Работа во странство - тема за откривање ПРЕВАРАНТИ

Член од
2 јули 2007
Мислења
1
Поени од реакции
1
Оваа ТЕМА е поставена со цел да се информираат Македонските граѓани дека овој како сто се преставува ВЛАДО или ВЛАТКО 078804019 и неговата сопруга СВЕТЛАНА кои нудат работа во странство се големи ИЗМАМНИЦИ ПРЕВАРАНТИ И ЛАЖГОВЦИ. Лажно ветуваат работа во Шведска, Германија, Австрија, Црна Гора, Грција.
Сите кои биле измамени или познавате такви, или кои сеуште очекуваат од нив дека ке ги однесат во некоја од наведените држави нека не се надеваат на такво нешто, нека ја контактираат полициската станица во Св.Николе.
Имам сознанија дека овој брачен пар имаат измамено многу луѓе низ МК.
Да им дадеме подршка на сите измамени луѓе од овој брачен пар, да не се срамат или плашат и да ја контактираат полициската станица во Св.Николе.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.872
Поени од реакции
6.387
Незнам дали уште постои Баже од Прилеп ако не беше , као работа на брод нудеше посредуваше... тоа ви е докажан преварант ако уште работи знајте дека е жив преварант... иако толку време помина би требало да е или в затвор или да избегал од државата..

Член од
2 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
30
Жена измамник. Се вика Мери цензурирано од админ од Битола, цензурирано од админ (според договорот од кај нотар)
Значи по прочитан оглас за работа на Пазар 3, како понуда за берба на портокали на Пелопонез во Грција.... се сретнавме со Мери цензурирано од админ, заверивме договор кај нотар во центарот на Скопје. Она во случајов е посредничка за работа на плантажи во Грција. Договореното воопшто не излезе и жената не се јавуваше на мобилниот телефон (комплет исклучен). По проверка на интернет се уверивме дека се работи за измамник којшто е веќе познат на јавноста.

http://daily.mk/vesti/sopruzhnici-od-bitola-fateni-vo-izmama

Си го поставувам истото прашање како и во текстот погоре. Зошто државата сеуште дозволува на вакви личности да прават измами и не им одреди мерка притвор. Текстот е од 2012 и е наведено дека и претходно била извршител на слични дела.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
1
Жена измамник. Се вика Мери цензурирано од админ од Битола ул. цензурирано од админ (според договорот од кај нотар), работат заедно со нејзиниот маж Слаѓан, и мене ме излажаа, имам доста информации за нив, кој сака нека ми прати маил, championstips@yahoo.com ке му објаснам.

Последно уредено од модератор:
Член од
2 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
30
Веќе ја пријавивме во полиција, односно во Единицата за економски и компјутерски криминал кој што се наоѓа на 30 метри над главната капија на МВР. Сите измамени да се јават или да појдат до наведената локација и да пријават. Може и телефонски да се јават во полиција и да известат за оваа измама. Што повеќе измамени се пријават толку поубаво за да може оделот за ЕЕКК при МВР да го извести обвинителството и да покренат постапка до измамникот Мери Карабелеска.

Последно уредено од модератор:
Член од
24 октомври 2015
Мислења
2
Поени од реакции
2
Истото ми се случии и мене со договор на нотар и дадени 50 евра ве молам кажете детално каде да пријавам бидејќи не сум од Скопје и ќе ви пратам телефонски број во порака да се слушнеме и да се консултираме заедно да пријавиме што може повеќе сигурно има 100тици заебано[DOUBLEPOST=1445643402][/DOUBLEPOST]
еве слика[DOUBLEPOST=1445643814][/DOUBLEPOST]https://www.facebook.com/profile.php?id=100004156366908 eve fb profil i slika

Последно уредено:
Член од
2 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
30
Истото ми се случии и мене со договор на нотар и дадени 50 евра ве молам кажете детално каде да пријавам бидејќи не сум од Скопје и ќе ви пратам телефонски број во порака да се слушнеме и да се консултираме заедно да пријавиме што може повеќе сигурно има 100тици заебано[DOUBLEPOST=1445643402][/DOUBLEPOST]
еве слика[DOUBLEPOST=1445643814][/DOUBLEPOST]https://www.facebook.com/profile.php?id=100004156366908 eve fb profil i slika
Појди во полиција и извести ги. Нема врска што не си од Скопје, она оперира низ цела МКД. Како што веќе пишав ние (двајца) ја пријавивме во единицата за економски и компјутерски криминал. Што повеќе оштетени пријават, тоа е поубаво за обвинителството да покрене постапка. Поздрав.

Член од
24 октомври 2015
Мислења
2
Поени од реакции
2
наскоро ќе ја има на телевизија стар - Штип може да проверите на tvstar.com.mk вие денови и доколку сака некој да зборува пред камера имате контакт број на страната

Член од
2 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
30
За што ли ќе ја има на ТВ се прашувам...Што ли она ќе каже. Јасно е како ден што прави. Се знае кој треба да превземе мерки против нејзе....

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.390
Поени од реакции
5.621
Дали некој знае некој Диме од Каратманово и за што човек се работи?

Член од
18 август 2022
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали некој ја знае ГОЛУБИНКА НИКОЛОВА, бараат пари да се уплатат на нејзина сметка

Член од
2 март 2016
Мислења
518
Поени од реакции
524
Дали некој ја знае ГОЛУБИНКА НИКОЛОВА, бараат пари да се уплатат на нејзина сметка
Не ја знам, али штом го прочитав името, нешто интуитивно ми вели не уплаќај туку така без еден договор да потпишете.

Член од
23 септември 2022
Мислења
3
Поени од реакции
1
Некој да знае нешто за Голубинка Николова и А1 Балкан Скопје за работа со макдонски пасош, за виза и се останато во Германија , бара пари и средува работа за две три недели да заминеш. Вистина или лага искуство????? Дали да уплатам и дали има шанси да се среди вакво нешто

Kajgana Shop

На врв Bottom