asterix_m
Регулатор
- Член од
- 19 април 2006
- Мислења
- 2.765
- Поени од реакции
- 33
Принципот на поделба на ЕСМ е добар, единствен проблем, кој не е ненадминлив, е избор на банка и делењето на средствата, односно сеуште не усогласениот правилник за мрежни парвил кој деновиве треба да го донесе Регулаторната комисија за енергетика, кој 14 месеци беше усогласуван помеѓу ЕСМ, МЕПСО, ЕЛЕМ и големите потрошувачи на ел.енергија.bacilo напиша:Батка,јас нишо не политизирам,само кажувам дека тоа шо сдсм не успеа добро да го изменаџира делењето на ЕСМ сега ке ни се удри од глава.Па кој е сега виновен за тоа шо ке ни се случи?
Море умни бучковски тврдоглави глави-научетесе еднаш да ја прифатите одговорноста и имајте барем малку доблест ако не храброст да се извините за грешките шо ги прави сдсм и сега најголем виновник во овој случај е бучко и никој друг.И ве молам,дајте ми една издржана причина да поверувам дека не е така.
Па кога не го познаваш добро проблемот мудро би било да си молчиш, да не тропаш глупости. И само како за илустрација експертрскиот тим за приватизавција беше правен на база на искуство и надвор од секоја политичка варијанта, само како илиустрација претставник од финансии беше еден човек кој му беше државен советник на ваш Грујо, кога беше Министер во финансииbacilo напиша:Не сум политички експерт како прво,а друго-можеби не сум некој познавач на тој секторот шо го спомнува, но и тоа како сум познавач на грешките шо ги правеше тимот од експерти кои работеа на приватизацијата и делбата на есм на три дела на чело со тој мајмунот ваш П.Л.