Таков резултат ќе ти вади и после 10 години, ако се биде во ред111 IQ
доволно ли е на 16 годишна воздраст?
Според мене мислам дека е доволно
Тоа не е вистинаКолку само да ви појаснам... оние кои имаат над 120 ајКу и отстапуваат од номалата спаѓаат во истата група на луди и ненормални како што се оние до 80. за здрави се сметаат оние кои се наоѓаат на скалата од 90 до 110
Е нем така во прва година имав накај 80 и нешто IQ Тапа бев сега сум попаметенТаков резултат ќе ти вади и после 10 години, ако се биде во ред
Интелигенцијата е наследна, можеме да ја развиваме (односно одржуваме), но тоа не влијае многу; а при разноразни болести и повреди може да дојде до нејзино намалување
Инаку 111 е 1 над просекот (90-110), што е супер!
--- надополнето: 22 март 2012 во 19:24 ---
Тоа не е вистина
Не се ,,луди,,, а да, ,,ненормални,,. се. Ненормално, не значи и болно. Значи отстапување од просекот (во случајов на добро).
Е сега, кој за какви цели ќе си ја употреби интелигенцијата... тоа е веќе друго.
Е нем така во прва година имав накај 80 и нешто IQ Тапа бев сега сум попаметен
Интелигенцијата може да се зголеми има разни начини како да се зголеми
Е шо има да признаам?
Не е баш така, но не е ова темата. Има разни видови на интелигенција.
Онаа, како коефициент, може да варира сосема малку, не повеќе од 10.
Се зависи од тестот, твоето внимание, од сите услови.
Едниот тест или не бил добар, или си го решавал ,,онака,, Признај.
ова веќе не функционира... а таман сакав да го напраам
Sto k.. ne pises deka se plakja za da go dobies rezultatot, za dzabe go resavav 45 minuti ..Psychological IQ tests measure cognitive abilities like reasoning, problem-solving, and understanding. They provide a standardized way to assess intellectual potential, but they don't cover all aspects of intelligence or creativity.