Значи АМАН стана ОТПОР? И после му се лутат на Латас...
Oд каде ти е ова информација?
Јас не сум слушнал негатива изјава на Латас кон АМАН.
Ако имаш таква дај линк.
Јас учествував на сите протести на АМАН, без да пропуштам ниту еден и цело време не забележав дека некоја политичка партија доминира.
Имаше, во медиумите. за една Девојка и еден Дечко, дека се членови на СДСМ, имаше и нивни фотографии со Бранко, но толку, на самите митинзи немаше политика.
Еднаш имаше, за време на еден протест една помала група на многу млади кои носеа марами со слики на Шеќеринска и наводно правеа контра протест. Но тие беа толку млади да веројатно беа ученици во основно школо, никој сериозно не ги сфати и веројатно некоја будала ги организирала тие дечиња. Полицијата не им дозволи ниту да се приближат кон протестантите на АМАН и тие се разотидоа.
Никакви други проблеми немаше. Протестот беше постојано усмерен против лепотаните од регулаторна.
Но факт е дека Собранието два пати ги заштити лепотаните од регулаторна. Прв пат кога се разгледуваше интерпелацијата на председателот - лепотан и вчера кога го одби нашиот предлог.
Едно во Собранието беше забележливо. Ниту еден од врвните Пратеници на ВМРО не учествуваше, ниту првиот пат, ниту вториот пат во дискусиите во Собранието.
Главен дискутант беше една жена, која не е од ВМРО туку од владеачката коалиција и која веројатно по кратовска линија го штитеше лепотанот.
Инаку регулаторна е главен автор на се. Тие ја поскапеа струјата за 75% во последниве 4 години. Регулаторна на Топлификација и дозволија вистинска пљачка над Скопјани.
Не заборави, повеќе од една третина од потрошувачите на Топлификација или повеќе од 10 илјади семејства се исклучија за да се спасат од оваа пљачка. И сега регулаторна донесува правила со кој ги присилува граѓаните повторно да се приклучуваат на системот на Топлификација за да таа повторно ги пљачка.
Јас сум и понатаму против регулаторна и така и ќе останам.
А ако некоја политичар сака да ги брани лепотаните, јас и против него ќе бидам. Тука нема милост....