Радар детектор во кола?

Како стои законот за имање на радар детектор во кола?
Единствено во законот за безбедност за сообраќај пишува за радар-блокатор само дека е забрането, а ништо за радар детектор.
 

PsychoalieN

Омлет мастеР
Како стои законот за имање на радар детектор во кола?
Единствено во законот за безбедност за сообраќај пишува за радар-блокатор само дека е забрането, а ништо за радар детектор.
Колку што успеав да најдам според The Automobile Association радар детекторите во РМ се забранети (ажурирано април 2015)
 
jas imam cobra detector vekje 9meseci. niz mkd ne me zastanale pa ne znam da ti kazam. ama sum prosol mnogu pati grcka,srpska i bugarska granica.i niednas ne mi napravile problem na izlez i vlez
 
jas imam cobra detector vekje 9meseci. niz mkd ne me zastanale pa ne znam da ti kazam. ama sum prosol mnogu pati grcka,srpska i bugarska granica.i niednas ne mi napravile problem na izlez i vlez
нема никаква правна логика за забрана на радар детектор, па постои и сообраќаен знак РАДАРСКА КОНТРОЛА
Исто беше и за забрана на аблендирање, а што сакаа да воведат во Хрватска... па возачки е да предупредиш некој, не само со абленд па и со свирка ако загрозува други учесници во сообраќајот... полицијата нека си има камери што снимаат и нека казнува, но корисно е и ХУМАНО да се предупреди да не се прави прекршок....
 
во план сум да ставам радар детектор од каде може да се купи, колку пари кошта и колку се ефикасни,може ли некој што користи подетално да објасни.
 
во план сум да ставам радар детектор од каде може да се купи, колку пари кошта и колку се ефикасни,може ли некој што користи подетално да објасни.
Барај некој од полиција прво да ти каже кој модел го користат сега, знам на почеток на 2017 променија нов тип, битно е за да знаеш кој jammer или детектор треба да го земеш, да не утнеш да земеш некој што не ги фаќа новите модели.
Инаку од ebay може да се земе.
https://www.ebay.com/sch/Car-Radar-Laser-Detectors/14935/bn_887006/i.html?_fsrp=1
http://www.ebay.com/itm/Anti-speed-gun-laser-diffuser-avoid-speed-camera-LASER-blinder-4-heads-/222179937059?hash=item33baf4cb23:g:wA8AAOSwU8hY57uS
 

smole

Ѕверотилук
Ако во полиција користат уред за мерење на брзина (популарно наречен радар) кој работи на ласер наместо на радио бран, џабе ти е radar jammer, не работи против ласерски "радари".
 

Маркетинг

Нови теми

На врв