Протест!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Site godini ke polagaat finalni ispiti po 10 predmeti a 4 godina 10 predmeti i + matura 6 predmeti .Pa deneska polesno e da zavrses fakultet otkolku sredno pu da ti ebam drzava
Зошто? Ако си учел како што треба тие 4 години матурата а и овие годишни тестови ќе ти бидат лесни. Ќе повториш само еднаш - двапати и толку. Тестот математика - основно ниво што беше на матура, го симнав од нет и задчите што ги имаме учено(прва и втора) ги решив. Ама тоа затоа што додека другите си го дрнкаа(извинете вака) и вртеа во мај по телефони, јас цела година си учев како што треба. Јес да имав и еден тест 2че, ама тоа се случи затоа што една глупача ме изнервира страшно пред тестот.
Тестовите, како што ви прочитаа на класен час, ќе бидат стандардизирани, што значи дека нема да има прашања откопани од малиот мозок, само најопштите формули и дефиниции.:smir:

Едит: Сега се слушнав со една семејна пријателка која работи во министерство. Тие тестови ќе бидат по случен избор, што значи дека еден ученик ќе полага рандом предмети, на пример македонски, биологија, историја, друг ќе полага математика, германски, хемија и така натаму. Нема сите да се полагаат. Кои предмети ќе ти се паднат - тие.
Така да се не глупирајте со протести и не си чукајте изостаноци уште од втор месец.

Член од
1 октомври 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Какви тестови бе? Можат да се носат у три лепе пизде материне!
:nenene:Не праам никакви тестови во јуни на крај на година и неможе никој да не натера!:drk::tapp:

Зошто? Ако си учел како што треба тие 4 години матурата а и овие годишни тестови ќе ти бидат лесни. Ќе повториш само еднаш - двапати и толку.
Аха, да, ти да повториш еднаш двапати цел материјал од сите предмети. Ај ти повтори ги еднаш-два пати за мене, може??? а, Џену Грл???

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Можеби ќе забегам малку оф-топик... али поентата е поврзана со муабетов...

Пред пар години, некој да ми спомнеше варијанта да се тепа дете очите ќе му ги извадев. Не ми беше поимливо да кренеш рака на твое дете (не дај Боже, па, туѓо).

Дечки, девојки, основци, средношколци, што-и-да-сте-веќе... Успеавте од корен да ми го промените мислењето. (Секоја чест на исклучоците, мило ми е што ве има)
Вас ви треба ќотек... и тоа, не некој шамар.. ви треба едно добро пердашење со војнички каиш, газот толку да ви се вцрви што, бабун кога ќе ве види, ќе ви се изгази од смеење! Едно толку јако пердашење, што овој пат ќе имате реална причина зошто не можете да седнете да учите!

А после тоа, би ви ги заредил родителите на еден таков исти ќотек, затоа што дозволиле да бидете такви дебили и морони кои што знаат да запаметат само текст од (која и да е последна турбо-фолк атракција)!!!

Е, после тоа... откако ќе ви биде страв да прднете, пошто ќе ве боли газот... може да правиме муабет за образование, родители, младина, а и за темава... за правата на младината.

Прво нешто што ќе треба да го научите во врска со вашите права (за коишто толку жестоко се борите сега) е дека кога постојат права, постојат и обврски! Едното без другото не иде!

Моронизам! :tapp:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Какви тестови бе? Можат да се носат у три лепе пизде материне!
:nenene:Не праам никакви тестови во јуни на крај на година и неможе никој да не натера!:drk::tapp:

Аха, да, ти да повториш еднаш двапати цел материјал од сите предмети. Ај ти повтори ги еднаш-два пати за мене, може??? а, Џену Грл???
Момче/девојче, што и да си... кога поминував курс за спасители(ама на високо ниво курс, не оној плати-земи што го има кај нас) требаше да учам целосна анатомија, контракции на мускули, срцеви пулсирања и уште што не и верувај тоа е многу потешко отколку сите предмети што ги учиме на школо заедно.
И што мора да повторувам за тебе, ќе си повторам за мене, што сум ти крива што не си учел на време?
Дечиња,.. јас што имам дневно 2 и пол часовен тренинг и постигнувам и пливање и школо и пак сум одлична, а 80 проценти од вас го има само школото и пак се буните? Па добро, што ни е нас учениците друга работа? Да копаме на нива, да водиме дуќани? Едно школо само мораме да го тераме и тоа ни е тешко... Цццц напредна младина, немам коментар.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Каква корист и да излеземе по улиците и да протестираме...
како прво, познавајќи ги учениците од мојата генерација во гимназијата, знам дека 1/3 од нив нема да излезат, како второ ништо нема да се постигне ( како и ништо што не направија со протестите против матурата ), и трето секако дека доколку се бојкотира наставата, тие денови ќе бидат обработени така да мислам дека нема ништо да излезе од ова...:toe:
а јас колку што разбрав, доколку оценката која што ќе ја добиеме од тестовите се разликува за 2, пример професорот ти пишал 5ка, а ти добиеш 3ка, тебе оцената ти се намаулва, а професорот ќе биде казнет со 15 % помала плата

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каква корист и да излеземе по улиците и да протестираме...
како прво, познавајќи ги учениците од мојата генерација во гимназијата, знам дека 1/3 од нив нема да излезат, како второ ништо нема да се постигне ( како и ништо што не направија со протестите против матурата ), и трето секако дека доколку се бојкотира наставата, тие денови ќе бидат обработени така да мислам дека нема ништо да излезе од ова...:toe:
а јас колку што разбрав, доколку оценката која што ќе ја добиеме од тестовите се разликува за 2, пример професорот ти пишал 5ка, а ти добиеш 3ка, тебе оцената ти се намаулва, а професорот ќе биде казнет со 15 % помала плата
10 % :). Ако се повтори тоа 3 години по ред, ќе си ги пакува куферите од училиштето. Ама само ако ова биде некој закон спроведен како што треба, а не турни ме да кинисам.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Момче/девојче, што и да си... кога поминував курс за спасители(ама на високо ниво курс, не оној плати-земи што го има кај нас) требаше да учам целосна анатомија, контракции на мускули, срцеви пулсирања и уште што не и верувај тоа е многу потешко отколку сите предмети што ги учиме на школо заедно.
И што мора да повторувам за тебе, ќе си повторам за мене, што сум ти крива што не си учел на време?
Дечиња,.. јас што имам дневно 2 и пол часовен тренинг и постигнувам и пливање и школо и пак сум одлична, а 80 проценти од вас го има само школото и пак се буните? Па добро, што ни е нас учениците друга работа? Да копаме на нива, да водиме дуќани? Едно школо само мораме да го тераме и тоа ни е тешко... Цццц напредна младина, немам коментар.
не ти е лош исказот,главно ме бендиса со мали исклучоци.позз

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ако неќеш не протестирај аман остај ги децата на раат :tapp: можеби неможат цел материјал да го научат не се сите како тебе.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
10 % :). Ако се повтори тоа 3 години по ред, ќе си ги пакува куферите од училиштето. Ама само ако ова биде некој закон спроведен како што треба, а не турни ме да кинисам.
Незнам како точно ќе се спроведе сево ова, и со казнувањето и тестовите...
ама едно знам, дека слободно може да се заборават повисоките оценки ( секако, ако не се заслужени ), кај нас уште на почетокот ни кажаа дека ќе нема попуштања, бидејќи никој професор/ка не е луд да ризикува отказ од работа за да некој ученик/чка го добие посакуваниот просек

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако неќеш не протестирај аман остај ги децата на раат :tapp: можеби неможат цел материјал да го научат не се сите како тебе.
Член кој го има Тони Монтана на аватар и пиштоли во потпис ми вели да не протестирам? Хмм.... Навистина не знам што ви е тешкото да не можете да научите толку. Ако ова ви е мака, изгледа не сте виделе како изгледа вистинска мака. Баш затоа што не се сите како мене, треба да научат. Како што кажав, некои имаат и вишак време, мене ми фали време, често заспивам над книга, ама не се бунам бе братче. Само јас си знам колку викенди не сум излегла за да можам да дочитам лектира или да доправам проект. И не се жалам, ништо не ми фали. Ќе си дојде и моето време за шетање низ град и вртење момчиња.
Ама ако, правете си како што мислите. Во секоја држава на крај ги има овие тестови, само ние ќе се правиме најпаметни:tapp:.
Незнам како точно ќе се спроведе сево ова, и со казнувањето и тестовите...
ама едно знам, дека слободно може да се заборават повисоките оценки ( секако, ако не се заслужени ), кај нас уште на почетокот ни кажаа дека ќе нема попуштања, бидејќи никој професор/ка не е луд да ризикува отказ од работа за да некој ученик/чка го добие посакуваниот просек
Друже, оценката и да ти се разликува за една,(зборувам кога се ставаат крајните оценки) нема зошто професорот да не ти попушти, за една оценка не е проблем. Ако во дневник си 3, 4, 3, 4, 4 нема зошто да не ти стави 4, нема да штети ако ти стави 4 а ти на тестот добиеш 3. Работата е ако се разликува оцената за 2 оцени.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ај бе одморете...после ќе учите саботи и ќе мрчите.
Ви текнало протести.Има подобар начи.Учете:)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Хаха, не се лоши тестовите само да не се тешки, и да не ми падне филозофија. Ние што сме природно А, пред некој ден оваа по филозофија ни вика филозофија ви треба за да решите задачи. WTF? филозофија не учев 17 години, и до сега се рушив од решавање без проблем, ама ај.:tapp:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Член кој го има Тони Монтана на аватар и пиштоли во потпис ми вели да не протестирам? Хмм.... Навистина не знам што ви е тешкото да не можете да научите толку. Ако ова ви е мака, изгледа не сте виделе како изгледа вистинска мака. Баш затоа што не се сите како мене, треба да научат. Како што кажав, некои имаат и вишак време, мене ми фали време, често заспивам над книга, ама не се бунам бе братче. Само јас си знам колку викенди не сум излегла за да можам да дочитам лектира или да доправам проект. И не се жалам, ништо не ми фали. Ќе си дојде и моето време за шетање низ град и вртење момчиња.
Ама ако, правете си како што мислите. Во секоја држава на крај ги има овие тестови, само ние ќе се правиме најпаметни:tapp:.

Друже, оценката и да ти се разликува за една,(зборувам кога се ставаат крајните оценки) нема зошто професорот да не ти попушти, за една оценка не е проблем. Ако во дневник си 3, 4, 3, 4, 4 нема зошто да не ти стави 4, нема да штети ако ти стави 4 а ти на тестот добиеш 3. Работата е ако се разликува оцената за 2 оцени.
Другарке :), океј е тоа дека за една оценка може да попушатат, ама тоа од 3 на 5 веќе ќе го нема ( додуша кај нас и досега беше тешко на крајот на годината да добиеш 2 оценки поголеми од онаа што ти била на полугодие )

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221

Гледам го спомна нешто Тони Монтана... што има врска он со протестот!?!?:pos: а за тоа болидараното сигурно имаш многу добри родители што те учат на тоа...(да не излевам у петок и сабота да заспивам над лектирата? Не сум луд!А ти лепотицата на мама и тато :):) продолжи си така и не им соли памет на другите дали да излеват у петок или да спијат над лектирата:smir:

ПС. Се повикуваат сите средни училишта утре 02 10 2008 да стапат во масовен протест поради воведувањеро на финалните испити Zатоа да се збереме од сите градови и секој пред својата гимназија да го изрази незадоволството Информирај ги сите прати го на сите контакти кои ги имаш на твојот месинџер доколку не сакаш да правиш тестови.(Ова ми го пратија на мсн):kesa:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
АЈДЕЕЕ ПОЧНААА :pos: :pos: :pos:

Се повикуваат сите средни училишта утре 2 10 2008 да стапат во масовен протест поради воведувањеро на финалните испити Инаку денеска страјкуваше нашата гимназија од Пробиштип и затоа да се збереме од сите градови и секој пред својата гимназија да го изрази незадоволството Информирај ги сите, прати го на сите контакти кои ги имаш на твојот месинџер доколку не сакаш да правиш тестови.

Кој не сака да прави тестови, ајде праќајте :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom