Јас ја менував адресата на фирмата пред неколку месеци. Процедурата е едноставна, лесна и брза ( барем овде во Струмица мене ми завршија работа за 3-4 дена ) Идеш во Централниот регистар по можност кај истиот човек што ти ја отворал фирмата ( доколку немаш книговодител сам можеш да си средиш, доколку имаш кажи му тој да ти среди ) и му кажуваш дека сакаш да го смениш Седиштето на фирмата. Ќе ти кажат да уплатиш 1600 и некој денар на уплатница на некоја од сметките на Централниот регистар ( ќе ти дадат лист со сметки од банките ) и после само ќе им ја однесеш истата уплатница во Централниот регистар. После неколку дена кога ќе ти излезе новото решение за фирмата со новата адреса ќе ти дадат 2-3 листа кои треба да одиш и да ги завериш на нотар, таму од прилика 200-300 денари ќе ти земат и тоа е тоа.
Тука, јас сега имам друг проблем, сум го изгубил оригиналното Решение за фирмата и сега имам проблеми со документите. Прашав во Централниот регистар и ми рекоа дека оргинал решение за фирмата излегува само еднаш, сега можеле само да ми дадат Фотокопија, се плаќало 200 и некој денар. Ако знае некој дали има начин повторно да извадам Оригинал решение а старото да се пријави како изгубено?