Професор со шлаканици воведувал ред на час

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не поред 50,пред 3..И уште е така..имам брат и ми кажува како е..Од зборење со врсници сватив дека у секое школо било така.Имаш право уствари,школите ни 100 години заостанати па затоа чудни ти делува.Па јавна тајна е дека сите професори кој предавале у комунизмот поготово Физичко,ОТП смируваат со шамари ако не и полошо.
А окулу бркањето,запишување е дозволено али бркање од час е забрането и се казнува...кај нас излегуваа дур не ни кажа педагогот дека не смееш да идеш ако те избрка,сеа сите си тераат инеат откако ке ги запише.Дури и запишан(што би значело како отсутен да си) и да сакаш не моеш да искочиш..Толку од моќта на професорите.
Told you so. :) Забрането е сеа бркање не е како вие кога сте учеле (не мислам нешто лошо со ова да не ме сфатите погрешно).

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Не се децата криви, не треба нив да ги шамараат, родителите треба еден ќутек да им се удри да не знаат од која страна да се свртат, уште па таа мајката се замафтала на ТВ ко којзнае која да е, абе ако од дома не го научиш сопственото дете на авторитет кон професорите/наставниците пропало ти е се, и на училиште да ги кршат пак нема памет да им дое, зашто викаат дека домашното воспитување е основната отскочна даска, и јас сто посто го поддржувам законот што го донесо да се казнуваат и родителите, абе мора некој да се грижи за децата, како мојте деца - ќерка ми е 3-то одд, син ми е 1-во одд, па имаат почит кон наставничките (кои се релативно млади, само што излегле од факултет), кога и да отидам на родителски или отворен ден секогаш имаат пофални зборови за дисциплината и ми се заблагодаруваат згора на се, така и тие другите родители има да си ги седнат сопствените деца и да им кажат каде и како треба да се однесуваат, дома ако сакаат и на лустери нека висат, арно ама отишле во институција има да ги почитуваат професорите, ако не им се учи, нек си седат дома нема потреба другите деца да трпат заради некои непрокопсани.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ete go izbrkale od rabota i gotovo.
--- надополнето: Nov 28, 2011 9:31 AM ---
Не се децата криви, не треба нив да ги шамараат, родителите треба еден ќутек да им се удри да не знаат од која страна да се свртат, уште па таа мајката се замафтала на ТВ ко којзнае која да е, абе ако од дома не го научиш сопственото дете на авторитет кон професорите/наставниците пропало ти е се, и на училиште да ги кршат пак нема памет да им дое, зашто викаат дека домашното воспитување е основната отскочна даска, и јас сто посто го поддржувам законот што го донесо да се казнуваат и родителите, абе мора некој да се грижи за децата, како мојте деца - ќерка ми е 3-то одд, син ми е 1-во одд, па имаат почит кон наставничките (кои се релативно млади, само што излегле од факултет), кога и да отидам на родителски или отворен ден секогаш имаат пофални зборови за дисциплината и ми се заблагодаруваат згора на се, така и тие другите родители има да си ги седнат сопствените деца и да им кажат каде и како треба да се однесуваат, дома ако сакаат и на лустери нека висат, арно ама отишле во институција има да ги почитуваат професорите, ако не им се учи, нек си седат дома нема потреба другите деца да трпат заради некои непрокопсани.
Ehe pocit kon niv?Прашај ги како ги наместиле таму. Јас од кога ехее дипломирав а веќе 5 години не работам,море ја све би избркал тоа жени оти во Библијата пишува и тоа и Новиот завет ,, на жена не и дозволувам да поучува...,,
--- надополнето: Nov 28, 2011 9:31 AM ---
Ehe pocit kon niv?Прашај ги како ги наместиле таму. Јас од кога ехее дипломирав а веќе 5 години не работам,море ја све би избркал тоа жени оти во Библијата пишува и тоа и Новиот завет ,, на жена не и дозволувам да поучува...,,

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665

Имаат почит зашто се 1во и 3то одделение, чекај да дојдат средно, сите во 1во и 3то се фини и добри деца, пубертетот е заебана ствар.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаат почит зашто се 1во и 3то одделение, чекај да дојдат средно, сите во 1во и 3то се фини и добри деца, пубертетот е заебана ствар.
Ако ги научиш од мали, ќе си тераат така понатаму. Не за џабе се рекло железото се кова додека е жешко. Ти земи некое племе учи го на цивилизирани работи, ќе заврши без успех. Како ќе го научиш од мало, така. Не за џабе класниот мој викаше одма се гледа на некои од вас дека им фалат првите 7 години од животот. Тоа е најстрашното.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Од моето долгогодишно искуство како ученик во основно и средно (12 години) и за среќа, доста краткото работно искуство како наставник, како замена (4 дена), ми станаа јасни неколку работи.
Прво наставникот-професорот не може да им биде „втор“ родител на 100+ деца. Некои од нив не можат да им бидат ни „први“ родители на сопствените.
Второ - забрането е да ги бркаш, па мораш некој со очигледни пречки во емоционалниот развој, да го предупредуваш (?) дека ќе го запишеш во дневникот. Како нешто да му значи тоа. За некаква голема среќа, јас немав којзнае какви проблеми, иако бев само замена, а тоа ученициве го дознаа. Знаеја дека нема јас да им заклучувам оцени.
Трето - секоја казна е небитна. На крајот оценките ќе бидат поправени, единиците избришани, професорите и ретките што се трудат да поднаучат нешто понижени, а „учениците“ среќни. Им се може. Не од сега, туку и пред х години било така.
Четврто - уште како ученик ми стана јасно дека, професорите кои се гадови, да не речам садисти, или пак тие на кои воопшто не им беше гајле што се случува, беа повеќе почитувани. Оние мирните, добронамерните и со намера да образуваат го обрале бостанот и ќе ги губат нервите. Не е фер, ама така е.
Не сум за физички казни и ќотеци, ни за вербални понижувања. Ама еден професор мора да има некакви средства за контрола на часот. Кога прашав зошто не смеам да бркам од час, ми рекоа дека избрканиот ученик ќе шета по ходници и ќе вознемирува други класови.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
учениците имаат права но имаат и обврски исто така и наставникот не смее да удира.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Нема врска тоа, и кај нив во одд има деца од на господ бељата уште од сега, зашто викаат теле се учи, вол не можеш да го научиш..

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Нема врска тоа, и кај нив во одд има деца од на господ бељата уште од сега, зашто викаат теле се учи, вол не можеш да го научиш..
Не викам дека не е така, но децата како растат многу работи можат да влијаат на нив и нивното бунтовничко однесување, у мое време имаше деца од многу сиромашни фамилии на кои многу им влијаеа навредите од другите деца, во нив се гледаше гнев и горчина а овие не бираа на кого ќе го истурат својот бес, и најчесто тоа беа професорите, најчесто оние добри и немоќни професори,и сум сведок на повеќе настани каде професори јаделе по некој бокс или шамар од мои соученици

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Не викам дека не е така, но децата како растат многу работи можат да влијаат на нив и нивното бунтовничко однесување, у мое време имаше деца од многу сиромашни фамилии на кои многу им влијаеа навредите од другите деца, во нив се гледаше гнев и горчина а овие не бираа на кого ќе го истурат својот бес, и најчесто тоа беа професорите, најчесто оние добри и немоќни професори,и сум сведок на повеќе настани каде професори јаделе по некој бокс или шамар од мои соученици
И за тоа се криви родителите, ако нема комуникација со детето дома, и еден слободен говор, уште од мало детето мораш да го привикнеш да се отвори и да си каже се, без табуа без срам, само така можеш да видиш каде нештима нешто и да го подучиш без агресија и ќотеци, додека го условуваш што да кажува а што не нормлано на крај ништо нема да знаеш оти ќе се затвори самото дете ќе ја изгуби слободата да се изрази како емоционално така и секојдневните случки кои му се случуваат, родителите мора да се прилагодуваат на новите времиња, знаеме дека умре онаа стравопочит со стап, затоа има друг метод, ќе си праиш муабет секој ден како со пријател, другар, ќе го ислушаш па ќе му мислиш кои мерки да ги превземеш, јбга напредни генерации, не се ко нас два шамара и одма ќе заќутиш, со овие треба да си добар на вилица и доста смирен и нерви ко сајли, па се надевам ќе тргнат по некој саглам пат.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Јас сега дознавам дека учениците не смеат да се бркаат од час и мислам дека тоа е тешка глупост, исто како и задолжителното средно. Ако на некој не му се учи нека крши глава и барем нека ги остави другите да го следат часот на раат. Нека повелат господата од Министерство за образование кои ја донеле таа одлука да одржат час во Коце или во Асуц, без да смеат да избркаат дете од час, баш ме интересира како ќе поминат.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ма се је отушло у пм одамна, ако си лош зашто си лош ако си добар зашто си добар...а на жена никој не дига рака срам е женско да удриш затоа се чаталат крекаат а наставник не смее е тоа е.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
И за тоа се криви родителите, ако нема комуникација со детето дома, и еден слободен говор, уште од мало детето мораш да го привикнеш да се отвори и да си каже се, без табуа без срам, само така можеш да видиш каде нештима нешто и да го подучиш без агресија и ќотеци, додека го условуваш што да кажува а што не нормлано на крај ништо нема да знаеш оти ќе се затвори самото дете ќе ја изгуби слободата да се изрази како емоционално така и секојдневните случки кои му се случуваат, родителите мора да се прилагодуваат на новите времиња, знаеме дека умре онаа стравопочит со стап, затоа има друг метод, ќе си праиш муабет секој ден како со пријател, другар, ќе го ислушаш па ќе му мислиш кои мерки да ги превземеш, јбга напредни генерации, не се ко нас два шамара и одма ќе заќутиш, со овие треба да си добар на вилица и доста смирен и нерви ко сајли, па се надевам ќе тргнат по некој саглам пат.
Абе иди во незгодно школо има психички да те пореметат ако сакаат, џабе ти е и разговор и со родител и се, ќе се огорчиш и нема да бираш кај ќе удриш. И машко дете не сака секогаш да разговара со родител, сака сам да ги решава проблемите, а дете како расте без оглед колку си го навикнувал да ти се отвара оно постепено почнува да избегнува разговори со родителот

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Барем имал добра намера, и одма го суспендираа го тргнаа, а професорон мањак во тетово ни инспекција не му може ништо, пушел, манијачел што уште не правел на час е тоа треба да се казни не ова.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Море мајката? Биле фини малите деца?
Зависи како е воспитано, од мало се учи тоа , а не суртук голем тогаш да се воспитува и слично....
Јас навистина ги жалам професориве со багабонтиве... никогаш на час не седат мирно само нешто се прави галами,глупости и сл. Јас не знам зошто е задолжително средно училиште за секој силеџија...
Единствено овде Владава му наштетува на мирните деца што сакаат нешто да научат,а не можат од мангите... :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom