Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Ах сега и видовит си, од кај знаеш јас што чувствувам? Јас реков ги почитувам сите но некој погоре ја навреди мојата вера, и јас му вратив.
Нее, целта не ми е да се покажувам до кај сум или колку вредам. Тоа го напишав бидејќи твоето чувствување е очигледно, бараш замерки таму кај што ги нема. Нема.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.251
Едно не ми е јасно ? Мразите муслимани или албанци или турци или босанци ? и не се прајте наудрени,сите имате по минимум еден другар од друга вера...и што ќе кажеше,тој е посеббен ? сите сме исти,и нетреба вакви глупи разговори да се водат...очигледно незнаете што е соживот...
Ај објасни ни, не сфаќаме изгледа дел од нас.

Дали е соживот попустливост спрема некого постојано?
Јас сум муслиман кој вчера на најмирен начин протестирав против навредата од страна на вевчанци. И сите други учесници кои беа вчера на протестот исто така беа дел од еден мирен протест со цел да се искажи гневот кон некои луѓе кои немаат граници во своите акти.
Каков радикализам виде ти вчера во протестите? Дали воопшто од Стурга си и знаеш каков протест се одвиваше? Повеќе навредливи зборови имаше од страна на ракометарите во Белград отколку вчера на нашиот протест. Такви финти нема да ти поминат.
Ракометарите? А, значи тука било, како би рекол Магдинчев финтата за паднатото знаме пред општина.
Значи настанот од Вевчани немал врска со знамето.ОК.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Нее, целта не ми е да се покажувам до кај сум или колку вредам. Тоа го напишав бидејќи твоето чувствување е очигледно, бараш замерки таму кај што ги нема. Нема.
А ти забегуваш и сакаш дискусијата да ја завртиш во твоја корист. Нема.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Ракометарите? А, значи тука било, како би рекол Магдинчев финтата за паднатото знаме пред општина.
Значи настанот од Вевчани немал врска со знамето.ОК.
Тоа беше само за споредба. На протестот немаше ниту еден навредлив збор упатен кон некого. Секако дека повод за нашиот протест вчера беа гнасотиите направени во Вевчани.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Едно не ми е јасно ? Мразите муслимани или албанци или турци или босанци ? и не се прајте наудрени,сите имате по минимум еден другар од друга вера...и што ќе кажеше,тој е посеббен ? сите сме исти,и нетреба вакви глупи разговори да се водат...очигледно незнаете што е соживот...
Добро си кажа, кого мразат? Дали само Муслиманите... или останатите.? хм...
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:32 ---
А ти забегуваш и сакаш дискусијата да ја завртиш во твоја корист. Нема.
Ајде бе, жити се џД... само ти го кажувам она што ти е потребно да го знаеш...

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Ај објасни ни, не сфаќаме изгледа дел од нас.

Дали е соживот попустливост спрема некого постојано?
Кога ќе имаш можност за соживот ќе знаеш што е тоа..и не се објаснува тоа..се доживува

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Расизам на плоштадот македонија.​
Македонија е граѓанска држава, а не сопственост на еден народ од милион души или на една раса!
Срамно!!! сега ќе го негирате и ова, нели?!!?

--- надополнето: 28 јануари 2012 во 17:55 ---

Секако, прво братот ќе ја имат таа чест да ми преведи поимот Македонци Муслимани.

Зашто бе расизам, па никој не ви брани да отидете на плоштад да се радувате на успесите на ракометарите, впрочем играа за Македонија и за сите во Македонија. Нели сте граѓани тука вие, нели сакате еднаквост, тогаш зошто не се радувате на успесите на Македонија?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.251
Тоа беше само за споредба. На протестот немаше ниту еден навредлив збор упатен кон некого. Секако дека повод за нашиот протест вчера беа гнасотиите направени во Вевчани.
Самото спуштање/палење на знамето е навреда за државата во која си пораснал.Непочитување.

Уште не ми објасна зошто знамето е тргнато и во меѓувреме ќе сметам дека е поврзано со ракометот.
Напрајте и вие на ист начин пародија на таа *маска* па вратете им на Вевчанци на тој начин.Не со палење знамиња и вмешување цел народ, цела религија, местото и земјата на живеење.Не најдовме никаква поврзаност на палење знамиња со настанот во Вевчани?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Уште не ми објасна зошто знамето е тргнато и во меѓувреме ќе сметам дека е поврзано со ракометот.
Напрајте и вие на ист начин пародија на таа *маска* па вратете им на Вевчанци на тој начин.Не со палење знамиња и вмешување цел народ, цела религија, местото и земјата на живеење.Не најдовме никаква поврзаност на палење знамиња со настанот во Вевчани?
Протестот вчера немаше никаква врска со ракометот бре. Кај виде поврзаност во тоа. Беше насочен против вевчанци и нивните гнасни акти.
Ние не враќаме на ист начин. Ние ги знаеме нашите граници. Тој кој го запалил знамето вчера, и секој оној кој посегнал кон таков акт нека се затвори и нека се казни. Меѓутоа исто и тој од вевчани да се затвори и казни. За сите да има правда, не само за едната страна.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Зашто бе расизам, па никој не ви брани да отидете на плоштад да се радувате на успесите на ракометарите, впрочем играа за Македонија и за сите во Македонија. Нели сте граѓани тука вие, нели сакате еднаквост, тогаш зошто не се радувате на успесите на Македонија?
Сакаш да ти кажам зошто не отидов? или зошто не сакав? па исто е иста е причината. Да отидам и да славам за успехот да, но зошто баш Гоцевата раса? зошто е и ова измешано во спортот? немој моли те. Јас сум Муслиман и со задоволство би дошол, во Македонија живеам зошто да не се радувам на нејзиниот успех? ноо на славењето се пеат песни што ни сметаат, зошто мора да се извикува "Турско ропство"?!
што има врска Турското ропство со спортот?​
П.С. Ќе дојдам на славење, но само кога ќе се спомнува за успехот а не национализам расизам итн...​

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не ми се верува дека торбешиве од Лабуништа се први на протестите ц ц ц

Kajgana Shop

На врв Bottom