Пушењето - зависност или навика?

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.865
Поени од реакции
21.679
Ete i od mene ke ti dadam plus edno, sluzbeno tri nula. Biva ?
A jas so cel um pomisliv da te baram ko zaglaviv Divo Naselje, cekaj ovoj kumanovecot ke go baram, ke se razberime nekako so maftanje race, ke vidi, ke sfati valjda so e rabotata. Kakva greska toa ke bese, kjuti gospod me cuval. Kaj zaglaven uste kumanovec na seta maka i nervi da ti priserva za cigarite i to vo Divo Naselje. Na tie siptаrite so kladoja raka gospod zdravje da im daj. Posle i si zapalivme po edna ko ljugje so se veli.
Сфе тој уреду ама што има тој врска сс моју интелигенцију и тфое пушење?
А и не живу у Куманово над 10 године.

Секогаш ме чуделе луѓе кои не пушат цигари, а пушат џоинт....Тој не да смрди, туку корне...но браво за тебе.
Нема ништо чудно Вруќа.
А и викаф дека од џоинт никој не умреја до ск,а од цигаре само ја познаам неколко.

А и да се пафне џоинт сфакодневно е само тинејџерска работа.Ск само лабаво,некад па некад,после работу фтору смену, да се опуштиш и да глеаш некој филм или партија секс.Пробај сс мужа ти пафни некој дим џоинт пред секс,има да се изненадиш и себе и њега. Има да јаваш како некоја од Тексас што јава тија родеа на забаве.
Автоматски споено мислење:

Lud jebe zbunjenog rabotata :facepalm:

Igla bate, ni cad, ni kurac. A i pozdravo e.
Е ск идеш у преглупу насоку.
Три нула за мене.
Ја сам мртаф озбиљан сс муабети а ти се глупираш како мало дете.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.662
Сфе тој уреду ама што има тој врска сс моју интелигенцију и тфое пушење?
А и не живу у Куманово над 10 године.
Od kaj da znam be kaj zivejs, ne ti vodam evidencija gospod da cuva.
So tvojata inteligencija nema nikakva vrska posto ja nemas, onaka slucki od zivotot.
P.s marihuanata ti ja djvakas ili sto mu pravis? Tuka nie ja pusime. Da ne ima drug nacin nekoj pomoderen, da ne ne sum vo tek so modata :cautious:

Пробај сс мужа ти пафни некој дим џоинт пред секс,има да се изненадиш и себе и њега. Има да јаваш како некоја од Тексас што јава тија родеа на забаве.
@pozdrav eden topol ostaj amateri. Joint e za socijala i siromastija. Belo zemite i da te vidi gospod kako se java ;)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.865
Поени од реакции
21.679
So tvojata inteligencija nema nikakva vrska posto ja nemas, onaka slucki od zivotot.
P.s marihuanata ti ja djvakas ili sto mu pravis? Tuka nie ja pusime. Da ne ima drug nacin nekoj pomoderen, da ne ne sum vo tek so modata :cautious:
Батали.Како сс Зурлу да прау муабет.
А ја мислеше имаш колко толко кликер.А ти од тој што ти викам дека пушење е штетно и за вас и за нас,ти заклучи дека не сам интелигентан.Уреду е.
Одма се нервираш и дрзак си.

Владе мкд сс шиптаpски аватар и селски манири.

@pozdrav eden topol ostaj amateri. Joint e za socijala i siromastija. Belo zemite i da te vidi gospod kako se java ;)
Ти си аматер.На бело не се диза бш.Да си пробаја некад немаше да истресеш овакфу глупост.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.662
Батали.Како сс Зурлу да прау муабет.
А ја мислеше имаш колко толко кликер.А ти од тој што ти викам дека пушење е штетно и за вас и за нас,ти заклучи дека не сам интелигентан.Уреду е.
Одма се нервираш и дрзак си.

Владе мкд сс шиптаpски аватар и селски манири.
Ne be, presudno mi bese muabetot deka jointot e ok, cigarite stetni, a i ednoto i drugoto se pusi ako ne pak.
Zapali ti eden joint, jas ke ispusam 10 cigari i ke zemime da vozime kola, cisto onaka da procenime sto e postetno za mene, tebe i okolinata.

Ne sum drzok, glup muabet prajs.
P.s sega uste Kostic fali da se ukluci vo muabetot ,da ni odrzi lekcija za lekovitosta na opojnite drogi.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.865
Поени од реакции
21.679
Ne be, presudno mi bese muabetot deka jointot e ok, cigarite stetni, a i ednoto i drugoto se pusi ako ne pak.
Zapali ti eden joint, jas ke ispusam 10 cigari i ke zemime da vozime kola, cisto onaka da procenime sto e postetno za mene, tebe i okolinata.

Ne sum drzok, glup muabet prajs.
Ја нигде не кажа дека џоинт не е штетан.
Али ако например праиш едн до два пута месечно е сасфим океј.
А цигаре у никој случај не е океј.

Хаха кола возење бе.
Па на техаце се отфараф посебни поре за внимателност.А цигаре нема си никакаф хај ефект или слично.

Иначе некој некад паметан кажаја дека попаметан попушта.
Такој да океј,упрао си.Откажују се.
Пуши колко сакаш.Поздраф.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.662
Ја нигде не кажа дека џоинт не е штетан.
Али ако например праиш едн до два пута месечно е сасфим океј.
А цигаре у никој случај не е океј.

Хаха кола возење бе.
Па на трхаце се отфараф посебни поре за внимателност.А цигаре нема си никакаф хај ефект или слично.

Иначе некој некад паметан кажаја дека попаметан попушта.
Такој да океј,упрао си.Откажују се.
Пуши колко сакаш.Поздраф.
Batali ti toa popametniot popusta.
Daj objasni kako e toa pozelno da si naduvan koga vozis :cautious:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.865
Поени од реакции
21.679
Batali ti toa popametniot popusta.
Daj objasni kako e toa pozelno da si naduvan koga vozis :cautious:
Пожелно?
Што извртуеш муабети.

Па кд си надуван не си пијан.
Концентрација е поголема.
Е ск има разлика од надуван левел Костиќ и пафнат регулар.
Зашто се бодеш сс нешто што не си пробаја.
Не иди сс главу у ѕид.
Океј упрао си крај.

Ајт играм се сс сина ми.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.662
Пожелно?
Што извртуеш муабети.

Па кд си надуван не си пијан.
Концентрација е поголема.
Е ск има разлика од надуван левел Костиќ и пафнат регулар.
Зашто се бодеш сс нешто што не си пробаја.
Не иди сс главу у ѕид.
Океј упрао си крај.

Ајт играм се сс сина ми.
Ne be nemam probano, samo ti i Kostic imate :facepalm:
Screenshot_20241227-214858_Gallery.jpg

Edna koncentracija sto da ti raspravam, Shumaher ne ti e raven. Dosta aman ziti se.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.662
Ти си аматер.На бело не се диза бш.Да си пробаја некад немаше да истресеш овакфу глупост.
Pa realno i da, amater sum koga se raboti za narkotici, posebno belo nemam probano, niti imam nekoja posebna zelba da probam koga sme kaj toa, niti pak i nekoja potreba, taka da tuka raka ti pustam, koga se raboti za konzumacija na opojni drogi amater sum vo sporedba so tebe. Sega kolku e toa pozitivno ili negativno stvarno ne bi mozel da kazam. Muabetot go slusnav od narkomani, tie taka kazuvaa, Ti od druga strana drugo kazvas, da ne znae coek koj da go verva :toe:

Член од
30 октомври 2022
Мислења
567
Поени од реакции
1.514
Кај нас најмногу субвенции даваат за тутунот,место да форсираат сончоглед ,пченица и други житни растенија.Инаку најако е кај пушачиве шо колку и да е ладно или имаат пауза на работа обавезно палат цигаре за да ги наполнат белите дробови со катран.Дефинитивно е зависност ,не е само навика.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
113
Поени од реакции
118
Na ,,prav pusac,, ne mu smrdi nisto, onamu kade pusi. I vo ,,oblak od dim,, toj nema ni da zabelezi, niti ke se ,,zali deka smrdi,, prostorijata.

Ocigedno seuste ,,ne si pusac,, pa ti preci dimot i mirizbata.

Na nepusac ,,da mu zapalis,, edna cigara , tri dena ,,ne ke moze da izluftira,,.

Pa sega vidi vo koja ,,kategorija spagas,,. ,,Pusac pocetnik,, e tvojata prava kategorija hahahaha.
Ne se zali, tuku ,,frli toa cigarite,, na vreme, seuste nemas zavisnost , sem ,,malo zadovolstvo,, t.e. ,,nekakva zanimacija,,.
Faktot e ,,deka si prosetala,, od pusac t.e. nitu priblizno si pusac.
pa ne bi rekla, jas pusam poveke od 10 godini no poslednite 6 pusam gubreto od pazar tutun si kupuvam i si pravam cigari , nit gi brojam, pojma nemam kolku ispusam a realno mnogu se,,, e toj tutun realno smrdi i poveke dim pravi.. kolku i da luftiram ne se luftira, sigurno smrdam i jas,
odamna nemav puseno kupeni cigari, pred nekoj den ostanav bez tutun i kupiv boss, e od niv nemase tolku dim i ne smrdi dimot, no cigarata auuu ko da pusev mesavina od muvla i lek za zab... edvaj cekav da se razdeni da idam tutun da si kupam..
taka da nz vo koja kategorija sum,

Ако имаш тераса во собата отвори ја вратата од тераса и рипни. Функционира, верувај. Ако немаш тераса тогаш пробај го истово со прозор.

Поздрав
hehehe, dzabe ke ripam na prvi sprat sum samo noga ili raka ke skrsam, problemi plus ke si imam, ke treba da dremam u krevet cel den , duplo poveke cigari
daj drug predlog

Член од
30 октомври 2022
Мислења
567
Поени од реакции
1.514
Излегуваш од погон после 8 сати со надеж дека ќе вдишиш свеж воздух и оп ето ги пушачите да ти го уништат задоволството.Среќа шо донесоа закон за забрана за пушење во затворени простории.Ак им се пуши надвор,не загрозувај ги другите со такво џубре.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.556
Поени од реакции
114.853
Dobro @Stefan-kobe pozdravi ti se gradite. I sto so toa, ke si merime koj povekje ke go zadrzi zdivot, mislam sto ti e poentata?
Оф мори мајко, ти ме дупиш мене или сериозен си? Треба сеа да ти објаснувам како влијае пушењето врз здравјето? Не бе друже, не е работата кој подолго ќе задржи здив, туку дека градите ти се црни, потешко дишиш, срцето се мачи да работи, затнати ти се артериите и да не набројвам натака, има уште милион негативности.

Стварно не ми се верува што објаснувам, мајко мила.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.535
Nastrana zadovolstvoto, nema nisto ubavo vo cigarite. Covek treba da e ultra glup za da plaka za zadovolstvo koe poleka no sigurno go ubiva. Pusac sum, probuvam vo nekolku navrati da gi ostavam, tesko e, mene me mava depresija i crni misli bez nikotin. Plus i sum mnogu agresiven i nervozen bez nego. No, nema da se otkazam od otkazuvanjeto. Posledno ne pusev 14 dena, i toa koga otidov na odmor, vecerta mocav krv i mislev deka imam karcinom na prostata i ne kupiv steka za na odmor, a urologot vo nekolku navrati mi kaza da gi ostavam cigarite. Koga se vrativ od odmor, vtoriot den propusev.
И тоа како има нешто убаво во никотинот.А за задоволство тоа све се плаќа, јадење храна и уживање во неа има свои последици кои понекогаш се кобни за поединецот. Све је во баланс и кој колку може, колку крепи.
Не знам зошто се мачиш на тој начин, нема потреба од тоа, никотинот и кофеинот се дел од животото, што има да се бедираш од тоа. Е сега многу е битен и квалитетот. Јас не им верувам на компанииве кои тураат све и свашта во тутунот, се знае кило златна Вирџинија за 20 евра и филтри и нема даље.
Има нешто погрешно во оваа западна манија и преварата со "здрави навики" коњ коња јаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom