Сеуште не сум отишол за Македонија па прашав за да знам колку дена да земам одморЗае*и чекање ако си од странство може да ти заврши одморот дур ти стаса пасошот. Повеќе од 100 евра не е брза постапка а се сликаш „денес“ во местото од каде се, а подигаш „утре“ лично во скопје во тоа кај МТВ колку што знам. За стандардна процедура можеби некој кој извадил деновиве ако се најде па да каже лични искуства. побрзо од две недели мислам дека не даваат...
Итна постапка 4500,00 денари (во барањето за издавање пасош треба да се наведе дека бараш изготвување на пасош во итна постапка и доколку не постојат објективни пречки пасошот се изготвува во рок од 24 до 48 часа од денот на поднесување на барањето)Ми истекува пасошот и морам да го продолжам а не сум бил во Македонија некоја година и сакав да прашам доколку има некој што знае колку време се чека и колку се плаќа за обична постапка и итна постапка !
Да не си нешто грешка, 50 евра за пасош во редовна постапка?Три илјади и нешто ситно ти е стандардна процедура и ти е готов за 10 работни дена. Значи две недели у превод.
Моја грешка да.Итна постапка 4500,00 денари (во барањето за издавање пасош треба да се наведе дека бараш изготвување на пасош во итна постапка и доколку не постојат објективни пречки пасошот се изготвува во рок од 24 до 48 часа од денот на поднесување на барањето)
Административна такса ако си над 27 год за пасош 300,00 денари
Редовна постапка 1500.00 денари (15-20 дена, сметајќи од следниот ден од кога е поднесено барањето)[DOUBLEPOST=1433437813][/DOUBLEPOST]
Да не си нешто грешка, 50 евра за пасош во редовна постапка?
Јас имав проблем со личната карта. Се сликав на 20.02 а ја добив на 27.03. Месец дена чекав за лична карта. Се надевам дека се поправиле.Моја грешка да.
Сеа ми текна. И друго уплаќав па затоа таа цена ми се врте у главата. Иначе беше ми готов за осум дена. У декември го праев. Сеа дали има врска периодот и „гужвата“, не знам.
страв од системот! ако, така се станува лојален граѓанин.Истиот случај како човеков што ја отворил темава, имам потреба да продолжувам македонски пасош? Можно е да ми направат некаков проблем ако воопшто немам пасош и лична карта затоа што со години живеам во странство?
Иш! Јас сум непокорна, освен кога станува збор за тебе.страв од системот! ако, така се станува лојален граѓанин.
Обнови ги, не си играј. Нашиве не толку, ама тие таму може да ти направат проблем. Освен, ако имаш нивни документиИстиот случај како човеков што ја отворил темава, имам потреба да продолжувам македонски пасош? Можно е да ми направат некаков проблем ако воопшто немам пасош и лична карта затоа што со години живеам во странство?
Имам, за нив не е проблем. Значи никој нема точна информација да даде, кул!Можеш, како не. Македонци од Канада пред месец и нешто дојдоа во Скопје за да си ги продолжат пасошите, затоа што... во нашата амбасада таму им побарале 3000 канадски долари и чекање од 1 година! Поевтино им беше да извадат две повратни авионски карти, да дојдат и да завршат работа за 15-20 дена.[DOUBLEPOST=1439910456][/DOUBLEPOST]
Обнови ги, не си играј. Нашиве не толку, ама тие таму може да ти направат проблем. Освен, ако имаш нивни документи