Протест!

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Се повикуваат сите средни училишта утре 2.10.2008 да стапат во масовен протест поради воведувањеро на финалните испити.Инаку денеска страјкуваше нашата гимназија од Пробиштип и затоа да се збереме од сите градови и секој пред својата гимназија да го изрази незадоволството.Немој да ме сванете погресно али мислам дека не сакате да полагате тестови или???

позз до сите

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Добро бе, нешто друго да измислите за да отсуствувате од часови, немате?
Уште протест против настава да одржевте. Стварно не ве сфаќам.
И јас бев средношколец али освен еден протест против матурата, не памтам некој друг. Секоја година по 3/4 бунтови. Помирете се еднаш со фактот дека сте ученици и дека ова е реалноста, не некоја Млади Бунтовници идила.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јове, фрлај в канта. Нека згреат малку тоа столчињата младиве, аман веќе со протестиве. Срамота.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ионака ќе се отворат уште 5/6 теми, ќе ја оставам во образование ако претераат си знаете.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Туууу неможеш више ни на раат да протестираш :nesum: во наше време не беше вака :toe:

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
И јас бев средношколец али освен еден протест против матурата, не памтам некој друг. Секоја година по 3/4 бунтови. Помирете се еднаш со фактот дека сте ученици и дека ова е реалноста, не некоја Млади Бунтовници идила.
да де па ти си помина средно те боли к.. остај нека се изјаснат средонсколците а ако сакате и избришете ја темата.позз до вас

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
да де па ти си помина средно те боли к.. остај нека се изјаснат средонсколците а ако сакате и избришете ја темата.позз до вас
Ок поминав, ако требаше да ја бришам темата ќе ја избришев. Нема сакање-нејќење. Изјасни се, баш ме интересира. Еве ти за мене... јас протестирав бидејќи во моментот кога јас требаше да полагам во целост не беа спроведени сите закони, процедури, немаше доволно кадри, не беше тестиран моделот. Затоа и ние бевме таа тест генерација за да се видат недостатоците и да се виде каде се, треба да поправи тоа. А вие протестирате поради? Тоа ме интересира.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
е убаво ако си завршил и сега готово ке им го вртам грбот а и да ти кажам никој не ти рече на тебе да протестираш повикот е до средношколците
а сега јас да се изјаснам средношколската унија во моето училиште донесе решение за штрајк и јас ке штрајкувам а ако не сами како поединци ништо неможеме да направиме:nesvest:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Da ne ti fali nekoja ??? Sedi nauci si gi bukvite pa posle pravi protesti.
I nas ni nametnaa za polaganje pa so ni fali ke sednes 2-3 dena ke naucis.

R

Rikiboy

Гостин
Па стварно тие екстерни тестови не личат на ништо...:nenene:
Цела година рмбај како магаре и накрај се зависи од еден (простете на зборот) мочан тест...:nenene:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Da ne ti fali nekoja ??? Sedi nauci si gi bukvite pa posle pravi protesti.
I nas ni nametnaa za polaganje pa so ni fali ke sednes 2-3 dena ke naucis.
Вие изгледа не сте разбрале како што треба,на крајот на годината ке се полагаат тестови по сите предмети од целиот материјал преку годината :)
И ајде седи учи непотребни работи за да положеш :/

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Па стварно тие екстерни тестови не личат на ништо...:nenene:
Цела година рмбај како магаре и накрај се зависи од еден (простете на зборот) мочан тест...:nenene:
Да,ако па веке е така,ај да не идеме на школо,на крај ке си научеме и ке си полагаме...Кога се зависи од тие тестови

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
а сите години ќе полагаме финални испити, или само тие што почнаа сега прва година?:toe:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
е убаво ако си завршил и сега готово ке им го вртам грбот а и да ти кажам никој не ти рече на тебе да протестираш повикот е до средношколците
а сега јас да се изјаснам средношколската унија во моето училиште донесе решение за штрајк и јас ке штрајкувам а ако не сами како поединци ништо неможеме да направиме:nesvest:
Тоа што некои завршиле средно нема потреба да ви е алат за напад. И јас завршив, ама додека учев се сеќавам само на еден протест, а не ни знам сега за што беше. Учевме ние порано, учевме. Не бевме до толку опседнати со идеите дека се` ни смета и дека мора секој ден за нешто да се фатиме, за да не одиме на училиште.

Kajgana Shop

На врв Bottom