Психолошки IQ тест

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
111 IQ
доволно ли е на 16 годишна воздраст?
Според мене мислам дека е доволно

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
111 IQ
доволно ли е на 16 годишна воздраст?
Според мене мислам дека е доволно
Таков резултат ќе ти вади и после 10 години, ако се биде во ред :)
Интелигенцијата е наследна, можеме да ја развиваме (односно одржуваме), но тоа не влијае многу; а при разноразни болести и повреди може да дојде до нејзино намалување :)
Инаку 111 е 1 над просекот (90-110), што е супер! :)
--- надополнето: 22 март 2012 во 19:24 ---
Колку само да ви појаснам... оние кои имаат над 120 ајКу и отстапуваат од номалата спаѓаат во истата група на луди и ненормални како што се оние до 80. за здрави се сметаат оние кои се наоѓаат на скалата од 90 до 110
Тоа не е вистина :)
Не се ,,луди,,, а да, ,,ненормални,,. се. Ненормално, не значи и болно. Значи отстапување од просекот (во случајов на добро).
Е сега, кој за какви цели ќе си ја употреби интелигенцијата... тоа е веќе друго.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Таков резултат ќе ти вади и после 10 години, ако се биде во ред :)
Интелигенцијата е наследна, можеме да ја развиваме (односно одржуваме), но тоа не влијае многу; а при разноразни болести и повреди може да дојде до нејзино намалување :)
Инаку 111 е 1 над просекот (90-110), што е супер! :)
--- надополнето: 22 март 2012 во 19:24 ---

Тоа не е вистина :)
Не се ,,луди,,, а да, ,,ненормални,,. се. Ненормално, не значи и болно. Значи отстапување од просекот (во случајов на добро).
Е сега, кој за какви цели ќе си ја употреби интелигенцијата... тоа е веќе друго.
Е нем така во прва година имав накај 80 и нешто IQ Тапа бев сега сум попаметен:)
Интелигенцијата може да се зголеми има разни начини како да се зголеми

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Е нем така во прва година имав накај 80 и нешто IQ Тапа бев сега сум попаметен:)
Интелигенцијата може да се зголеми има разни начини како да се зголеми
:)
Не е баш така, но не е ова темата. Има разни видови на интелигенција.
Онаа, како коефициент, може да варира сосема малку, не повеќе од 10.
Се зависи од тестот, твоето внимание, од сите услови.
Едниот тест или не бил добар, или си го решавал ,,онака,, :) Признај.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
:)
Не е баш така, но не е ова темата. Има разни видови на интелигенција.
Онаа, како коефициент, може да варира сосема малку, не повеќе од 10.
Се зависи од тестот, твоето внимание, од сите услови.
Едниот тест или не бил добар, или си го решавал ,,онака,, :) Признај.
Е шо има да признаам?
едиот тест го решавав со целото мое внемание замисли и на крајот резултатот слаб
е сега сегашниот тест исто го решавав со целото внимание, размислував добро и подобар го извадив од оној од предходната година:)

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Сега го направив тестот на страната на хрватска менса и ми излезе 144.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
137... веќе имам правено (пред 2-3 години) од менса IQ тест имав 139. Сум направил 20 - ина IQ теста , коефициентот ми се движи околу 129 до 140 зависи од расположение, концетрација и неколку други фактори.

Член од
17 август 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Psychological IQ tests measure cognitive abilities like reasoning, problem-solving, and understanding. They provide a standardized way to assess intellectual potential, but they don't cover all aspects of intelligence or creativity.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.449
Поени од реакции
4.204
Psychological IQ tests measure cognitive abilities like reasoning, problem-solving, and understanding. They provide a standardized way to assess intellectual potential, but they don't cover all aspects of intelligence or creativity.
Sto k.. ne pises deka se plakja za da go dobies rezultatot, za dzabe go resavav 45 minuti ..

Kajgana Shop

На врв Bottom