Intel Core Duo E4500 2.2GHzКажи ми првен што конф. имаш сега.
А матична ? Кажи ми модел на матична.Intel Core Duo E4500 2.2GHz
Nvidia NX 8600GTS 1gb
2GB DDR2 Ram
Просечна карта, правам муабет за некоја послаба игра да може да игра, секако дека новите нема да ги тера на графичка од 50 евра.I za sto ke go koristi posto ako saka da igra igri so GT520 gospod neka mu e na pomos. (prosecna karta cini daleku poveke od 50 evra)
I da 4gb ram se malce obavezno uste edna plocka od 4gb.
Не.Дали ке работи добро Графичката
Saphire : ATI Radeon 3870 HD 512MB GDDR4
на напојување од 230V
на матична m2n-xe DDR2 ...
Eпа тоа сакав и да му кажам доколку ми речи за графикаПа до 14к за каква намена ќе биде освен за интернет
Инаку ако не виде постои цел подфорумт хардвер и читај низ темите има доста такви прашања како твоето.
абе мене ми треба само 2-3 мин у денот на фб и форумот ама братми играе игри,ќе ги тера ли тиа по лесните ?За каква намена сакаш да ти биди компјутерот? Објасни повеќе ако сакаш да ти дадеме добра информација за каков компјутер да земеш
Доколку ти е за 2-3 минути работа на нет ова она, еве ти еден добар така ко до 14.000абе мене ми треба само 2-3 мин у денот на фб и форумот ама братми играе игри,ќе ги тера ли тиа по лесните ?
за цената 15.500 не е проблем ама да го имаше негден склопен оти не ми се бара сеа мајстори да ми склопуваат а и ич немам поверение у нив ако можеш да ми најдеш некој склопен немора ист сличен фала ногу...
Оваа е 15.500 денари. Ама е навистина солидна конфигурација и брат ти ќе може да ги игра и доста поновите игри. Машинчево ја подржува Far Cry 2 на Full Резолуција 1680x1050, со 100fps што е навистина добро. Би можел да ги игра COD MW3, Battlefield 3, GTA V, Counter Strike Global Offensive и многу други понови игри со подесување на средно ниво на графика. Поздрав и барај некој да ти ја склопи конфигурацијава!
Ја ке ти го склопам купи само делови и пред тебе ке ти го склопам без пари едно пиво ке частишза цената 15.500 не е проблем ама да го имаше негден склопен оти не ми се бара сеа мајстори да ми склопуваат а и ич немам поверение у нив ако можеш да ми најдеш некој склопен немора ист сличен фала ногу...