Проклето здравство - малтретирање на луѓе!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
овој систем си ги канибализира сопствените рожби, сопствените граѓани
Ова е тоа.
Но добро, важно имаме споменици и сме чеда на Александар. Што е поважно од тоа?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Сочуство за татко ти.

Во нашава држава ништо не функционира.За жал тоа не е од сега туку неколку години уназад се случуваат вакви работи.

-Страв од рагање,бидејки можат да се случат неколку компликации,ке ја игнорираат за на крај да почине.

-Страв да си го оставиш бебето во болница па од невнимание да го сменат со друго - типичен пример неодамнешниот скандал во Кочанската болница.

-Моја братучетка ги имаше првите симптоми за бременост а нејзе и велат -Не глуми ништо не ти е :facepalm:

-Баба ми 2 години има страв да отиде во болница да се прегледа.Последен пат и препишаа погрешни лекови па едвај ја спасија жената.

Секој коментар е излишен,зошто знаеме дека и понатака ке нема промени...некој ке страда,друг ке си зема плата и ич не го боли половиот орган дали пациентот му е здрав или не.

Грешки се случуваат?Боље изговор не сум слушнала.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.788
Поени од реакции
11.355
Жално е што се апдејтиравме, од разболување на здрави луѓе во убивање на истите. Браво, секоја чест!

Сочуство до streetbond2005

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Сочуство и од мене.

Здравството е во колапс, системот е растурен. Рибата смрди од главата, нема никакви реформи се е замачкување на очи. Реформаторов го уништи и она малку здравство што го имаше.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Друже, искрено сочувство и од мене, сигурно само ти знаеш колкава ти е болката и бесот.
Не ми се верува бе, мадињата на букефал се поважни од животите на луѓето, абе мамицата да ви ја ебам!
Арно кажа тој од претходната страна, куферите и надвор од гнаснава држава.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Друже, искрено сочувство и од мене, сигурно само ти знаеш колкава ти е болката и бесот.
Не ми се верува бе, мадињата на букефал се поважни од животите на луѓето, абе мамицата да ви ја ебам!
Арно кажа тој од претходната страна, куферите и надвор од гнаснава држава.
Сочуство и од мене до streetbond2005, но дали мислиш дека ако беше друга држава дека татко му ќе преживеел?.... Не верувам..

Татко му е згрижен во одделение, сеа фрустрациите му се тоа што го носел татко му на столче?

Може ли носилка да влезе во тие тесни станови?

А дали ако го носел по скали (сеа не знам колку спрата му е зградата) на носилка не би требало најмалку 7 души? и нема некој да омалакса на сред носење и да падне човекот од носилката, кое решение го предлага тој за проблемот?

ЕСЗ тигар да доаѓа на секоја посета на брза помош, а тој како газда со рацете в џеб да посматра?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Сочуство и од мене до streetbond2005, но дали мислиш дека ако беше друга држава дека татко му ќе преживеел?.... Не верувам..

Татко му е згрижен во одделение, сеа фрустрациите му се тоа што го носел татко му на столче?

А дали ако го носел по скали (сеа не знам колку спрата му е зградата) на носилка не би требало најмалку 7 души? и нема некој да омалакса на сред носење и да падне човекот од носилката, кое решение го предлага тој за проблемот?

ЕСЗ тигар да доаѓа на секоја посета на брза помош, а тој како газда со рацете в џеб да посматра?
Не бе, ние ќе работиме, а тие што земаат плати за таа работа ќе седат како газди со рацете в џеб.:tapp:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Не бе, ние ќе работиме, а тие што земаат плати за таа работа ќе седат како газди со рацете в џеб.:tapp:
Па добро бе двајца луѓе можат да носат опуштен човек? Мислиш дека тие што дошле не носеле :tapp:

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Да де, тие листи се поважни од животите на луѓето и неможи да се пополнат од ко ќе се стабилизира состојбата на пациентот.
Според правилниците докторите по секој преглед мора да внесат во компјутер што, зошто и како направиле со пациентот. Арно ама тие за да не губат време и да паѓа продуктивноста тоа го прават на крајот на денот и се казнувани за тоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
Моето сочувство за членот streetbond2005.
Па министерот е крив, тој требаше да крева. А и да кренеше пак ке беше крив пошто министер не му е работа да крева.
Врти сучи поарно земи сам однесиго.
Крив е министерот за крив ама за друго, крив е што уште земаат плата.

V

Vollstandig

Гостин
Па такви се македонците, по принцип,особено тие што се на било каква функција.Македонче,тмурно,со саркастичен израз, мрза,повеќе време на теорија се врви него ли на пракса... Ако сакате овде да успеете да воспоставите било каков контакт со останатите, едносавно е бидете тмурни, бидете со лош израз на лице, не поздравувајте секого, и едноставно не му се секирајте воопшто за никого.

Здравството не може да е толку лошу колку што самите го правиме овде. Ако министерот за здравство најавува реформи,тие реформи БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ СПРОВЕДАТ НА ДЕЛО а не на хартија,од страна на докторите. Тоа и мене ме иритира, за секој болен мораат да напишат 50 извештаи,да прошета болниот низ сите шалтери и да ги плати сите можни такси, за на крај да го примат на интензивна нега.
Стварно сте малер,ако сте го начекале докторот на пауза, која трае еден час порано а завршува 2 часа подоцна од предвиденото.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Пред се, прими сочувство за татко ти, кој за жал е уште една жртва на неспособните медицински кадри кои завршуваат преку ноќ медицински факултет, затоа што тато или мама се доктори.

Девиза на македонското здравство:
Ако издржавте транзиција, беспарица, поскапувања, разноразни стресови и се уште сте живи, без гајле. Само дојдете кај нас, и ние ќе ве средиме за навек.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505

Da ti odgovoram..... NE ZNAM dali ke preziveeshe ako beshe vo dr drzava ili ne.Kakov bolen komentar ti e ova? Mene zasekogas do krajot na zivotot ke mi ostanat slikite deka go vlechkavme covekot 7 pati po bolnici i go premestuvavme 7 pati od nosilki do kreveti samo zatoa sto NEMA ORGANIZIRANOST toa da se napravi bezbolno.Covekot dobi mozocen udar mu se fati cela leva strana a ti me prasuvas deka sum se bunel deka sum go nosel na stolche? Sram da ti e! Ne daj boze ti da nosis tvoj roditel na edno obicno stolche po skali kako nekoj frlen lesh.Jas barav samo od bolnichkite sluzbi da bidat organizirani.Kako e mozno da dojdat dvajca a da me teraat da trcham po stanarite da baram pomos? STRASNO.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Сочувство. Сега донекаде ми е мило што неплаќам државно здравствено. Барем за парите ќе одам во приватна болница.

Kajgana Shop

На врв Bottom