Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Искрено, претеруваат од оваа нивна „религиозност“ која ја покажуваат само за вакви работи...

Така беше и со оној данскион новинар кој напиша стип со Алах. Па Исус у колку наврати бил исмејуван од нив, шо требаше христијаните да направат до сеа !? Апокалипса !?

Претерано е претерано, али ништо не ме чуди од нив...

Член од
21 март 2011
Мислења
46
Поени од реакции
40
pa sto ne se bunat Turci i bosanci i dr ,a sto posto imaa tamu razvieno Sip..sko zname ,decko otkacise Albanec si i sega krivo ti e koga site problemi se od vas na Balkanov (zbaegav malce ama morav da go kazam ova) i zatoa ibese zapaleno znameto tamu pred nekoj den
јас албанец сум???!! те молам не шири дезинформации. јас не сум албанец тоа можам и со личен документ да ти докажам. а дали ти можеш со документ да ми докажиш дека имаш поголемо iq од 50 ?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Како прво овој "карневал" во Вевчани е едно големо срање..
Не можеш да видиш ништо интересно освен пијани луѓе кои го бацуваат подот и се влечат по него, урлање и вулгарности од кои може да ти се згади. Ептен сељачки.

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
Како прво овој "карневал" во Вевчани е едно големо срање..
Не можеш да видиш ништо интересно освен пијани луѓе кои го бацуваат подот и се влечат по него, урлање и вулгарности од кои може да ти се згади. Ептен сељачки.
Ako ti smeta pa sto komentiras za nego sto se bunis kuti si ,kazi nesto sto te stvarno interesira sakal ti ili ne ova e Makedonija ako se prenesuval krnevalot od koleno na koleno ke se prenesuva i uste tolku pati ,ako ti smeta iseli si za poise da ne slusas za karnevalot

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Ako ti smeta pa sto komentiras za nego sto se bunis kuti si ,kazi nesto sto te stvarno interesira
Абе човеку јас каде сакам ќе одговарам и ќе кажам што ми смета ти ли ќе ми забраниш ? Сигурно си Вевчанец па те погоди моето мислење за вашиот мочан карневал кој личи на :гомце:
И зошто ми ставаш лајк ? :D

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ајде бе затвајрајте ја темава.....ќе правиме војна за едни селани,кои на карневалот немале идеја,и правеле религиски мајтап.

S

Sagan

Гостин
Кога велев дека се претерува на овој т.н. карневал на темата за палењето на грчкото знаме и погребувањето на државата, ќе ме распневте.
Сега како демек претерувале овие од видеото. За да покажете кобајаги колку сте загрижени за меѓуетничките односи и соживот?

„Па јдееее... зошто толку сериозно, ова е само карневал. Ти изгледа никогаш не си бил на карневал? Па ти го сфаќаш ли значењето на карневалот...?“

Очекувам со истите аргументи да ги браните и овие.

V

Vollstandig

Гостин
Протестот е заради исмевањето на муслиманите.И било која религиозна заедница кога би била исмевана, или било која група на луѓе, да земеме некој да ги исмева (а веќе ги исмева) македонците, би биле исто така згрозени.Протестот е да не се исмева одредена група без причина.Многу погрешно е , ако се има проблем со албанското население ради расна,национална и било каква омраза да се удира на религиозн основа. Самите тие што палат знамиња, и пцујат против македонија, не се муслимани,зато што во нивната религија нема нации.
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 15:20 ---
Кога велев дека се претерува на овој т.н. карневал на темата за палењето на грчкото знаме и погребувањето на државата, ќе ме распневте.
Сега како демек претерувале овие од видеото. За да покажете кобајаги колку сте загрижени за меѓуетничките односи и соживот?

Мизерија!
Религијата нема врска со меѓуетничките односи и соживотот. Пред 20 години, имаше соживот и без проблеми живееа во исти села и македонци и албанци , и турци и бошњаци...
Кога стапи на сцена политиката, почнаа да се делат на политичка основа, па национална, религиозна а после на што стигнаа.
Претеризмот е исто и со палењето на грчкото знаме, и со исмевањето на религијата, во случајот не се навредени албаците, како побројно малцинство во македонија со муслиманска вероисповед, згрозени се сите што се муслимани, и не само во македонија, и во индонезија исто би биле згрозени.Значи чинот е на глобално ниво, но сепак умот на тие што ги изведуваа беше на локално ниво мислејќи дека на овој начин најдобро би се одмаздиле валјда за палењето на знамињата.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Исламот зема се поголем замав во Македонија..Тоа е факт,кој што на некој начин треба да не загрижува...

За карнЕБАЛот....Одвратно во езива смисла!
10 метарски к*р=објект за исмејување на муслиманите?
И оние маскине со ушиљани капи,ко ККК клан да се..Мислам дека затоа не им доаѓаат луѓе од Бруклин и од Харлем на карневалот.. :)

Пагански серотињи...Се чудам зашо се тоа ми било интересно коа сум бил помал... -.-

S

Sagan

Гостин
Религијата нема врска со меѓуетничките односи и соживотот.
Ова е благо речено - наивно.
Во услови кога над 95% од религиозните Македонци се источни христијани, и над 95% од религиозните македонски Албанци се мухамеданци, да се рече дека религијата нема врска со меѓуетничките односи е... дезинформација.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Религијата нема врска со меѓуетничките односи и соживотот. Пред 20 години, имаше соживот и без проблеми живееа во исти села и македонци и албанци , и турци и бошњаци....
Соживот имаше во смисла дека беше помирно ама тоа поради самиот систем кој имаше цврста рака и луѓето се плашеа од законот. Денес никој не онади жива сила. Да нема врска религијата со соживотот, луѓето од различни религии постојано ќе склопуваат бракови, чисто како пример. А самиот знаеш колкав е процентот на луѓето од различни религии кои се сакаат, посебно во исто село.

Религијата ги дели луѓето. Крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom