Па кога јас бев мала (15 години сум
) имаше и телевизори во боја и компјутери, ама пак сме си играле со некои од работиве што ги наведовте вие. Еве ги моите омилени:
Како мала секогаш ми биле поинтересни игрите што ги играа машките, па си играв џамлии со нив
Лелеее гемчееее!
Ќе сме седнеле јас, брат ми и братучед ми со часови со гемчињата
Од ова едноставно не се стануваше
Не лути се човече - јас се лутев, а за вас незнам...
Најјаката игра која сме ја играле со часови и пред легнување ќе сме оставеле се поставено на маса за утредента да продолжиме - монопол!
Маички со ликови од цртаните
Секое лето во викендичката јадење дирекно од дрво - најслаткото задоволство
Плочка на паркингот позади зграда
Без овие работи на плажа никако
На мајка ми и го трошев целиот сјај на ова
Ова!
Кој не ги правел ваквите бродчиња и ги пуштал во базентче?
- Милка, киндер јајце...
Игри со топка, најјакото нешто!
На роденден со молив, гума и тетратка дефинитивно не сум одела.
Сум седела на компјутер, но многу малку, не ми бил нешто посебно интересен. Првиот компјутер го добив некаде 2000 година на мои 3 години, ама добро не сум почнала одма со компјутерот.
Сум дремела и на тв, особено кога почнаа хрватските серии 2005 мислам, па од нив научив хрватски и многу ја засакав Хрватска.
Драгонбол, Покемон, Јуџио итн...
А најјаката игра на телевизор:
Сите се чудеа од каде толкави сметки
Првиот мобилен го добив во прво одделение
Велосипеди - полна ни е викендичката со велосипеди
Имав многу барбики, ама не си играв многу со нив. Повеќе сакав мечиња и кукли-бебиња и сеа ми текна како го зафркнав татко ми
мајка ми ми имаше купено нова кукла-бебе и јас постојано си играв со него. Брат ми и татко ми беа во Хрватска на натпревар, јас бев малечка и сега зборат татко ми и мајка ми на телефон а јас татина маза одма дај ми го тато
и збориме и наеднаш му викам еј тато знаеш што, имаме бебе! И татко ми: "Бебе, какво бебе?" ахахахахахахахах кога ќе ни текне ова
ама каков му беше гласот неможе да се објасни
уште го чувам ова "бебе"