Производството на струја е под закана за прекин

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
bacilo напиша:
Батка,јас нишо не политизирам,само кажувам дека тоа шо сдсм не успеа добро да го изменаџира делењето на ЕСМ сега ке ни се удри од глава.Па кој е сега виновен за тоа шо ке ни се случи?
Море умни бучковски тврдоглави глави-научетесе еднаш да ја прифатите одговорноста и имајте барем малку доблест ако не храброст да се извините за грешките шо ги прави сдсм и сега најголем виновник во овој случај е бучко и никој друг.И ве молам,дајте ми една издржана причина да поверувам дека не е така.
Принципот на поделба на ЕСМ е добар, единствен проблем, кој не е ненадминлив, е избор на банка и делењето на средствата, односно сеуште не усогласениот правилник за мрежни парвил кој деновиве треба да го донесе Регулаторната комисија за енергетика, кој 14 месеци беше усогласуван помеѓу ЕСМ, МЕПСО, ЕЛЕМ и големите потрошувачи на ел.енергија.

bacilo напиша:
Не сум политички експерт како прво,а друго-можеби не сум некој познавач на тој секторот шо го спомнува, но и тоа како сум познавач на грешките шо ги правеше тимот од експерти кои работеа на приватизацијата и делбата на есм на три дела на чело со тој мајмунот ваш П.Л.
Па кога не го познаваш добро проблемот мудро би било да си молчиш, да не тропаш глупости. И само како за илустрација експертрскиот тим за приватизавција беше правен на база на искуство и надвор од секоја политичка варијанта, само како илиустрација претставник од финансии беше еден човек кој му беше државен советник на ваш Грујо, кога беше Министер во финансии

OBI VAN

Kenobi
Член од
5 мај 2006
Мислења
127
Поени од реакции
0
bacilo напиша:
Не сум политички експерт како прво,а друго-можеби не сум некој познавач на тој секторот шо го спомнува, но и тоа како сум познавач на грешките шо ги правеше тимот од експерти кои работеа на приватизацијата и делбата на есм на три дела на чело со тој мајмунот ваш П.Л.
а ти свесен си шо збориш или од ракав да се напаѓаш се што е надвор од вашата коалиција ?

Ајде олади се малку и почни да пишуваш како објективно стојат работите а не со маалски муабети

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Мора со маалски муабети, зашто, тој, како и сите ние, пораснал во - маало!

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
asterix_m напиша:
Принципот на поделба на ЕСМ е добар, единствен проблем, кој не е ненадминлив, е избор на банка и делењето на средствата, односно сеуште не усогласениот правилник за мрежни парвил кој деновиве треба да го донесе Регулаторната комисија за енергетика, кој 14 месеци беше усогласуван помеѓу ЕСМ, МЕПСО, ЕЛЕМ и големите потрошувачи на ел.енергија.

Па кога не го познаваш добро проблемот мудро би било да си молчиш, да не тропаш глупости. И само како за илустрација експертрскиот тим за приватизавција беше правен на база на искуство и надвор од секоја политичка варијанта, само како илиустрација претставник од финансии беше еден човек кој му беше државен советник на ваш Грујо, кога беше Министер во финансии
Аха,значи банката било проблемот!Мераба мераба астериксе.Па на бучко само банки му се вртеа во главата и затоа го снајде тоа шо го снајде.А плус тоа 14 месеци да неможат да донесат еден правилник,е па тоа е нон-сенс.Ако не изгубеа на избориве уше 14 месеци ке се усогласуваа т.е ке се бореа неколку олигарси на сдсм,на чело со харчо кој морам да признам дека гарант ке ги чуваше парите на бившото ЕСМ.

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
OBI VAN напиша:
а ти свесен си шо збориш или од ракав да се напаѓаш се што е надвор од вашата коалиција ?

Ајде олади се малку и почни да пишуваш како објективно стојат работите а не со маалски муабети
Абе оби,свесен сум шо зборам и не напаѓам никој без причина и без цврсто издржана констелација.Јас постирам за есм а не за некои коалиции.
А тоа за објективното кажав како јас ги гледам несредените односи во ЕСМ кои бучко незнаеше да ги среди а сега тие работи мора да ги оправа друг.За маалските муабети си во право,маалско дете сум од 1978-мургашевско маало,демир хисар.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
bacilo напиша:
Аха,значи банката било проблемот!Мераба мераба астериксе.Па на бучко само банки му се вртеа во главата и затоа го снајде тоа шо го снајде.А плус тоа 14 месеци да неможат да донесат еден правилник,е па тоа е нон-сенс.Ако не изгубеа на избориве уше 14 месеци ке се усогласуваа т.е ке се бореа неколку олигарси на сдсм,на чело со харчо кој морам да признам дека гарант ке ги чуваше парите на бившото ЕСМ.
a pa gledam tvoite dojdoa pa si e*aa mater so pravilnikot....
kazi nesto realno... a ne napagjaj bez vrska...informiraj se poveke pa napisi pak nesto na temava!

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
bacilo напиша:
Па си тераш по свое, тој правилник го донесува независно тело кое е надлежно за регулирање на дејности од област на енергетиката и се вика Регулаторна комисија за енергетика, надлежен за контрола на оваа комисија е Парламантот на РМ.

А само лаици како тебе ќе лаат наоколу дека Бучко или било кој од која Влада е одговорен за тие работи

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
Со Одлуката на Собранието на Република Македонија од 23 јули 2003 година, објавена во Службен весник на Република Македонија бр. 50/03, за претседатели и членови на Регулаторната комисија беа именувани:
Значи,кој ги именувал тие членови,вмро или владата на сдсм?
И тоа ке му биди,неможеме ние до бескрај да чекаме да се усогласат тие 5 експерти и заради тоа да настануваат проблеми.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
bacilo напиша:
Со Одлуката на Собранието на Република Македонија од 23 јули 2003 година, објавена во Службен весник на Република Македонија бр. 50/03, за претседатели и членови на Регулаторната комисија беа именувани:
Значи,кој ги именувал тие членови,вмро или владата на сдсм?
И тоа ке му биди,неможеме ние до бескрај да чекаме да се усогласат тие 5 експерти и заради тоа да настануваат проблеми.
Види бе морону, за било кој човек таму во РКЕ неможеш да го врзеш за ниедна партија а па помалку за некоја нивна одлука да ја врзеш за партии. Лугето си ја работат работата ептен професионално
претседатели и членови на Регулаторната комисија беа именувани:

Славе Ивановски -претседател
Радомир Цевтковиќ - подпретседател
Владко Гаврилов - член
Мурат Мурати - член
Бранко Брајковски - член

Ајде најди ги овие некако во линк со некоја партија те частам.

И тој правилник викаш дека Владата го кочела, кажи една причина зошто би?

И службениот весник е 94/02

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Vo regulatorna komisija se iskljuchivo partiski poltroni!
inaku komisijata e legitimna dodeka ESM e nad 50% vo racete na drzhavata, posle toa RKE nemozhe da sprovede nikakvo pravno dejstvo(ne deka to ga pravat nego, onaka za poltronchinjata sho se krstat vo privatizacijata na ESM).

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
gOJDO напиша:
inaku komisijata e legitimna dodeka ESM e nad 50% vo racete na drzhavata, posle toa RKE nemozhe da sprovede nikakvo pravno dejstvo(ne deka to ga pravat nego,
Е од каде го извади ова бе сега ?

РКЕ само струја регулира, не сум бил информран нешто ова нови видици се изгледа а?

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
asterix_m напиша:
Види бе морону, за било кој човек таму во РКЕ неможеш да го врзеш за ниедна партија а па помалку за некоја нивна одлука да ја врзеш за партии. Лугето си ја работат работата ептен професионално
претседатели и членови на Регулаторната комисија беа именувани:

Славе Ивановски -претседател
Радомир Цевтковиќ - подпретседател
Владко Гаврилов - член
Мурат Мурати - член
Бранко Брајковски - член

Ајде најди ги овие некако во линк со некоја партија те частам.

И тој правилник викаш дека Владата го кочела, кажи една причина зошто би?

И службениот весник е 94/02
Шо има јас да ги барам на некој линк,евидентно е дека тие луѓе се партиски кадри на сдсм.лдп и дуи,и тука не е нишо страшно.А ако ти мислиш дека тие се сите независни експерти се лажеш.
Дека го кочела, го кочела и точка.Ах шо му направија на пусти харчо,па ке си збираше човекот провизија од парите на ЕСМ ама нишо сега,и затоа ја продава комерцијална сега,грујо е крив нема шо.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
bacilo напиша:
Шо има јас да ги барам на некој линк,евидентно е дека тие луѓе се партиски кадри на сдсм.лдп и дуи,и тука не е нишо страшно.А ако ти мислиш дека тие се сите независни експерти се лажеш.
Дека го кочела, го кочела и точка.Ах шо му направија на пусти харчо,па ке си збираше човекот провизија од парите на ЕСМ ама нишо сега,и затоа ја продава комерцијална сега,грујо е крив нема шо.
Докази бе дете докази, ако иди играј си во песокот и слушај шо ќе кажат постарите чичковци на улицата па дојди кажи ни.

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
Од ЕЛЕМ го обвинуваат премиерот во заминување Владо Бучковски дека не ја реализирал ветената помош, а му забележуваат и на досегашниот министер за економија, Фатмир Бесими кој требал да ја забрза постапката за назаначување на банка за порамнување.
и сега.......

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
И сега...шах-мат
Угоре високо - удоле длабоко...

Kajgana Shop

На врв Bottom