлучност у играва више и посебно со медиуми и публика, да се има цврсто јас и кога е топ и кога не е, он знае кој е ама многу дозволува да му влијае публиката, самиот момент што влегол во расправа преку инста со некој џандар од Битола пак кажува на реактивноста негова. И тоа е проблемот зошто не стана Кире 2 на лева бековска.
Психата му ја сјебаа исто што ставија товар врз него а он не играше у Рајн Некар, не беше у форма, да играше у екипа како Загреб макар и само по 3 гола по утакмица давал ќе имаше боља форма, ќе имаше подобар успех и немаше да се плука по него.
Ама отиден е тој воз сега, се надевам дека ќе е на располагање на репката зашто каков и да е со две леви да е, играч од негов габарит што може да распали неколку топки едноставно немаме, еве и новиве генерации немаат класичен бомбер.
Друго што приметив низ разговорот е дека уствари најдобро организираната федерација не е баш тип топ внатре, плаќаат за кафиња и пијалоци у хотел кога доаѓаат на ЕХФ недела. место да им се купени карти они ги плаќаат па ги рефундираат. Ова се ствари што го менуваат "квалитетот на живот" во една репрезентација и многу значи кога знаеш дека све ти е средено однапред место да плаќаш ти па чекаш рефунд.