Пропуштени шанси...

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
12 април 2009
Мислења
75
Поени од реакции
2
Што не останав во странство кога имав прилика...уф колку се каам ради таа глупа германија...ќе плачам...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Шо влегуе у шанса? Дилема настаната од два предлози?Еден предлог? Не е предлогот шанса. Шансата се претвора во тоа што е дури откога ќе видиме дека тоа што сме го одбиле му пораснала цената. Да се каеш е глупо. Да седиш со скрстени раце е бар стопати поглупо од претходното. Искуството е тука за да не поучи дека добрите и лошите работи се само последица на нашите постапки. Така ми било пишано е прилично глупа изрека шо може само измрцварен народ ко македонскиот да ја смозга. Исто ко трпение-спасение, само субмисивна матрица навикната да и го опашува кој стигне може да изнедри ваква мудролија.
Не постојат пропуштени шанси. Постојат арогантни мрзливци шо чекаат се на тацна и си лупаат главата од ѕид, па за секоја животна дешавка мозгаат шо ќе беше ако беше, и тоа отпосле, шо е најтрагично. Да добиеш на тацна е супер, ама да чекаш е кретенски. Пример, ќе се надоврзам со темата за успех со врски. Прво и прво, едно е да си директорско дете па да станеш директор уште неотрезнет од апсолвентска, друго е да инвестираш во своето образование, да се надоградуваш, да остваруваш контакти кои би ти биле од корист кога ќе стасаш во извесен стадиум во сопствената струка. И едното и другото се врски. Дали во врски во негативна смисла ко сите шо ги сфаќаат спаѓа тоа шо му се случи на другар ми шо имаше желба да студира на Штуловиот во Тетово, не успеа пошо не му успеа да земе стипендија неговите неможеа да искешираат и реши да работи ко келнер у кафана. Тамо се упознал со некој професор од Штул,шо бил редовен гостин кој шо му ветил дека ќе му среди да плаќа на не знам колку рати. Сега другаров е на постдипломски негде у странство.
Да се туфкаш и да ти биде крива државата дека само со врски се успева е во најмала рака остаток од прошлиот режим коа најомилена пцовка за се што ќе се случи во твојот живот е ,,Ебате државата". Нешо ко: E шо к*р учам и иам 10 ки пак ќе ми го земе местото некој со врски. Е па, друже иди у Северна Кореја, тамо ќе се крстиш во слика со Ким-Ил-Сунг(мислам беше) и топ ќе ти биде. Нема интернет, нема дискачи, нема цивилно општество, нема интерперсонална комуникација, имаш само знаме у соба, слика од диктаторот, се фураш на нуклеарни проби и мрзиш Американци. Врски, шо ќе ти се, ти го перат мозокот уше од мал, те спремаат за одредена професија, те оперираат од амбиции. Унапредување? Шо ќе ти е, ионака има еден вид панталони и еден тип патики. И тоа не ги ни купуваш со заработени пари него ти ги даваат од фабриката, пошо истата не извезува нигде. Сакаш да заработиш, да имаш сопствена кола, стан, да си дозволуеш одмори и викенди, да успееш сакаш, со еден збор да можеш да си ги дозволиш работите што те исполнуваат или придонесуваат да се чувствуваш поубаво, епа друже it's up to you. Пропуштените шанси се во твојот ум, шо робува на субмисивната homo-balcanicus матрица. Шанса е еднакво на цел. Општество со еднакви шанси е кретенско и за неспособни дебили. Создади си сопствени цели и придржувај се до нив. Изгубена битка, не мора да значи изгубена војна. Погледнете го Доналд Трамп. Не гледајте емисии со синот знае 8 јазици, свири 5 инструменти и напамет решава матрици, ама државата не го вработила оште, мија немамо си паре, ево он учи, ал државата нејќе да го помогне, а талент има...Изглеа така ни било пишано...
Ебате сељаците балкански ебате.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Како што и самата авторка на темата кажа, секој од нас има пропуштено некаква шанса. Лично за мене ако зборувам, можам со сигурност да кажам дека немам пропуштено ниту една шанса која би била од големо значење за мене.
Таквите шанси веќе не се шанси, туку се нови почетоци на нешто многу интересно.
Верувам дека пред мене има уште многу шанси, и независно од тоа дали се важни или не, секогаш ќе се обидувам да ги фатам и да ги искористам максимално.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Имало шанси сигурно што сум ги пропуштил и што ми било мака,но сепак сум гледал напред и во нешто друго да надоместам,сепак и од тоа се учи,дека треба да ги отвориш 16 очите,да влегуваш во ризици зашто без ризик нема никаква добивка...и мислам дека со време стануваш се подобар и поискусен

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Баш вечерва пропуштив една шанса... И никој друг не ми е крив, туку јас самиот.

Навикнав да бидам разочаран од пропуштени шанси. Единствено што можеби е добро е што воопшто ја видов таа шанса. Во општ случај, не би ја ни забележал. Значи, напредок. :smir:

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Сум пропуштила многу шанси во животото и денес многу ми е криво заради тоа.
Но не можам да не се запрашам " A што ќе беше ако ... "
If you know what I mean.
Патем, секогаш има некој што ќе ја искористи шансата што вие сте ја пропуштиле. :(

• Ми се допаѓа
Reactions: MIL

Kajgana Shop

На врв Bottom