1.Значи дека сум видел повеќе од вас , сум научил од сопствено искуство повеќе од вас и да , постар сум од вас и повеќе знам ... Да не не е така ? Не ме ставајте на ниво на дете да се расправам по форуми во 4 сабајле ....Сакаш прифати совет , сакаш не ....
2.Се сомневам да има повеќе од семејства такви но таквите се за палење на плоштад .... Кој ке го праќа детето да проси и да се бламира ако има џипови и палати како што кажуваш ти ? As I said -Се сомневам
3.Фер ...а од кај знаеш ти дали тие деца не се плод на *Силување* да речеме ?
Еве .... Бајрам Бајрамовски дошол дома начукан ја рашлапал типката и ја дупнал од Е***е ... да не има пари да абортира може ??
Си учела со такви ? Рече живееш близу такви ...познаваш такви , си видела што им се случува ?? Не збори глупости ... Што се они ? дебили да прават по 20 деца и да ги фрлаат по буништа зашто немаат да ги прехранат ? Еве да речеме и дека ИМА ТАКВИ ... СИТЕ не се такви !
4.Фер ....твој избор дал ке даеш пари/храна или ништо ... ама размислувањата од типот дека *прави деца за да има војници за просење* и *зашто да им давам , мене кој ми дал* се дебилни и се и под ниво ..
И да , има такви на кои што им е убаво да просат цел ден наместо да работат ама за *част искључоцима* немојте сите да ги ставате во ист ќош (не зборам за тебе)
И искрено мене ова со *пари не растат на дрво* за 5ден. ми паѓа смешно ....
Факт е дека со тие 1/2/5 ден. неможеш НИШТО да купиш ... и дека пола од вас им паѓаат од џепови и ги мрзи да се наведнат да ги земат (пример) и со тоа не се согласувам ... Како што рече членката погоре , откажи се од лижавче ....бар знаеш си усреќила некој !
едит: На крај памет не ми е да ве разубедам ...
Ниту ве знам , ниту ве познавам а со вакви мислења ниту сакам да ве запознаам така да небитно ми е вашето мислење .... Исто како и вие - И јас си кажувам што мислам . !
1.Не е така.Се гледа по муабетиве што ги правиш.
Кој совет да го прифатам? Кажа ти некој совет или одма почна да цитираш,да се расправаш,да делиш делче памет од твојот и да не осудуваш ради годините? Да имавме пишано 20,поинаку ќе не третираше и гледаше?
2.Иди во населба Керамидница,увери се сам.
3.И да се плод на силување како што велиш,незначи дека треба да имаат таков живот.Што не најде Бајре некоја работа за да им го приушти? Или па жена му? Или пак поизводливо им е да просат? Има работа,само треба да се најде.Немора да работи како шеф/шефица некаде,немаат сите можност за таква работа.
Да сум учела со такви,реков живеам близу такво маало.Едноставно немам доверба во нив,не сум гатачка за да знам на кој стварно му се потребни пари,а на кој не.Не ми ни оставиле простор за да видам.
4.Епа видиш,не се дебилни.Ти ако не си видел случаеви каде што ги злоупотребуваат парите,јас сум видела и затоа и зборувам вака.Имам и јас срце,а и останатите.Тоа што не ги браниме циганите незначи дека сме бесчуствителни.
5.Ако му давам сигурно нема да му дадам 5 денари.Мизерија е.Ако веќе давам,ќе давам повеќе,нема сигурно да се осиромашам за 5 денари,ама ти не сфаќаш дека не е тоа финтата.Мајка ми не работи по цели денови за да јас изигравам некоја дарежлива и да таа дарежливост се искористи на најлош можен начин.
6.Не се откажувам јас од моите „лижавчиња“ за да некој го искористи и тоа.Јас сум си купила лижавче,а тој со парите што ќе му ги дадам јас и + некои 4-5 други души ќе оди и ќе купува глупости.И зошто сум се откажала? Бар знам дека не сум ги искористила парите на цигари,лепаци и други работи кои што им се во шема сега.
Едит: Ни на крај на памет не ни е ни на нас да те разубедиме тебе и и ние не ни сакаме да те запознаеме.Не ни е гајле воопшто дали тебе ти е важно нашето мислење или не,има други на кои што им е.Главен фактор на форумов НЕ си.