Работа во Германија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А зошто не кажеш јавно што и како се бара и нуди или ти си посредник?Има луѓе со бг пасоши колку сакаш желни за работа и парче леб, без навреда малку ми е нерално ова со платен пат и сместување зошто познавам неколку луѓе кои се изгореле и од ветеното добиле ... :cautious:
Не сум посредник. Мој пријател има фирма и во Тетово и во Германија. За Германија имаше Македонци со мк пасош, ги вратија. Сега бара со бг пасош. Човекот добро го познавам и знам колку е поштен и како му иде бизнисот овде. Ако е преварант сигурно јас нема да го објавам.
Али се случува да заминат и лигуши, па сакаат да се вратат назад, или сакаат да легачат. Такви не му требаат и ги враќа.
Сакаш верувај сакаш не, твој избор:)
 

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
736
Поени од реакции
660
Лигуши ни ја водат државава па никому ништо. Кој е критериумот за нелигушавост? Како ќе препознаеш некого дека не е лигуш за работа?Ајт долга-широка ќе ја затераме па до Аљаска ќе отидеме туку муабетот беше Германија.пп инбох
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.723
Поени од реакции
9.836
Каков е тој фалц бугарски? :)
Не верувам, редовно им минат инспекции ќе те фатат.
Душо дај среди некако за мене работа,моли го таму со МК пасош со Кутлеш сонце да ме прими :( Ко ќе печалам ќе делиме фифти - фифти плус вечера имаш у Етно село :гик:
 
Член од
19 октомври 2012
Мислења
17
Поени од реакции
6
Нудам одлично платена работа во германија пишете може и со македонски пасош
 
B

Borg_Drone

Гостин
Еј ај некој нека помогне нешто.Пред некој ден се распрашував за сезонска работа во Германија, и сакав да отидам баш преку факултет, ама не успеав да завршам работа зошто сум вонреден студент и немале да ми ги заверат документите.Од друга страна пак добивав и некои одговори од некои луѓе кои нудеа работа за Германија дека можат да ми завршат работа за да работам во Германија, само што овие кога ги прашав каде им е канцеларијата т.е. на која адреса им се наоѓа седиштето на фирмата ми рекоа дека немаат седиште од фирмата и дека се всушност студенти кои престојуваат во студентски домови, а бидејќи искуството од поодамна ме има подучено да не им верувам на ваквите нус појави не им се јавив поради тоа по вторпат.
А криво ми е, не можам да заминам за Германија ( и тоа пази од мене и работодавците ќе имаат ќар, а и јас од нив) и наместо мене заминуваат некои лиглиња.И поради тоа што веќе преку к** ми е дојдено од тоа да ме ремети секое теле со незавршено основно образование за двеста евра, само поради тоа што татко му на времето ја испокрал цела држава или пак поради тоа што мајка му ја сошиле цел државен врв.
Значи ми треба решение за сезонска работа, не за работа на една година.Пример сега да се пријавам и летово да работам во Германија.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ne pagjajte na propaganda,rabota ima samo takva sto nemcive nekat ni da ja vidat,znaci ljopata tehnik, i toa za nikakvi pari.
 
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.723
Поени од реакции
9.836
Нудам одлично платена работа во германија пишете може и со македонски пасош
A на крај ко ќе се заврши работата плаќаш ли ? Преваранти изникнаа како пеќурки после невреме,секој втор што бил по туѓина се плаче. Дај детални детали од тебе и од твојата фирма,дај контакт телефон и конкретно што нудиш.
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.336
Поени од реакции
4.925
Eden moj postar drugar zamina na rabota vo Germanija od tie evtinite ponudi kaj sto baraat samo "Volja za Rabota!!!"
Kazuvase: "Spievme 22 dusi vo edna prostorija so dvospratni kreveti, na sabajle vo 7:30 pristignuvase edno vakvo
kako stoka ne tovaraa i nosea 20km na edno gradiliste i tamu rabotevme do 12 potoa ni davaa obrok pa posle prodolzuvavme do 4 se vrakavme do magacinot kaj sto prestojuvavme vo 6 vecerta.

Bevme kompletno izolirani od ostanatiot svet edino sto znaevme e jadi spij raboti. Vo nerabotni denovi ni bese dozvoluvano da prosetame vo kvartot koj bese obicno geto od istocno evropskiot blok...Ne znaes jazik, ne poznavas nikogo...vrtis krugovi po ulici kako pes i se vrakas nazad vo magacinot kaj sto prestojuvas"
Ishod posle 6 meseci: Mi se cini spomna okolu 8000 eura cisti i gratis bolesti koja ke mu se aktiviraat koa ke napolni 50godini.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom