Провокација од Божидар Димитров: Македонизмот ќе изумре

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
Луѓе, што се расправате за џабе. 4 години учам во Бугарија и вие ова што го слушате последно време не е ништо од ‘‘кампањата‘‘ што Бугарија ја води против Македонија и Македонскиот народ. Само ви се чудам зошто сеуште се занимавате со луѓе заглавени во минатото, луѓе со филтрирани и добро процистени мозоци.
И да ви кажам нешто- јас мислам дека не треба да лукаме по нив. Ако нив Господ не има дал мозок да размислат и да научат нешто, кој сме ние. ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СИ ОСТАНА ПРОСТИ И СО НИВНИТЕ ЗАОСТАНАТИ СВАЌАЊА.
Лошото е што Македонија и македонските медиуми воопшто не водат грижа да влеат малку НАЦИОНАЛИЗАМ, ПАТРИОТИЗАМ и се она што барем малку би ги поттикнало македонските хормони во крвта да се разбрануваат. Уште полошо е што по таа (незнам како да ја наречам) БЕСМИСЛЕНА, БАНАЛНА, ПРОСТАЧКА емисија, никој во Македонија не се побуни освен еден медиум (да не го спомнувам сега, знаеме за кој станува збор).
Кажете ми кога последно или воопшто сте гледале емисија за Александар Македонски, Гоце Делчев, Јане Сандански, Методија Андонов- Ченто или пак да не го спомнуваме човекот кој ја напиша ГРАМАТИКАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЛИТЕРАТУРЕН ЈАЗИК -Блаже Конески???
Како ние им враќаме на овие македонски дејци за делото што го сториле за Македонија?
Бугарите не се криви (во Бугарија) така им одговара- така си пишуваат, прават емисии и се друго.
ЛОШОТО Е КАЈ НАС ние сме биле глупи и ОНОЈ КОЈ ШТО НЕ УЧИ ОД ГРЕШКИТЕ Е ОСУДЕН ДА ГИ ПОВТОРУВА......

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
muvla напиша:
Луѓе, што се расправате за џабе. 4 години учам во Бугарија и вие ова што го слушате последно време не е ништо од ‘‘кампањата‘‘ што Бугарија ја води против Македонија и Македонскиот народ. Само ви се чудам зошто сеуште се занимавате со луѓе заглавени во минатото, луѓе со филтрирани и добро процистени мозоци.
И да ви кажам нешто- јас мислам дека не треба да лукаме по нив. Ако нив Господ не има дал мозок да размислат и да научат нешто, кој сме ние. ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СИ ОСТАНА ПРОСТИ И СО НИВНИТЕ ЗАОСТАНАТИ СВАЌАЊА.
Лошото е што Македонија и македонските медиуми воопшто не водат грижа да влеат малку НАЦИОНАЛИЗАМ, ПАТРИОТИЗАМ и се она што барем малку би ги поттикнало македонските хормони во крвта да се разбрануваат. Уште полошо е што по таа (незнам како да ја наречам) БЕСМИСЛЕНА, БАНАЛНА, ПРОСТАЧКА емисија, никој во Македонија не се побуни освен еден медиум (да не го спомнувам сега, знаеме за кој станува збор).
Кажете ми кога последно или воопшто сте гледале емисија за Александар Македонски, Гоце Делчев, Јане Сандански, Методија Андонов- Ченто или пак да не го спомнуваме човекот кој ја напиша ГРАМАТИКАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЛИТЕРАТУРЕН ЈАЗИК -Блаже Конески???
Како ние им враќаме на овие македонски дејци за делото што го сториле за Македонија?
Бугарите не се криви (во Бугарија) така им одговара- така си пишуваат, прават емисии и се друго.
ЛОШОТО Е КАЈ НАС ние сме биле глупи и ОНОЈ КОЈ ШТО НЕ УЧИ ОД ГРЕШКИТЕ Е ОСУДЕН ДА ГИ ПОВТОРУВА......
Дечко донекаде си во право само не ми се допаѓаат две работи. Едната е начинот на кој го кажа се тоа. Искочи дека ние македонците ( и ти спаѓаш меѓу нив) сме подраса на хомосапиенсите. И второ, ако ти мислиш дека кај тебе е развиен патриотизмот и национализмот(така барем сфатив) што мајка бараш кај душманите на студирање? Немаме ние факултети? Имаме, покажи ја својата патриотска страна. Да не ме сфатиш погрешно, не сакам да те нападнам... ми се допаѓа тоа што го кажа.
И уште нешто на темата... Го канам јавно овој Божидар Димитров, да се обложиме дали македонизмот ќе изумре по колку години сака тој. Ќе се обложиме во она што тој сака. Јас давам предлог, јас ја давам мојата држава тој неговата. Кој изгуби има држава плус. Не верувам дека некој македонец нема да застане позади мене...

Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
Викторгг напиша:
Дечко донекаде си во право само не ми се допаѓаат две работи. Едната е начинот на кој го кажа се тоа. Искочи дека ние македонците ( и ти спаѓаш меѓу нив) сме подраса на хомосапиенсите. И второ, ако ти мислиш дека кај тебе е развиен патриотизмот и национализмот(така барем сфатив) што мајка бараш кај душманите на студирање? Немаме ние факултети? Имаме, покажи ја својата патриотска страна. Да не ме сфатиш погрешно, не сакам да те нападнам... ми се допаѓа тоа што го кажа.
И уште нешто на темата... Го канам јавно овој Божидар Димитров, да се обложиме дали македонизмот ќе изумре по колку години сака тој. Ќе се обложиме во она што тој сака. Јас давам предлог, јас ја давам мојата држава тој неговата. Кој изгуби има држава плус. Не верувам дека некој македонец нема да застане позади мене...
Тоа што јас студирам во Бугарија е затоа што во Македонија ќе ми требаа 10 години да го заврсам факултетот и најмалку 6-7 000 евра а тука учам за џабе (не велам дека е правилно) а би учел во Македонија ако барем оние сега студентине што се тепаат кој да биди претседател на студентски, не се тепаат за тоа кој колку места за во С. Дом ќе продаде, а за тоа да им помогнат на сите студенти што мораат да платат за да добијат отценка или потпис.
Жално ама ај да не бегаме од темава

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
DEFINICIJA:

Makedonizam = nauchna disciplina koja shto go proucuva makedonskiot jazik i literatura.

Zosto da "izumre" makedonizmot za 10 godini??? Dali nama da zborime makedonski ili nema da pishuvame literatura po 10 godini?!?

Pa nie da mu plakjavme na Boce Dimitrov kako sto mu plakjaa porano Grcite, nemashe vakvi gluposti da trese! Kako trgnal, Boce izgleda e nasheto najgolemo oruzhje, nikoj drug vakvi biseri ne mozhe da naredi.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
Misirkov напиша:
DEFINICIJA:

Makedonizam = nauchna disciplina koja shto go proucuva makedonskiot jazik i literatura.

Zosto da "izumre" makedonizmot za 10 godini??? Dali nama da zborime makedonski ili nema da pishuvame literatura po 10 godini?!?

Pa nie da mu plakjavme na Boce Dimitrov kako sto mu plakjaa porano Grcite, nemashe vakvi gluposti da trese! Kako trgnal, Boce izgleda e nasheto najgolemo oruzhje, nikoj drug vakvi biseri ne mozhe da naredi.
Добро, а зошто му се лутите тогаш на Боце и на тоа што рекол?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
bulgarus напиша:
Добро, а зошто му се лутите тогаш на Боце и на тоа што рекол?
Затоа што ги спомнува зборовите “Македонија“ и “умира“ заедно а при тоа се изјаснува како бугар. :nenene:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Божидар Димитров може само да пуши и да ќути.

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Веќе има безброј теми за оригиналната блгарштина. Се надоврзувам со еден линк од news.bg објавен денеска:

http://international.ibox.bg/news/id_1828130276

насловен како „Macedonia Thankful To Bulgaria For Their Independence“ каде се споменува „Ivailo Kalfin, Vice Minister of Bulgaria and Minister of External Affairs received a letter from Antonio Miloshovski, the Macedonian External Minister. On February 15, Macedonia celebrated 15 years from the country's independence from Bulgaria . Macedonian citizens appreciate highly this fact, says the letter“.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас имам син, дур он е жив ќе има македонизам и македонштина, а тој, мојот син, ќе има синови, и така натака......!

Се додека има барем еден македонски син ќе има македонизам!!!

А негаторите нека ни јадат од македонскиве таклабаси!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
А ја не знам шо време си губите на вакви работи. Божидар Димитров и неговата плева треба да се испратат на буниште да ринат празни конзерви. Само на тој начин ќе им се затне муцката на глуперди од неговиот терк. Нејсе - тоа ќе му дојде како Груевски којшто им рече на ДУИ : Нема да подлегнам на вашите уцени. Така и Божидар : ќе си го избришам газот со твојата книшка кадешто јадеш трици.

Член од
6 март 2007
Мислења
72
Поени од реакции
0
Колега, абе ти Божота татарчето многу високо си го ценел бе?
Кај мене дома таа хартија може да служи само како потпалка за шпоретот на дрва. За мојот газ не е достојна.

T

Trakon

Гостин
mirdaima345667 напиша:
Мистичен-Администратор,

ot dva dena se opitvam da objasnja za kakvo govori Божидар Димитров kato kazva: Македонизмот ќе изумре,
ama neschto ne se razbirame, zatova oschte po na kratko:

Makedonizm = Antibulgarschtina = Ako njakoi pri vas kaje az sam bulgarin poliziata go tepa I go gonjat ot rabota. Ta tova schte izmre( ako izmrja vece) a ne makedonia I makedontzite. Az poznavam mnogo pri nas
Koito kazvat ce sa makedonzi, ama njamat problemi.

A inace njamam problemi s vaschata vlada ,vlast i derjava I vi jelja mnogo uspechi.

A koito iska da izleze ot zensurata I da diskutira na svoboda

forum.abv.bg
forum.all.bg
Ti glup si ili tamu prirodno ve zatupuvaat tatarite so prognozeri luzeri i analfabeti kako Bozidar Dimitrov?I molim te ne mi postiraj glupavi postovi tuka so abv.bg zsh ni zbor ne razbiram od toj smeshen jazik.

ЕДИТ (администрација) : Ако уште еднаш видам ваков линк на форумов има да го заборавиш за век и веков!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Многу интереса вест, која само го потврдува тоа што јас порано им го ка
ував на бугарските поетители на форумов
Канал 5 09.03.2007 напиша:
Македонија
Рен со критики до Софија и Атина за непочитување на правата на малцинствата
По американскиот Стејт Департмент и Оли Рен со забелешки за степенот на почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија и Грција. Еврокомесарот за проширување во изјавата за Би-Би-Си програма на македонски, бара почитување на Европската конвенција за човекови права, но и отворено зборува за варирањето на стандардите за малцинствата во различни земји- членки на Унијата.

Бугарија, иако веќе членка на ЕУ и спротивно на пресудата на судот за човекови права, не и дозволи на „ОМО Илинден – Пирин“ да се регистрира како политичка партија. Овој случај беше наведен во последниот извештај на Стејт Департментот како и третманот на грчките власти кон американски, канадски и австралиски државјани со македонско потекло на кои не им бил дозволен влез во Грција. Нова форма на притисок на која се жалат од „Виножито“ - партија на Македонците во Грција е целосното медиумско игнорирање на нивните активности како што беше промоцијата на абецедарот. Во студија за правата на малцинствата во Европа објавена минатиот месец Грција заедно со Франција, Белорусија и Турција е на дното на листата. Државите се рангираат според имплементирањето на одредбите од конвенцијата за заштита на правата на малцинствата на Советот на Европа. Грција, Белгија, Германија и Луксембург се единствените членки на Унијата кои не ја ратификувале оваа конвенција.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Едно прашање до Кајгана, и до блогерите. Зашто едноставно не ги банирате, избришете и не знам уште што татариве што го посетуваат форумов, и блоговите...
Демократи се правите ?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Realno zemeno, vo nedostatok na patriotizam, "Bugarive" ni vrshat golema rabota zoshto samo takvi ordinarni gluposti kako nivnite mozhat da razbudat del od nashiov zaspan narod.

Od druga strana, mora da se smeeme na neshto/nekogo. Ako se psueme so cigano-atinjanite, bar da se smeeme so potatarenive...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom