Пушачи... Unite yourself!

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јесте да. Пушам цигари, значи пушач сум.:) Уште од моментот кога прв пат запалив цигара, до сега пушам West light (со горе доле некогаш и други марки). Најубави ми се, не ме гребат и така.
Не се гордеам баш многу.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
I say NO to smoking!!! :nenene::star:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Пушам да. Неам силна зависоност ама ја има сепак...изгледа. Иначе омилени цигари: Марлборо Класик Црвено паковање
немаш силна зависност а пушиш Марлборо Црвени?
мислам тоа ако сакаш сам да се лажеш...
инаку пушам по околу кутија на два до три дена, а некад и на четири дена...
пушам Бос Лајт пош ми се некако нај фини а претходно пушев Карелија Слимс... Инаку пушам година дена а се сјебав на матура... и веќе ко ќе купиш кутија станува навика...

инаку чудна работа, сите се гребат за цигара јас секогаш се гребам за упаљач.
Абе 10 да имам во моментот вечерта ќе немам ни еден и пак ќе се гребам за упаљач

и чуден пушач сум ти јас. можам два дена да не запалам цигара пош во соба кај мене не пушам, али ако излезам во град знам и 10 цигари за 5 саата да ги матнам

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Пушам цигари да и никогаш не сум помислила да ги оставам, па затоа и ги немам ваљда. Иначе долго време веќе пушам Давидоф слимс, нешто како поскапи и појаки, па помалку да пушам, ама гледам исто ми одат и тие. Но добро, барем сеуште немам здравствена мака, па не мислам на тоа баш.:jaj:
Инаку почитувам луѓе кои не пушат и не ги терам на тоа, како што ме натерале мене кога почнав. :toe:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
И чуден пушач сум ти јас. можам два дена да не запалам цигара пош во соба кај мене не пушам, али ако излезам во град знам и 10 цигари за 5 саата да ги матнам
И јас исто.
Ако не ми спомни некој цигара, нема ни да ми текни. Ниту пак ме тера нешто да запалам.
Ако излезам негде, или ако одам на кафе, ако има некој и ме понуди, не одбивам.
И скоро никогаш не купвам пакета сама. Си имам другарка, и ко ќе ни е ќеф, делиме..

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не пушам не ми се многу по кеиф:):toe:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou:На млади год почнав како и сите вие ,но после второто дете ги оставив и сум голем противник на пушење. Сега можам да се пофалам дека и двата сина не ми пушат цигари . Оставете ги со време, ќе се чуствувате силно и убаво.:smir:

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
ејј шо овоа чудо ...па не ни била државата толку расипана како шо мислев.... али да се направе оваа анќета на младата ѓенерација 180 степени ќе биде друга ситуација иначе пушам и најчесто се гребам... а ако веќе мора да купам па ваљда босс или родео или па валтер волт а ако сум при пари малборо....знам дека не е арно да менеш цигари ама па не е арно ни да даваш по 100+ денара у дено... обично пушам по 15-20 цигари у дено ( намалувам ѓи веќе сум веќе 4-5 месеца - успешно ) а купам отприлика 1-2 у неделата цигари.....арен гребач сум :) ама до нова година обеќал сум на сите дека ќе ги откажам а ја ногу ретко обеќам

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
немаш силна зависност а пушиш Марлборо Црвени?
мислам тоа ако сакаш сам да се лажеш...
инаку пушам по околу кутија на два до три дена, а некад и на четири дена...
пушам Бос Лајт пош ми се некако нај фини а претходно пушев Карелија Слимс... Инаку пушам година дена а се сјебав на матура... и веќе ко ќе купиш кутија станува навика...

инаку чудна работа, сите се гребат за цигара јас секогаш се гребам за упаљач.
Абе 10 да имам во моментот вечерта ќе немам ни еден и пак ќе се гребам за упаљач

и чуден пушач сум ти јас. можам два дена да не запалам цигара пош во соба кај мене не пушам, али ако излезам во град знам и 10 цигари за 5 саата да ги матнам
Па црвеното марлборо највеке ги осекам. Она другото само чури (за мене де) Пушам по една кутија на 3-4 дена, не ме прави некој силен зависник или?

V

[vladimir]

Гостин
Па црвеното марлборо највеке ги осекам. Она другото само чури (за мене де) Пушам по една кутија на 3-4 дена, не ме прави некој силен зависник или?
Ако ти е за уште повеќе осеќање земи си "19", "Драва", "Вардар".. :pos2:

А за темава, бев пушач и тоа пушев по 1ипол до 2 кутии на ден, ги откажав поради здравствени причини и еве непушам веќе скоро две години.Тешко е, неможе некој кој пушел по 2 кутии во ден да ме убеди дека лесно се откажал, ама кога се мора се мора треба само волја и многу инает :)

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Pusham cigari vishe 1 godina.
Znam deka ne cini ama zadovolstvo si e zadovolstvo
:icon_lol:
Nikad ne sum rekla deka nema da pusham i otkako pocnav deka ce prekinam. =)

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
[vladimir];1548297 напиша:
Ако ти е за уште повеќе осеќање земи си "19", "Драва", "Вардар".. :pos2:

А за темава, бев пушач и тоа пушев по 1ипол до 2 кутии на ден, ги откажав поради здравствени причини и еве непушам веќе скоро две години.Тешко е, неможе некој кој пушел по 2 кутии во ден да ме убеди дека лесно се откажал, ама кога се мора се мора треба само волја и многу инает :)
Сум пробал Владе, не е исто задоволството ;)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Сум пробал Владе, не е исто задоволството ;)
или е до чаламот кревање малборо пушам
или пак нејќеш да си признаеш дека си станал пушач.. еве и јас пушам кутија цигари на 2-3 дена па се карактеризирам као пушач

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
И да се изјаснам во врска со темава, нередовен пушач на цигари! :helou:
И ја може да се изјаснам како ова,нередовен да :)
Значи пушев околу година дена редовоно и незнам што ми текна да ги оставам така оп-труп, и ги оставив немав околу 3 месеци запалено цигара односно 99 дена :) отидов на екскурзија и пак запалив:tapp:.
Значи ми се дешава само онака некад да запалам од мерак :)
Се тешам и ја дека имам цврст карактер и ако сакам можам да ги оставам( па и можам ):)
едит: не се изјаснувам на анкетава пошто и не се сматрам за некаков си пушач :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Стандард една кутија дневно, некогаш и повеќе ако ја заседнеме некаде..
За откажувањето..па после кој знае колку безуспешни обиди донесов цврста одлука...се откажав од откажувањето!

Kajgana Shop

На врв Bottom